Aan het laden...
Een moment a.u.b.

SriLankan Airlines

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Vlieg met Srilankan Airlines voordelig naar vele bestemmingen

Srilankan Airlines

Informatie over SriLankan Airlines

Srilankan Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Sri Lanka. De maatschappij werd in 1979 opgericht onder de naam Air Lanka, nadat de oorspronkelijke Sri Lankaanse nationale maatschappij Air Ceylon.

Geschiedenis

Na de gedeeltelijke overname van Srilankan Airlines door Emirates in 1998, werd Air Lanka hernoemd naar Srilankan en werden ook de huidige kenmerken op de romp van de vliegtuigen doorgevoerd. In datzelfde jaar schafte Srilankan Airlines zes Airbus A330-200 vliegtuigen aan, om de bestaande vloot van Airbus A340-300 en A320-400 vliegtuigen aan te vullen.

Srilankan updatete de bestaande vloot van A340 vliegtuigen, door deze in 2 klassen te verdelen: Business en Economy. Met deze updates werd ook het interieur aangepakt, zodat het beter aansloot bij het nieuwe bedrijfsimago.

Vliegen met Srilankan Airlines

Gaandeweg breidde de maatschappij het aantal bestemmingen waar ze op vloog uit met meer bestemmingen in vooral de regionale markt, met name in India en het Midden-Oosten. Terwijl de regionale uitbreiding handen en voeten kreeg, begon Srilankan Airlines ook met vliegen op Jeddah, de derde bestemming van de maatschappij in Saoedi-Arabië naast Riyadh en Damman. Hiermee kwam het totaal aantal bestemmingen in het Midden-Oosten op negen.

Jeddah werd de 51ste bestemming van de maatschappij. Na de verkoop van de maatschappij werd besloten om Colombo te gaan promoten als hub voor vluchten naar Azië. De eerste nieuwe bestemming die werd toegevoegd aan het aanbod was Shanghai in China. Deze route werd voor het eerst op 1 juli 2010 gevlogen. Al snel volgde Guangzou in China als bestemming in het vluchtboek. Srilankan werd op 1 mei 2014 lid van de Oneworld Alliance en in hetzelfde jaar werd de vloot vernieuwd en uitgebreid met de aanschaf van Airbus A330 en A350 modellen. Ondertussen zijn er vluchten naar maar liefst 92 bestemmingen in 44 landen.

Reisklassen bij Srilankan Airlines

Op de (middel)lange vluchten van Srilankan Airlines heb je de mogelijkheid om te boeken in 2 verschillende klassen. Uiteraard is er de Economy Class waarin je de beschikking hebt over een verstelbare stoel en tijdens de vlucht wordt voorzien van uitstekende maaltijden, met een keuze uit drie verschillende hoofdgerechten. Ook wordt in deze klasse in-flightentertainment aangeboden.

In de Business Class kun je genieten van nog meer luxe en is het in-flightentertainment programma zeer royaal, met onder andere de keuze uit televisie, films, games en een uitgebreid muziekprogramma. De stoelen in de Business Class kun helemaal plat gelegd worden, zodat je uitstekend kunt slapen gedurende je vlucht.

FlySmiLes

In 2008, dankzij de samenwerking met de OneWorld Alliance, lanceerde Srilankan Airlines het FlySmiLes frequent flyer programma. Momenteel zijn er vier soorten lidmaatschappen: FlySmiLes Blue, Classic, Gold en Platinum. Des te meer Srilankan Airlines vluchten je boekt, des te groter de voordelen.

Bagagelimieten

Voor handbagage geldt dat deze niet groter mag zijn dan 46 x 36 x 20 cm en niet meer mag wegen dan 7 kg. In Economy mag je een stuk handbagage meenemen, in de Business Class mogen dit 2 stuks zijn.

Met uitzondering van vluchten naar de Amerika's, is het toegestaan om in Economy een koffer met een lineaire lengte (hoogte + breedte + diepte) van 158 cm en een gewicht van maximaal 30 kilo mee te nemen. Voor Business Class passagiers mag het gewicht van bagage maximaal 40 kilo bedragen.

Inchecken bij Srilankan Airlines

Enkele jaren geleden lanceerde Srilankan Airlines een online check-in. Via deze dienst kan je jezelf online registreren en alle instapkaarten afdrukken. De online check-in is ook beschikbaar voor mobiele toestellen zoals smartphones en tablets.

Zoek, vergelijk en boek

Dankzij CheapTickets.be vlieg je steeds tegen de scherpste prijzen. Vergelijk alle Srilankan Airlines vluchten met die van andere maatschappijen en selecteer de meest voordelige optie. Daarna kan je naar onze ticketshop gaan om online een plaatsje te reserveren. Ja, het is zo eenvoudig als het klinkt. Waar wacht je dus nog op?

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Meer info

Vliegtickets Srilankan Airlines

Op CheapTickets.be vind je gegarandeerd de goedkoopste Srilankan Airlines vliegtickets. Vergelijk de beschikbare vluchten, maak een keuze en koop je tickets in onze ticketshop. Deze is 24 uur per dag open. Bij ons kom je dus niet voor gesloten deuren te staan!

Vluchten Srilankan Airlines

Van plan om een vliegreis met Srilankan Airlines te boeken? Goedkope Srilankan Airlines vluchten vind je razendsnel via CheapTickets.be. Je hoeft enkel je bestemming te kiezen en je krijgt onmiddellijk een overzicht van de beschikbare Srilankan Airlines vliegtuigtickets. Maak je keuze uit de lijst van vliegtickets, reserveer je tickets en je bent meteen op weg! Srilankan Airlines Tickets boeken was nog nooit zo eenvoudig!

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be