Vlieg met Lot Polish Airlines voordelig naar vele bestemmingen

LOT Polish Airlines

De Poolse luchtvaartmaatschappij LOT Polish Airlines werd opgericht op 1 januari 1929 door de Poolse overheid en is daarmee een van de oudste actieve luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Polskie Linie Lotnicze ontstond uit het samenvoegen van Aero en Aerolot en begon op 2 januari van datzelfde jaar met vluchten op Bydgoszcz en Katowice, naast de vluchten die de oorspronkelijke maatschappijen al uitvoerden.

LOT Polish Airlines bestemmingen

LOT Polish Airlines vliegt 3 keer per dag van Brussel naar Warschau en biedt ook als enige luchtvaartmaatschappij een goede dagrand verbinding met Warschau. Vanaf Warschau zijn er goede verbindingen met zowel het binnenlandse netwerk als naar Centraal- en Oost-Europa. Ook kan men via Warschau naar Seoul, Peking, Tokio, New York, Chicago, Los Angeles en Toronto doorvliegen. Vanaf de hoofdvestiging op Warsaw Chopin Airport vliegt LOT naar 32 landen en 83 bestemmingen in Europa, Azië, het Midden-Oosten en Noord-Amerika.

Netwerk en vloot

Het huidige netwerk van de LOT Polish Airlines behelst 70 bestemmingen binnen en buiten Europa. De huidige moderne en jonge vloot van de LOT bestaat uit Dreamliners B787's,
Boeing 737's, Embraer 175/195 jets en Bombardiers Q400.

BOEING 787 DREAMLINER OP ALLE LONGHAUL VLUCHTEN!

Door de komst van de Boeing 787 Dreamliner heeft LOT Polish Airlines nu een van de jongste vloten van Europa. LOT Polish Airlines is de eerste Europese luchtvaartmaatschappij die met de nieuwe Boeing 787 Dreamliner is gaan vliegen. De 787 Dreamliners zijn revolutionair.
De Dreamliner 787 is zuiniger in gebruik en biedt aanzienlijk méér comfort voor passagiers:

  • Een lagere luchtdruk in de cabine
  • Minder droge lucht in de cabine
  • Grotere ramen met meer zicht

De Boeing 787 is zuiniger maar heeft tegelijkertijd een groter vliegbereik dan zijn voorgangers: 14.000 – 16.000 kilometer. De door LOT Polish Airlines gevlogen Dreamliners zijn uitgerust met drie verschillende producten: Business class (18 stoelen), Premium economy class (21 stoelen) en Economy class (213 stoelen). Het interieur van het nieuwe toestel is voorzien van o.a. moderne audio-video apparatuur en Internet toegang. Tezamen met nieuwe menu's voor de aan boord geserveerde maaltijden en het speciaal getrainde kabinepersoneel heeft dit gezorgd voor een compleet nieuwe standaard voor LOT's lange afstandsvluchten.

LOT reisklassen

Om aan de noden van alle reizigers te voldoen, heeft LOT Polish Airlines verschillende reisklassen ontwikkeld. Uiteraard de bijna standaard Economy klasse, met een extra basic Economy Simple en een uitbreiding met de upgrade nar Premium Economy. Voor zakelijke reizigers en mensen die meer comfort willen tijdens hun vlucht, is er de Business Class.

Frequent flyers kunnen bij LOT Polish Airlines sparen in het Miles & More programma van de Duitse maatschappij Lufthansa.

Bagageregels

Reizigers die een Economy Class vliegticket van LOT gekocht hebben, mogen 1 stuk handbagage van 8 kg meenemen. In de Business Class geldt een limiet van 2 stuks van elk 9 kg. Daarnaast mag je bij Economy en Economy Plus respectievelijk 1 en 2 stuks ruimbagage van 23 kg inchecken. Een Business Class ticket geeft recht op 2 stuks van 32 kg. Meer voorwaarden vind je op de website van Lot Polish Airlines.

Afhankelijk van de klasse waarin je vliegt gelden de volgende regels voor je handbagage:

  • LOT Business Class - 2 stuks bagage van maximaal 9 kg per stuk
  • LOT Premium Economy (intercontinentale vluchten) - 2 stuks, tot 12 kg per stuk (1 stuk max. 8 kg)
  • LOT Premium Economy (internationale vluchten) - 1 stuk tot 8 kg
  • LOT Economy Class - 1 stuk tot 8 kg
  • LOT Economy Simple - 1 stuk tot 8 kg

De ingecheckte bagage die je kosteloos mee mag nemen varieert in gewicht tussen de 23 kg en 96 kg. Waarbij in de Economy Class de restrictie van 23 kg geldt. In de hogere klassen kun je zelfs tot drie koffers van maximaal 32 kg per stuk meenemen.

Inchecken bij LOT

LOT Polish Airline vliegtickets omzetten in een boarding pass kan via de incheckbalie van de luchthaven of via een self check-in. Daarnaast kan je ook online inchecken via je smartphone.

Miles & More

Omdat LOT Polish Airlines lid is van de Star Alliance, gebruiken ze Miles & More als frequent flyer programma. Telkens je vliegtuigtickets van LOT en andere leden koopt, krijg je extra punten. Deze kan je later omwisselen in gratis upgrades of tickets.

Geschiedenis

De eerste vliegtuigen die werden gebruikt waren Junkers F13 en Fokker F.VII's. De eerste internationale vlucht die LOT Polish Airlines verzorgde, was op 2 augustus en vond plaats tussen Warschau en Wenen. In 1930 werd de maatschappij toegelaten tot de IATA en in hetzelfde jaar werd begonnen met vluchten op Boekarest. Later dat jaar werden ook onder andere Berlijn, Athene, Beirut, Helsinki en Rome aan de bestemmingen toegevoegd.

De periode na de Tweede Wereldoorlog betekende voor Polen dat het te maken kreeg met een restricties vanwege het communistisch regime dat er de dienst uitmaakte. Dit had onder meer invloed op de vliegtuigen die in deze periode werden aangeschaft. De vloot bestond in deze periode voornamelijk uit Antonov-vliegtuigen. Na de val van het IJzeren Gordijn in Polen, in 1989, werd de vloot weer vooral opgebouwd uit in het westen gebouwde vliegtuigen. Gedurende het midden van de jaren 80 tot het begin van de jaren 90, vloog LOT Polish Airlines van Warschau naar Chicago, Edmonton, Montreal, Newark, New York en Toronto. Deze routes werden vooral toegevoeg om de grote Poolse gemeenschappen in deze steden en gebieden van dienst te kunnen zijn.

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice