Vlieg met Air Malta voordelig naar vele bestemmingen

Informatie over Air Malta

Air Malta heeft een hoofdkantoor in Luqa en de thuisbasis is Malta International Airport. Deze luchtvaartmaatschappij vliegt uitsluitend op Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika. De IATA-code die je op je ticket zal zien staan is KM en je herkent jouw vliegtuig aan de rode staart met daarop de naam en een Maltezer kruis.

Geschiedenis

Tijdens de Tweede Wereldoorlog waren er meerdere vliegbases van de geallieerden op Malta. In 1945 werden er dan ook verscheidene kleine luchtvaartmaatschappijen opgericht met overbodig materiaal uit de oorlog. Uiteindelijk ontstond door een fusie in 1953 het huidige Air Malta. Momenteel heeft de onderneming acht moderne vliegtuigen van Airbus.

Vliegen met Air Malta

Air Malta vliegt op alle grote bestemmingen in Europa waaronder natuurlijk ook Zaventem. Gelet op de ligging van het kleine eiland gingen er ook regelmatig vluchten naar het Midden-Oosten. Een aantal van de lijnen werden geschrapt, gelet op de omstandigheden in de betreffende landen. Zo zijn alle vluchten naar Libië geschrapt. Tevens vliegt de maatschappij niet meer op Turkije sinds ze in het zomerseizoen op Yerevan in Armenië vliegen.

De slogan van de vliegmaatschappij is The airline of the Maltese Islands. Dit is onder meer een verwijzing naar het feit dat Malta uit meer bestaat dan een hoofdeiland. De meerderheid van de aandelen van Air Malta is sinds 1974 in handen van de overheid van het eiland.

Reisklassen bij Air Malta

Binnen de Economy Class van Air Malta bestaan verschillende niveaus, zodat jij precies die services kunt kiezen die jij belangrijk vindt. Ga bijvoorbeeld voor een standaardreis en boek een Simply Fly of kies voor wat meer extra's met de ticket Spoil Yourself.

Kies je voor Business Class, dan ben je verzekerd van een aantal voordelen. Je kunt bijvoorbeeld sneller door de douane en daarna is het genieten van de rust in een afgesloten cabine. Daarnaast is er meer beenruimte beschikbaar en een tafel tussen beide stoelen. Er worden speciale menu's geserveerd en de drankjes zijn gratis, zelfs de champagne. Mis zoveel moois niet en boek je vlucht!

De maatschappij beschikt over een frequent flyer-programma: Flypass. Dit kost niets en op deze manier spaar je KMiles die je later weer in kunt wisselen voor korting bijvoorbeeld. Hoe vaker je vliegt, hoe hoger je status wordt en hoe gemakkelijker het sparen wordt.

Inchecken bij Air Malta

Wil je inchecken bij deze luchtvaartmaatschappij? Dat kan op diverse manieren. Het kan bijvoorbeeld online, van 24 uur tot 2 uur voor het geplande vertrek van je vlucht. Op deze manier hoef je niet in de wachtrij te staan en bespaar je tijd. Ga je toch liever voor de klassieke manier? De incheckbalies van Air Malta op het vliegveld sluiten doorgaans 45 minuten voor het vertrek van de vlucht. Bij enkele vluchten is dit 60 minuten voor vertrek.

Bagage bij Air Malta

Hoeveel bagage je mee mag nemen, hangt af van de ticket die je hebt gekozen. Reis je met Economy Class, dan bedragen de maximale afmetingen van je handbagage 20 x 40 x 55 cm en mag je 10 kg per persoon meenemen. Ook 1 stuk van max. 20kg ruimbagage is inbegrepen in je ticket. Wanneer je voor Club Malta hebt gekozen, dan zijn de maximale afmetingen hetzelfde, maar mag het totale gewicht handbagage 15 kg bedragen.

Bij Eco Spoil Yourself en Business Class mag je zelfs 2 stuks van 20kg ruimbagage meenemen.

Nieuwe bestemmingen Air Malta 2018

Tijdens het komende zomerseizoen verhoogt Air Malta de capaciteit met een ochtendvlucht om 9u10 tussen Brussel en Malta, en dit op maandag en donderdag, naast de dagelijkse avondvlucht.

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice