Aan het laden...
Een moment a.u.b.

📢Grab the deal: nu korting op ALLE vliegtickets! 🤑

Kenya Airways

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Kenya Airways
Over Kenya Airways
Bestemmingen

Vlieg met Kenya Airways voordelig naar vele bestemmingen

Kenya Airways

Informatie over Kenya Airways

Kenya Airways, de nationale luchtvaartmaatschappij van Kenia werd op 22 januari 1977 opgericht door de Keniaanse overheid, na het uiteenvallen van de Oost-Afrikaanse Gemeenschap en het daarop volgende opheffen van East African Airways.

Geschiedenis

Op 4 februari 1977 begon de maatschappij met twee van British Midland Airways gehuurde toestellen van het type Boeing 707-321 met haar eerste vluchten op de route Nairobi - Frankfurt - Londen. Op binnenlandse en regionale vluchten gebruikte de maatschappij in deze beginperiode de toestellen die ze van EAE had overgenomen, zoals een Douglas DC-9-52 en drie Fokker F27-200's. Eind 1977 werden drie Boeing 707's gekocht van Northwest Orient.

Het jaar daarop richt Kenya Airways een dochtermaatschappij voor chartervluchten op onder de naam Kenya Flamingo Airlines. Deze maatschappij huurde vliegtuigen van de moedermaatschappij om internationale passagiers- en vrachtvluchten mee uit te voeren. In de beginjaren voorzag het Ierse Aer Lingus de maatschappij van ondersteuning op het gebied van onderhoud en management.

Samenwerking met KLM

In 1996 kwam de maatschappij in de financiële problemen en werd gezocht naar een sterke partner die de maatschappij kon herstructureren. Uiteindelijk valt die eer aan KLM, waarna begonnen wordt met een saneringsoperatie. KLM kocht 23% van de aandelen in de maatschappij en werd daarmee de tot dan toe grootste aandeelhouder. In maart 1996 werd begonnen met het uitgeven van vrij verhandelbare aandelen die genoteerd stonden op de Nairobi Stock Exchange. De Keniaanse overheid hield 23% van de aandelen en bood de resterende 51% aan aan de markt.

Reisklassen bij Kenya Airways

De Oost-Afrikaanse luchtvaartmaatschappij maakt op internationale vluchten een onderscheid tussen 2 verschillende klassen. Naast de standaard Economy Class heeft Kenya Airways een Premier World klasse, die feitelijk hetzelfde is als Business Class. Beide termen worden door de maatschappij gebruikt voor dezelfde dienstverlening.

In de Business Class heeft de reiziger de beschikking over ruime comfortbale stoelen en is uiteraard de catering en het in-flightentertainment van een hoger niveau dan in de Economy Class. Als je in deze klasse vliegt, mag je bovendien als eerste van boord en wordt je bagage met voorrang afgehandeld.

Frequent flyers kunnen bij de Kenya Airways sparen met het Flying Blue-programma. Een beloningsprogramma dat gewoon is gebaseerd op gratis vliegmijlen. Voor elke mijl die je aflegt krijg je een punt.

Handbagage bij Kenya Airways

Als handbagage mag je in de Economy Class een stuk meenemen met maximale afmetingen van 55 cm x 25 cm x 35 cm en een maximumgewicht van 12 kilo. In de Business Class mag je eenzelfde item meenemen, alleen mag het gewicht dan maximaal 18 kilo zijn. Naast deze handbagage is het ook nog toegestaan een laptop, duty free tas of handtas mee te nemen.

Ruimbagage bij Kenya Airways

Voor de ruimbagage geldt voor reizigers in de Economy dat je twee koffers met een maximumgewicht van 23 kilo per stuk mag meenemen. Voor de Business Class geldt dat je twee koffers met een maximumgewicht van 32 kilo kosteloos mag vervoeren. De lineaire afmetingen (lengte + breedte + diepte) van deze koffers mag niet meer zijn dan 158 cm. Inchecken doe je online of aan de balie.

Kenya Airways is een solide keuze voor zakelijke reizigers én voor toeristen! Vlieg je straks mee? Je kunt alvast je ticket boeken bij CheapTickets.be!

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Meer info

Vliegtickets Kenya Airways

Op CheapTickets.be vind je gegarandeerd de goedkoopste Kenya Airways vliegtickets. Vergelijk de beschikbare vluchten, maak een keuze en koop je tickets in onze ticketshop. Deze is 24 uur per dag open. Bij ons kom je dus niet voor gesloten deuren te staan!

Vluchten Kenya Airways

Van plan om een vliegreis met Kenya Airways te boeken? Goedkope Kenya Airways vluchten vind je razendsnel via CheapTickets.be. Je hoeft enkel je bestemming te kiezen en je krijgt onmiddellijk een overzicht van de beschikbare Kenya Airways vliegtuigtickets. Maak je keuze uit de lijst van vliegtickets, reserveer je tickets en je bent meteen op weg! Kenya Airways Tickets boeken was nog nooit zo eenvoudig!

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be