Vlieg met Air Canada voordelig naar vele bestemmingen

Informatie over Air Canada

Air Canada is de nationale luchtvaartmaatschappij van het Noord-Amerikaanse land Canada. Op de staart van de vliegtuigen zie je dan ook het karakteristieke Canadese esdoornblad, uitgevoerd in het rood en met 11 punten. De onderneming is gestart in 1936 door de Canadese overheid. Door de enorme afstanden in het land was er vooral behoefte aan binnenlands luchttransport. Air Canada is vandaag de dag een groot bedrijf in de branche en vliegt met een vloot van 172 vliegtuigen op 350 bestemmingen. Er werken maar liefst 42.000 mensen bij deze luchtvaartmaatschappij. De maatschappij opereert vanaf alle grote vliegvelden in het land: Montreal, Calgary, Toronto en Vancouver.

Vliegen met Air Canada

In principe biedt Air Canada vluchten aan over de hele wereld, maar de focus ligt vooral op de VS en Azië. Ook op het gebied van luchttransport is het bedrijf zeer actief, onder de namen Air Canada Cargo, Express en Rouge. Na een moeilijke periode in de beginjaren van de 21ste eeuw, waarbij zelfs een faillissement dreigde, heeft de luchtvaartmaatschappij zich goed herpakt en er vond een drastische reorganisatie plaats. Vanaf 2013 is mede hierdoor de winst ieder jaar gegroeid.

Het hoofdkantoor van Air Canada is te vinden in Montreal. Het gebouw met 7 verdiepingen wordt ook wel la Rondelle genoemd. Dat is Frans voor een puck, de harde zwarte schijf uit het ijshockey. Wie regelmatig een vlucht maakt met deze maatschappij zal het opgevallen zijn dat de uniformen van het cabinepersoneel in 2017 zijn gewijzigd. In verband met het 80-jarige bestaan werd voor een compleet nieuwe lijn gekozen.

Reisklassen bij Air Canada

Er zijn diverse reisklassen beschikbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld de International Business Class, de Premium Economy Class en de International Premium Rouge. Zo geniet je van diverse voordelen, zoals een usb-poort voor het opladen van je apparatuur, een maaltijd of extra beenruimte. Kijk bij jouw vlucht om te zien welke voordelen er van toepassing zijn.

De maatschappij heeft een frequent flyer programma onder de naam Aeroplan. Je kunt Aeroplan Miles verdienen door een vlucht te maken met Air Canada of een van de andere luchtvaartmaatschappijen die onder de Star Alliance vallen. De punten kunnen onder andere worden ingewisseld voor korting op een vlucht of aan een goed doel worden geschonken.

Inchecken bij Air Canada

Je kan op de website of via de app van Air canada 24 uur tot 30 minuten voor vertrek online inchecken. Wanneer je via internet incheckt, kun je zelf je boarding pass printen. Kies je voor de app, dan komt het ticket op je e-mail of via sms binnen. Je kunt ook op het vliegveld inchecken bij de kiosk. Voor vluchten binnen Canada sluit de check-in 45 minuten voor het vertrek van de vlucht. Bij buitenlandse vluchten is dit 60 minuten.

Bagage bij Air Canada

Bij Air Canada vluchten mag je handbagage meenemen van 55 x 23 x 40 cm. Bovendien mag je nog een kleinere tas bij je hebben van 33 x 16 x 43 cm. Deze laatste moet onder de stoel voor je geplaatst kunnen worden.

De maximum toegestane hoeveelheid ruimbagage verschilt per ticket. Tijdens het boekingsproces wordt vermeld of ruimbagage bij de ticketprijs is inbegrepen. Indien mogelijk kan je de bagage via onze website bijboeken. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar aircanada.com.

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice