Aan het laden...
Een moment a.u.b.

📢 SUPER SALE: profiteer van korting tot €75! 🤑

Air New Zealand

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Air New Zealand
Aanbiedingen

Vlieg met Air New Zealand voordelig naar vele bestemmingen

Air New Zealand

Informatie over Air New Zealand

Air New Zealand is het vlaggenschip van de Nieuw-Zeelandse luchtvaart. Met als thuisbasis Auckland, verzorgt de maatschappij lijndiensten naar 21 binnenlandse en 31 internationale bestemmingen in 19 landen in de Pacific en het verenigd Koninkrijk. De luchtvaartmaatschappij is sinds 1997 lid van de Star Alliance.

Geschiedenis

Air New Zealand werd in 1940 opgericht onder de naam Tasman Empire Airways Limited (TEAL) en verzorgde in die tijd vluchten tussen Nieuw-Zeeland en Australië. In 1965 nam de Nieuw-Zeelandse overheid de maatschappij over en werd de naam veranderd in Air New Zealand. De maatschappij verzorgde tot 1978 alleen internationale routes, tot de regering haar liet fuseren met New Zealand National Airways Corporation (NAC), dat op dat moment binnenlandse vluchten uitvoerde. In 1989 werd de maatschappij geprivatiseerd maar dat was van korte duur. In 2001 nam de staat weer een meerderheidsbelang in de vervoerder, na mislukte samenwerkingsverbanden met Ansett Australia. In 2015 vervoerde de maatschappij 14,3 miljoen passagiers.

Vliegen met Air New Zealand

De focus van het netwerk van de Nieuw-Zeelandse maatschappij ligt op het gebied Australasia en de zuidelijke Pacific. Ook worden langeafstandsvluchten naar Oost-Azië, Noord- en Zuid-Amerika en het Verenigd Koninkrijk aangeboden. Het was de laatste maatschappij die letterlijk de wereld omspande met vluchten naar Heathrow via zowel Los Angeles als via Hong Kong. De laatste route werd in 2013 beëindigd, omdat er de voorkeur aan werd gegeven om een code sharing overeenkomst aan te gaan met Cathay Pacific. De hoofdvestiging van de maatschappij is Auckland Airport, gelegen bij Mangere in het zuidelijk gedeelte van de stad.

Reisklassen bij Air New Zealand

Op de langeafstandsvluchten heb je de keuze uit een viertal verschillende klassen. Ten eerste is er natuurlijk de Economy Class die je garandeert van de laagste prijs. Als je prijs stelt op iets meer comfort, kun je kiezen voor Economy Skycouch, deze optie is ideaal voor iedereen die meer ruimte wil tijdens de vlucht.

Als je meer luxe en betere verzorging tijdens de vlucht zoekt, is Premium Economy een goede optie. Voor de veeleisende (zakelijke) reiziger heeft de maatschappij tenslotte nog de mogelijkheid om een Business Premier stoel te reserveren. Deze laatste klasse verzekert je tijdens de vlucht van uitstekend eten, prima in flight entertainment en de mogelijk om languit te liggen.

Voor frequent flyers is er een Airpoints programma, waarmee voor kortingen en gratis reizen kan worden gespaard.

Inchecken bij Air New Zealand

Air New Zealand biedt mogelijkheid tot online check-in. Voor internationale vluchten kun je vanaf 24 uur voor tot 90 minuten voor vertrek van de vlucht online in checken. Je kunt ook inchecken op de luchthaven. Voor internationale vluchten kun je inchecken vanaf 3 uur voor vertrek, voor binnenlandse vluchten is dit 2 uur voor vertrek.

Bagage bij Air New Zealand

De regels voor handbagage zijn dat de totale afmetingen (lengte + hoogte + breedte in centimeters) niet meer dan 118 cm mag bedragen. In de Economy klasse is het maximale gewicht 7 kilo, in de overige klassen mag je bagage maximaal 14 kilo wegen. Voor bagage in het ruim geldt bovenstaande regel met een maximum van 158 cm. Je kunt kosteloos 23 kilo meenemen aan bagage, met het betalen van een kleine vergoeding kun je zelfs tot 32 kilo meenemen.

Boek nu je vlucht met Nieuw-Zeeland's trots op CheapTickets.be.

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Meer info

Vliegtickets Air New Zealand

Op CheapTickets.be vind je gegarandeerd de goedkoopste Air New Zealand vliegtickets. Vergelijk de beschikbare vluchten, maak een keuze en koop je tickets in onze ticketshop. Deze is 24 uur per dag open. Bij ons kom je dus niet voor gesloten deuren te staan!

Vluchten Air New Zealand

Van plan om een vliegreis met Air New Zealand te boeken? Goedkope Air New Zealand vluchten vind je razendsnel via CheapTickets.be. Je hoeft enkel je bestemming te kiezen en je krijgt onmiddellijk een overzicht van de beschikbare Air New Zealand vliegtuigtickets. Maak je keuze uit de lijst van vliegtickets, reserveer je tickets en je bent meteen op weg! Air New Zealand Tickets boeken was nog nooit zo eenvoudig!

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be