Vlieg met Air Baltic voordelig naar vele bestemmingen

Informatie over Air Baltic

De nationale luchtvaartmaatschappij van Letland kreeg de naam AirBaltic. Ze heeft meer dan 60 directe vluchten vanuit haar internationale hub in Riga, waarvan sommige seizoensgebonden zijn. Met jaarlijks meer dan 3 miljoen passagiers is AirBaltic een erg populaire low-cost airline.

Aan boord van een AirBaltic vlucht

Als je op zoek bent naar een sterke prijs-kwaliteitsverhouding, zit je goed met een Economy Class vliegtuigticket van AirBaltic. Hier geniet je van ruime zitplaatsen en lekkere maaltijden tegen een scherpe prijs. Mag het wat luxueuzer zijn? Ga dan voor de Business Class. In deze reisklasse krijg je een welkomstdrankje, een uitgebreide maaltijdkeuze, comfortabele zetels en vele extra’s (bijvoorbeeld een kussen en deken om een dutje te doen).

Soorten AirBaltic tickets

Hoewel er slechts twee reisklassen zijn, biedt AirBaltic verschillende soorten vliegtickets aan. De Economy Class is onderverdeeld in Basic, Smart en Elite. Basic is het voordeligste, maar het minst flexibele. Omboeken of annuleren is bijvoorbeeld niet mogelijk. Bij Economy Smart zijn deze opties wel mogelijk tegen een meerprijs, en bij Economy Elite zijn ze gratis.

Tenslotte is er ook bij de Business Class een onderverdeling tussen Smart en Elite. Het enige verschil is de gratis vluchtaanpassing- of annulering bij een Business Elite ticket.

Bagage

Om extra kosten te vermijden, is het best om jezelf aan de bagagelimieten te houden. Met een Economy vliegticket van AirBaltic mag je 8 kg handbagage meenemen. Voor Business Class reizigers zijn dit twee stuks van 8 kg. Vergeet niet dat handbagage niet groter mag zijn dan 55x40x20 cm.

Tenslotte is er nog de ruimbagage. Bij een Basic ticket is deze niet inbegrepen, maar ze kan wel tijdens een reservatie bijgeboekt worden. Met de overige Economy vliegtickets mag je 1 stuk van 20 kg inchecken. Voor Business reizigers staat de limiet op 3 stuks met een totaalgewicht van 60 kg.

PINS

PINS is het frequent flyer programma van AirBaltic. Des te meer AirBaltic vluchten je reserveert, des te groter de voordelen. Denk maar aan verhoogde bagagelimieten, snellere check-in, reservatie van zitplaatsen, enz. Er is zelfs een apart programma voor kinderen vanaf 2 jaar.

Boek en vergelijk

Wil je snel alle vluchten van AirBaltic en andere maatschappijen vergelijken? Onze zoekmachine staat voor jou klaar. Vul jouw reisgegevens in, klik op de zoekknop en vergelijk de resultaten. Daarna kan je online tickets kopen via onze ticketshop. Makkelijker kan niet!

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice