Vlieg met Lot Polish Airlines voordelig naar vele bestemmingen

Informatie over LOT Polish Airlines

De Poolse luchtvaartmaatschappij LOT Polish Airlines werd opgericht op 1 januari 1929 door de Poolse overheid en is daarmee een van de oudste actieve luchtvaartmaatschappijen ter wereld. Polskie Linie Lotnicze ontstond uit het samenvoegen van Aero en Aerolot en begon op 2 januari van datzelfde jaar met vluchten op Bydgoszcz en Katowice, naast de vluchten die de oorspronkelijke maatschappijen al uitvoerden.

Geschiedenis

De eerste vliegtuigen die werden gebruikt waren Junkers F13 en Fokker F.VII's. De eerste internationale vlucht die LOT Polish Airlines verzorgde, was op 2 augustus en vond plaats tussen Warschau en Wenen. In deze tijd werd ook het het prachtige logo-ontwerp van Tadeusz Gronowski uitgeroepen tot voor het beste ontwerp voor een luchtvaartmaatschappij. Tot de dag van vandaag is het logo nog steeds te zien op de vliegtuigen van LOT. In 1930 werd de maatschappij toegelaten tot de IATA en in hetzelfde jaar werd begonnen met vluchten op Boekarest. Later dat jaar werden ook onder andere Berlijn, Athene, Beirut, Helsinki en Rome aan de bestemmingen toegevoegd.

De periode na de Tweede Wereldoorlog betekende voor Polen dat het te maken kreeg met een restricties vanwege het communistisch regime dat er de dienst uitmaakte. Dit had onder meer invloed op de vliegtuigen die in deze periode werden aangeschaft. De vloot bestond in deze periode voornamelijk uit Antonov-vliegtuigen. Na de val van het IJzeren Gordijn in Polen, in 1989, werd de vloot weer vooral opgebouwd uit in het westen gebouwde vliegtuigen. Gedurende het midden van de jaren 80 tot het begin van de jaren 90, vloog LOT Polish Airlines van Warschau naar Chicago, Edmonton, Montreal, Newark, New York en Toronto. Deze routes werden vooral toegevoeg om de grote Poolse gemeenschappen in deze steden en gebieden van dienst te kunnen zijn.

LOT Polish Airlines bestemmingen

Vanaf de hoofdvestiging op Warsaw Chopin Airport vliegt LOT naar 32 landen en 83 bestemmingen in Europa, Azië, het Midden-Oosten en Noord-Amerika. Elk jaar kiezen ruim 5 miljoen toeristen en zakenreizigers voor een LOT vlucht. Bekijk alle populaire LOT bestemmingen.

LOT reisklassen

Om aan de noden van alle reizigers te voldoen, heeft LOT Polish Airlines verschillende reisklassen ontwikkeld. Uiteraard de bijna standaard Economy klasse, met een extra basic Economy Simple en een uitbreiding met de upgrade nar Premium Economy. Voor zakelijke reizigers en mensen die meer comfort willen tijdens hun vlucht, is er de Business Class.

Frequent flyers kunnen bij LOT Polish Airlines sparen in het Miles & More programma van de Duitse maatschappij Lufthansa.

Bagageregels

Reizigers die een Economy Class vliegticket van LOT gekocht hebben, mogen 1 stuk handbagage van 8 kg meenemen. In de Business Class geldt een limiet van 2 stuks van elk 9 kg. Daarnaast mag je bij Economy en Economy Plus respectievelijk 1 en 2 stuks ruimbagage van 23 kg inchecken. Een Business Class ticket geeft recht op 2 stuks van 32 kg. Meer voorwaarden vind je op de website van Lot Polish Airlines.

Afhankelijk van de klasse waarin je vliegt gelden de volgende regels voor je handbagage:

  • LOT Business Class - 2 stuks bagage van maximaal 9 kilo per stuk
  • LOT Premium Economy (intercontinentale vluchten) - 2 stuks, tot 12 kilo per stuk (1 stuk max. 8 kilo)
  • LOT Premium Economy (internationale vluchten) - 1 stuk tot 8 kilo
  • LOT Economy Class - 1 stuk tot 8 kilo
  • LOT Economy Simple - 1 stuk tot 8 kg

De ingecheckte bagage die je kosteloos mee mag nemen varieert in gewicht tussen de 23 kilo en 96 kilo. Waarbij in de Economy Class de restrictie van 23 kilo geldt. In de hogere klassen kun je zelfs tot drie koffers van maximaal 32 kilo per stuk meenemen.

Inchecken bij LOT

LOT Polish Airline vliegtickets omzetten in een boarding pass kan via de incheckbalie van de luchthaven of via een self check-in. Daarnaast kan je ook online inchecken via je smartphone.

Miles & More

Omdat LOT Polish Airlines lid is van de Star Alliance, gebruiken ze Miles & More als frequent flyer programma. Telkens je vliegtuigtickets van LOT en andere leden koopt, krijg je extra punten. Deze kan je later omwisselen in gratis upgrades of tickets.

Boek nu je LOT vliegtickets

LOT vliegtickets boeken doe je best bij CheapTickets.be. Waarom? Omdat je op onze website alle tarieven kan vergelijken en direct een plaatsje kan reserveren. Het is zelfs mogelijk om een leuk hotel te zoeken en een wagen te huren. Wij hebben echt alles in huis voor een onvergetelijke vliegreis!

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets LOT Polish Airlines

Op CheapTickets.be vind je gegarandeerd de goedkoopste LOT Polish Airlines vliegtickets. Vergelijk de beschikbare vluchten, maak een keuze en koop je tickets in onze ticketshop. Deze is 24 uur per dag open. Bij ons kom je dus niet voor gesloten deuren te staan!

Vluchten LOT Polish Airlines

Van plan om een vliegreis met LOT Polish Airlines te boeken? Goedkope LOT Polish Airlines vluchten vind je razendsnel via CheapTickets.be. Je hoeft enkel je bestemming te kiezen en je krijgt onmiddellijk een overzicht van de beschikbare LOT Polish Airlines vliegtuigtickets. Maak je keuze uit de lijst van vliegtickets, reserveer je tickets en je bent meteen op weg! LOT Polish Airlines Tickets boeken was nog nooit zo eenvoudig!