Vlieg met Airberlin voordelig naar vele bestemmingen

Informatie over Air Berlin

Air Berlin is de tweede grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland, na het alom bekende Lufthansa. Ze biedt budgetvriendelijke vliegtickets aan naar een groot aantal bestemmingen. Dankzij haar focus op betaalbare kwaliteit ontving Air Berlin in 2010 de ‘Best Low Cost Airline in Europe’ award van Skytrax.

Air Berlin bestemmingen

Deze luchtvaartmaatschappij heeft een uitgebreid netwerk aan bestemmingen rond de Middellandse Zee en de Canarische Eilanden. Daarnaast zijn er frequent Air Berlin vluchten naar luchthavens in Azië en Amerika. In totaal bedient het bedrijf 150 bestemmingen in 40 verschillende landen.

De vliegtickets van Air Berlin zijn een betaalbare manier van reizen. Het bedrijf staat dan ook bekend om haar scherpe prijzen. Dit is een van de redenen waarom ongeveer 33 miljoen passagiers per jaar voor deze luchtvaartmaatschappij kiezen.

Economy of business

Op de vluchten van Air Berlin vind je 2 verschillende reisklassen. Op korte en middellange vluchten is er enkel een economy class, op intercontinentale vluchten is er een business class beschikbaar.

Reizigers met een economy ticket van Air Berlin genieten van een uitmuntende service tegen een interessante prijs. Enkel de standaarddiensten zijn in dit vliegticket inbegrepen. Tegen betaling zijn allerlei extra’s verkrijgbaar, zoals een XL-seat met meer beenruimte, zitplaatskeuze, hogere bagagelimieten, enz. Daarnaast is het mogelijk om tijdens de vlucht snacks of drankjes te kopen.

De business class vind je enkel op specifieke Air Berlin vluchten. Hier geniet je van een hele reeks exclusieve voordelen waaronder een snelle check-in, een comfortabele zetel die bijna volledig plat kan, een 15 inch LED scherm, toegang tot de VIP lounges en veel meer.

Topbonus

Dankzij het Topbonus-programma kan je airmiles sparen door Air Berlin vliegtickets aan te kopen. Deze airmiles kan je inruilen voor gratis upgrades en kortingen op je tickets. Bovendien is dit frequent flyer programma ook geldig bij de partners van Air Berlin.

Check-in mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om je Air Berlin tickets te valideren. Naast de klassieke methoden op de luchthaven is er een online check-in beschikbaar. Reizigers met een iPhone kunnen van de Passbook applicatie gebruik maken. Tenslotte heeft ook de Air Berlin smartphone app een check-in functie.

Bagage bij Air Berlin

Net als bij de meeste low-cost luchtvaartmaatschappijen moet je op de vluchten van Air Berlin rekening houden met de geldende bagagelimieten. Deze kunnen verschillen naargelang het soort Air Berlin vliegticket dat je gekocht hebt. Handbagage (max. 55x40x20 cm groot) mag niet meer dan 8kg wegen. Ruimbagage varieert van 23 tot 32 kilogram. Bij sommige reisformules moet je extra betalen voor ingecheckte bagage. Controleer dus op voorhand de bagagelimieten die aan je ticket gekoppeld zijn.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice