Vlieg met Ethiopian Airlines voordelig naar vele bestemmingen

Informatie over Ethiopian Airlines

Ethiopian Airlines is een grotere luchtvaartmaatschappij dan de meeste mensen zullen denken. Behalve een zeer omvangrijk netwerk voor passagiersvluchten wordt ook veel luchtvracht gevlogen. De vliegtuigen zijn herkenbaar aan de staart in de nationale kleuren, namelijk groen, geel en rood. En op de romp staat trots in grote letters de naam.

Geschiedenis

De luchtvaartmaatschappij werd na de Tweede Wereldoorlog opgericht en gebruikte toen overtollig materiaal uit die oorlog. Maar de huidige ontwikkeling tot een grote moderne maatschappij begon in het jaar 1965 met steun van TWA (Trans World Airlines) uit de VS. Momenteel heeft Ethiopian Airlines een moderne vloot van 86 passagiersvliegtuigen. Dit zijn voornamelijk modellen van Boeing, maar inmiddels heeft het bedrijf ook de eerste vier toestellen van Airbus geleverd gekregen. Bovendien staat er nog een grote bestelling uit voor meerdere toestellen van het type A350-900.

Vliegen met Ethiopian Airlines

De thuisbasis van deze maatschappij is Bole International Airport bij de stad Addis Abeba. In de stad zelf is het hoofdkantoor gevestigd. Als jij regelmatig binnen Afrika vliegt, moet deze luchtvaartmaatschappij jou niet onbekend voorkomen. Ethiopian Airlines vliegt op meer bestemmingen in dit continent dan andere maatschappijen. Ook op de andere continenten is een toestel uit Ethiopië echter een bekend gezicht. Een van de drukste routes van de maatschappij op dit ogenblik is die naar Beijing.

Ethiopian Airlines is volledig eigendom van de Ethiopische overheid. De maatschappij is een van de snelst groeiende bedrijven op het gebied van de luchtvaart wereldwijd. Ook op het gebied van winstgevendheid staat Ethiopian Airlines aan de top in het Afrikaanse werelddeel.

Reisklassen bij Ethiopian Airlines

Wil je binnenkort met deze luchtvaartmaatschappij gaan vliegen? Dan krijg je bij je reservering de keuze uit Economy Class of Cloud Nine. Deze laatste is de Business Class van het bedrijf en hierbij geniet je nog meer comfort dan bij de standaardklasse. De stoel is ruim en comfortabel en je krijgt smakelijke maaltijden opgediend. Klinkt deze service jou goed in de oren? Wacht dan niet langer en reserveer tickets voor een vlucht met deze maatschappij.

ShebaMiles

De luchtvaartmaatschappij heeft een eigen frequent flyer-programma met de naam ShebaMiles. Wanneer je hier lid van bent, kun je met elke vlucht via de maatschappij Miles sparen. Deze lever je dan later weer in voor korting of andere voordelen.

Er zijn 3 verschillende lidmaatschappen: Blue, Silver en Gold. Des te meer Ethiopian Arilines tickets je koopt, des te hoger je status en des te interessanter de extra’s. Hogere bagagelimieten, priority check-in en toegang tot de lounges zijn allemaal voordelen waar ShebaMiles leden van kunnen genieten.

Inchecken

Inchecken kan bij deze vliegmaatschappij op allerlei manieren, maar de handigste is wel online. Deze optie is sinds kort voor een aantal vluchten beschikbaar en wordt nog uitgebreid naar de rest van de bestemmingen. Online inchecken kan vanaf 36 uur tot 2 uur voor het vertrek van je vlucht.

Natuurlijk kun je ook altijd op de luchthaven inchecken, via de selfservice-automaten of bij de incheckbalies die doorgaans vanaf 3 uur tot 1 uur voor het geplande vertrek geopend zijn.

Bagage bij Ethiopian Airlines

Bij deze vluchten mag je uiteraard ook handbagage meenemen. Vlieg je Economy Class, dan mag je een koffer van maximaal 7 kg en een persoonlijk item, zoals een handtas of laptoptas bij je hebben. Bij Business Class mag je handbagage bestaan uit twee koffers van 7 kg en een persoonlijk item.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets Ethiopian Airlines

Op CheapTickets.be vind je gegarandeerd de goedkoopste Ethiopian Airlines vliegtickets. Vergelijk de beschikbare vluchten, maak een keuze en koop je tickets in onze ticketshop. Deze is 24 uur per dag open. Bij ons kom je dus niet voor gesloten deuren te staan!

Vluchten Ethiopian Airlines

Van plan om een vliegreis met Ethiopian Airlines te boeken? Goedkope Ethiopian Airlines vluchten vind je razendsnel via CheapTickets.be. Je hoeft enkel je bestemming te kiezen en je krijgt onmiddellijk een overzicht van de beschikbare Ethiopian Airlines vliegtuigtickets. Maak je keuze uit de lijst van vliegtickets, reserveer je tickets en je bent meteen op weg! Ethiopian Airlines Tickets boeken was nog nooit zo eenvoudig!