Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Belavia

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Belavia
Bestemmingen

Vlieg met Belavia voordelig naar vele bestemmingen

Informatie over Belavia

Belavia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Wit-Rusland, dat zijn hoofdkantoor in de hoofdstad Minsk heeft. Het vliegbedrijf is opgericht in 1996, als opvolger van de Aeroflot-divisie. In 1998 werd een fusie met MinskAvia aangegaan. Belarusian Airlines bekleedt een leidende positie in het passagiersvervoer door de lucht op de Wit-Russische markt. Het staatsbedrijf heeft codeshare-overeenkomsten met 13 luchtvaartmaatschappijen. Het Oost-Europese luchtvaartbedrijf is sinds augustus 1997 een volwaardig lid van de IATA, de International Transport Association.

Vliegen met Belavia

Het Wit-Russisch luchtvaartbedrijf is actief vanuit een hub op Minsk National Airport, van waar naar in totaal circa 50 binnenlandse en internationale bestemmingen wordt gevlogen. Europa, Azië en het Midden-Oosten worden daarbij aangedaan. Je kunt vliegen naar vele grote steden op het Europese continent. Van Amsterdam, Londen, Barcelona, Helsinki en Milaan tot Manchester, Praag, Rome, Stockholm en Wenen.

De moderne vloot van Belavia is van Westerse en Russische fabrikanten en bestaat uit 26 toestellen:

  • 7 Boeing 737-300
  • 6 Boeing 737-500
  • 5 Boeing 737-800
  • 4 Bombardier CRJ-100/200 ER
  • 2 Embraer 175
  • 2 Embraer 195

Reisklassen bij Belavia

Je kunt met alle toestellen van Belavia Economy Class vliegen, de vliegtuigen van het type Embraer 175 en Embraer 195 hebben ook een beperkte Business Class. Bij beide klassen worden er snacks of maaltijden aan boord verstrekt. Er is geen in-flightentertainment. Op sommige Business Class vluchten zijn dekens en kussens beschikbaar om tijdens de vlucht te kunnen slapen of relaxen.

De Wit-Russische luchtvaartmaatschappij heeft het loyaliteitsprogramma Belavia Leader, waarmee frequente reizigers die lid zijn punten kunnen verdienen. Deze punten kunnen weer worden benut voor kortingen op vliegreizen en diensten en aanbiedingen van de programmapartners. Je kunt via de belavia.by een registratieformulier invullen om als lid deel te nemen aan het frequent flyer-programma en te profiteren van de vele voordelen.

Inchecken bij Belavia

De tijdsvermelding op het ticket betreft de lokale tijd. De check-in voor de vluchten start 2 uur vóór vertrek en eindigt 40 minuten voordat het vliegtuig de lucht ingaat. Er zijn incheckbalies voor Business Class en Economy Class. Passagiers die lid zijn van het frequent flyer-programma van de Wit-Russische luchtvaartmaatschappij kunnen inchecken bij de Business Class-balie. Als je een e-ticket hebt, kun je zelf inchecken en een boardingpass uitprinten. De online check-in is mogelijk vanaf 24 uur voor vertrek en eindigt 2 uur voor de geplande vertrektijd.

Bagage bij Belavia

Belavia hanteert voor Economy Class en Business Class verschillende bagagevoorwaarden. Als je Economy Class vliegt mag je maximaal 20 kg aan ingecheckte bagage en maximaal 8 kg aan handbagage meenemen. Voor Business Class is het maximale gewicht van de koffers 30 kg per passagier en voor de handbagage ligt dit op maximaal 12 kg. De maximaal toelaatbare afmetingen van de handbagage zijn voor beide klassen gelijk: 50 x 40 x 20 cm.

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Meer info

Vliegtickets Belavia

Op CheapTickets.be vind je gegarandeerd de goedkoopste Belavia vliegtickets. Vergelijk de beschikbare vluchten, maak een keuze en koop je tickets in onze ticketshop. Deze is 24 uur per dag open. Bij ons kom je dus niet voor gesloten deuren te staan!

Vluchten Belavia

Van plan om een vliegreis met Belavia te boeken? Goedkope Belavia vluchten vind je razendsnel via CheapTickets.be. Je hoeft enkel je bestemming te kiezen en je krijgt onmiddellijk een overzicht van de beschikbare Belavia vliegtuigtickets. Maak je keuze uit de lijst van vliegtickets, reserveer je tickets en je bent meteen op weg! Belavia Tickets boeken was nog nooit zo eenvoudig!

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be