Vlieg met Condor voordelig naar vele bestemmingen

Informatie over Condor

Condor is een Duitse luchtvaartmaatschappij die gevestigd is in Frankfurt am Main. Het vliegbedrijf werd in 1955 door Lufthansa opgericht als Deutsche Flugdienst en maakte in maart 1956 zijn eerste vlucht: een bedevaartreis naar Israël.

Condor is de derde grootste luchtvaartmaatschappij van Duitsland en was de eerste ter wereld die jumbojets voor vakantievluchten in zijn bezit had. De Duitse operator is sinds 2003 een dochteronderneming van de Thomas Cook Group.

Vliegen met Condor

Condor verzorgt vluchten over de hele wereld, naar meer dan 75 bestemmingen in Europa, Afrika, Azië en Zuid-Amerika. Het vliegbedrijf heeft de capaciteit om ruim 6,5 miljoen passagiers per jaar te vervoeren. Als bases dienen de luchthavens van Berlijn, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Leipzig, München en Stuttgart. Je kunt werkelijk overal naartoe. Van San Francisco tot Shanghai, van Oslo tot Cape Town, van Buenos Aires tot Washington en van Goa tot Lissabon.

Het routenetwerk van Condor wordt telkens weer uitgebreid met mooie bestemmingen. Zo is deze zomer het routenetwerk van Frankfurt naar de Verenigde Staten uitgebreid met San Diego, Pittsburgh en New Orleans en vanaf zomer 2018 wordt hier de nieuwe bestemming Phoenix aan toegevoegd. Ook wordt er deze winter een nieuwe mogelijkheid geboden met een non-stop vlucht van Frankfurt naar droombestemming Bahamas.

Alle vliegtuigen zijn uitgerust met up-to-date zitplaatsen en innovatieve technologie voor in-flight comfort. De vloot bestaat uit:

  • 18 Boeing 767-300ER
  • 10 Boeing 757-300
  • 9 Airbus A320-200
  • 7 Airbus A321-200

Reisklassen bij Condor

Condor heeft Economy, Premium Economy en Business Class. In Economy Class geniet je van een ergonomisch gevormde lederen zetel, audio- en video entertainment en warme maaltijden. In Premium Economy Class biedt de onbezette middelste zitplaats en de grotere beenruimte veel bewegingsvrijheid.
Je krijgt exquise menu's voorgeschoteld en er is een headset, persoonlijke monitor, usb-poort en brede selectie aan tijdschriften voorhanden. Of laat jezelf verwennen in de Business Class, met een stoel die in ligstand kan, een grote monitor met uitgebreid entertainment en een gastronomisch keuzemenu.

Miles & More

De Miles & More frequent flyer card geeft je speciale voordelen voor het regelmatig vliegen met Condor. Toon je kaart bij het inchecken en je air miles worden op je rekening bijgeschreven. Het aantal mijlen is afhankelijk van de soort vlucht (kort, medium of lang) en de klasse waarmee je vliegt. De mijlen kunnen worden ingewisseld voor een award vlucht of een upgrade op de vlucht.

Inchecken bij Condor

Het is handig en het geeft geen stress: online inchecken voor je Condor-vlucht. Gewoon thuis of op kantoor, net waar je bent. Dit kan tussen 24 en 2 uur voor vertrek. Print je instapkaart uit of download je mobiele boardingpass op je smartphone. De mobiele instapkaart is alleen niet geldig op Amerikaanse luchthavens. Bij vluchten tot 6 vlieguren dien je 45 minuten voor vertrek volledig te zijn ingecheckt, voor langere vluchten is dat 60 minuten voor vertrek.

Bagage bij Condor

De gratis ruimbagage is afhankelijk van de vluchtbestemming. In de meeste gevallen is het maximum voor check-in bagage in de Economy Class 20 kg, in de Premium Economy Class 25 kg en in de Business Class 30 kg.

Voor de Verenigde Staten, Canada en Puerto Rico liggen deze maxima respectievelijk op 23 kg, 32 kg en twee stuks van 32 kg. De handbagage mag de afmetingen van 55 x 40 x 20 cm niet overschrijden. In Economy Class mag je 1 stuk handbagage van 6 kg meenemen, in Premium Class 1 stuk handbagage van 10 kg en in Business Class 2 stuks handbagage van totaal maximaal 12 kg.

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice