Aan het laden...
Een moment a.u.b.

📢Grab the deal: nu korting op ALLE vliegtickets! 🤑

Virgin Australia

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Vlieg met Virgin Australia voordelig naar vele bestemmingen

Virgin Australia

Informatie over Virgin Australia

Virgin Australia Airlines, vroeger bekend onder de naam Virgin Blue Airlines, is de op één na grootste luchtvaartmaatschappij in Australië, na Qantas, en heeft de grootste vloot van alle maatschappijen onder het Virgin label.

Geschiedenis

Virgin Australia Airlines heeft als thuisbasis Bowen Hills, Brisbane en is mede opgericht door de Britse ondernemer Richard Branson. Deze wereldberoemde naam is de oprichter van de moedermaatschappij Virgin Group. Samen met Brett Godfery, de voormalig CEO van Virgin Blue, richtte hij in 1994 de luchtvaartmaatschappij op, met 2 vliegtuigen in dienst op een enkele route.

Na het faillissement van de een na grootste luchtvaartmaatschappij van Australië, Ansett, in 2001 kreeg Virgin Australia te maken met een stormachtige groei. De maatschappij groeide door naar directe verbindingen naar 29 steden in Australië, vanuit hubs in Brisbane, Melbourne en Sydney. Ze gebruikte daarvoor een vloot van zogenaamde narrow body vliegtuigen van Boeing en Embraer. Daarnaast werden jumbo's ingezet van Boeing en Airbus.

Vliegen met Virgin Australia

Na enkele jaren te hebben gewerkt als een prijsstunter besloot Virgin Australia haar service uit te breiden om een - zoals ze het zelf noemen - New World Carrier te worden. In de praktijk kwam dit erop neer dat de passagier de mogelijkheid kreeg om een no-nonsense ticket te boeken voor een lage prijs, of om een beetje meer te betalen en een luxere ervaring te hebben tijdens de vlucht, zoals full service maatschappijen die ook aanboden. De belangrijkste reden hiervoor was om te kunnen concurreren met Qantas, die het business segment domineerde.

In 2011 werd deze strategie verder uitgediept, door onder meer nieuwe uniformen, nieuwe keuzemogelijkheden voor eten aan boord en nieuwe jumbojets. Op deze manier kon goed geconcurreerd worden op de verbindingen Perth - Melbourne - Sydney. In januari 2012 werd ook de Business Class geïntroduceerd. Tegelijkertijd werd het uiterlijk van de vliegtuigen aangepast en de merknaam veranderd in Virgin Australia.

Reisklassen bij Virgin Australia

Naast de standaard Economy Class biedt Virgin Australia je ook de mogelijkheid om te upgraden naar meer comfort. Met de Premium Economy heb je meer beenruimte en zijn de stoelen net wat comfortabeler. Voor de zakelijke reiziger of voor de liefhebber van maximaal comfort tijdens de vlucht, biedt de maatschappij je de mogelijkheid om een stoel in de Business Class te boeken.

Voor de veelvuldige vliegers met de Australische luchtvaartmaatschappij is er de mogelijkheid om te sparen in het Velocity frequent flyer-programma.

Bagage bij Virgin Australia

Handbagage mag uit maximaal 2 items bestaan, zolang de totale lineaire lengte (hoogte + breedte+ diepte) niet meer is dan 105 cm. Het maximaal toegestane bericht is 7 kilo. Als een van de twee items een hoes voor een pak is, mag de lineaire lengte daarvan 185 cm zijn en die van het tweede stuk handbagage 105 cm.

Je overige bagage mag in de Economy maximaal 23 kilo wegen, waarbij maximaal een stuk bagage is toegestaan. In de Business Class is het toegestaan om twee koffers mee te nemen van maximaal 32 kilo per stuk. Tegen bijbetaling zijn er mogelijkheden om speciale bagagepakketten te kopen. Inchecken kan zowel online als op de luchthavens zelf.

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Meer info

Vliegtickets Virgin Australia

Op CheapTickets.be vind je gegarandeerd de goedkoopste Virgin Australia vliegtickets. Vergelijk de beschikbare vluchten, maak een keuze en koop je tickets in onze ticketshop. Deze is 24 uur per dag open. Bij ons kom je dus niet voor gesloten deuren te staan!

Vluchten Virgin Australia

Van plan om een vliegreis met Virgin Australia te boeken? Goedkope Virgin Australia vluchten vind je razendsnel via CheapTickets.be. Je hoeft enkel je bestemming te kiezen en je krijgt onmiddellijk een overzicht van de beschikbare Virgin Australia vliegtuigtickets. Maak je keuze uit de lijst van vliegtickets, reserveer je tickets en je bent meteen op weg! Virgin Australia Tickets boeken was nog nooit zo eenvoudig!

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be