Vlieg met airBaltic voordelig naar vele bestemmingen

Informatie over airBaltic

AirBaltic is de nationale luchtvaartmaatschappij van Letland. Het hoofdkantoor is gevestigd in de hoofdstad Riga en de thuisbasis is dichtbij: Riga International Airport. De vliegtuigen hebben een groene staart met daarop de naam van de onderneming.

Geschiedenis

Deze lowcost-luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1995 als joint-venture met Scandinan Airlines. Het eerste vliegtuig dat werd gebruikt voor passagiers was een Saab 340. Tot en met 2009 bezat SAS ook 47% van de aandelen van airBaltic en werd op allerlei gebieden samengewerkt. Inmiddels is de maatschappij geheel in handen van de Letse overheid.

De vloot van airBaltic bestaat uit 16 toestellen van Bombardier en 11 keer de Boeing 737. Er is een grote order geplaatst bij Bombardier ter uitbreiding van het huidige aantal toestellen. De bestemmingen van de vliegmaatschappij liggen in Europa en zijn voornamelijk van toeristische aard. Intercontinentale vluchten staan niet op het programma.

Net zoals vele luchtvaartmaatschappijen kwam airBaltic in de beginjaren van de 21ste eeuw in de financiële problemen. Met een streng programma van kostenbesparing en met hulp van de Letse overheid was het mogelijk om vanaf 2013 weer beperkte winst te maken. In 2014 was airBaltic de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die de Bitcoin accepteerde als betaling bij online boekingen.

Vliegen met airBaltic

Als je er wel van houdt om op tijd te vliegen dan is airBaltic zeker een goede keuze. Zowel in 2014 als 2015 werd de maatschappij onderscheiden als de meest punctuele luchtvaartmaatschappij ter wereld. Eerder kreeg de maatschappij al een trofee omdat ze in 2010 het grootste aantal nieuwe routes vloog in Europa. Behalve vanuit Riga kan je ook vertrekken uit Tallinn en Vilnus.

Reisklassen bij airBaltic

Bij deze luchtvaartmaatschappij kun je kiezen uit 2 reisklassen en verschillende tickets. De Economy Class is onderverdeeld in Basic, Smart en Elite. Basic is het voordeligste, maar het minst flexibele. Hierbij mag je standaard alleen handbagage meenemen, en kun je bijbetalen voor de opties als ruimbagage, voorrang bij het inchecken en meer. Wanneer je voor Premium gaat, mag je wel ruimbagage meenemen en kun je ook gewoon op de luchthaven inchecken.

Het meest volledig is Business Class, waarbij je geniet van diverse voordelen, zoals een maaltijd aan boord, een vrije zitplaats naast je en toegang tot de lounge. Kies jouw favoriet en boek je vlucht! Vlieg je regelmatig met de maatschappij? Word dan lid van het loyalty-programma PINS. Des te meer AirBaltic vluchten je reserveert, des te groter de voordelen. Denk maar aan verhoogde bagagelimieten, snellere check-in, reservatie van zitplaatsen, enz. Er is zelfs een apart programma voor kinderen vanaf 2 jaar.

Inchecken bij airBaltic

De luchtvaartmaatschappij biedt verschillende mogelijkheden aan voor het inchecken. Aangeraden wordt om dit online of met behulp van de app te doen. Dit kan al vanaf vijf dagen voor het vertrek van je vlucht. Inchecken op het vliegveld kan zowel via de balies als via de selfservice. De deadline voor het inchecken hangt af van de luchthaven waar je vandaan vliegt en dit kan variëren van 150 tot 30 minuten voor vertrek.

Bagage

Heb je je koffer al klaarstaan? Mooi zo! Kijk nog snel wat de regels voor de bagage zijn. Je mag met een Basic of Premium ticket één stuk handbagage meenemen van maximaal 55 x 40 x 20 cm en een persoonlijk item van 30 x 40 x 10 cm. Heb je een Business ticket of PINS VIP card, dan mag je twee stuks handbagage meenemen van 55 x 40 x 20 cm per stuk en een persoonlijk item van 30 x 40 x 10 cm.

Tenslotte is er nog de ruimbagage. Bij een Basic ticket is deze niet inbegrepen, maar ze kan wel tijdens een reservatie bijgeboekt worden. Met de overige Economy vliegtickets mag je 1 stuk van 20 kg inchecken. Voor Business reizigers staat de limiet op 3 stuks met een totaalgewicht van 60 kg.

Boek en vergelijk

Wil je snel alle vluchten van AirBaltic en andere maatschappijen vergelijken? Onze zoekmachine staat voor jou klaar. Vul jouw reisgegevens in, klik op de zoekknop en vergelijk de resultaten. Daarna kan je online tickets kopen via onze ticketshop. Makkelijker kan niet!

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets airBaltic

Op CheapTickets.be vind je gegarandeerd de goedkoopste airBaltic vliegtickets. Vergelijk de beschikbare vluchten, maak een keuze en koop je tickets in onze ticketshop. Deze is 24 uur per dag open. Bij ons kom je dus niet voor gesloten deuren te staan!

Vluchten airBaltic

Van plan om een vliegreis met airBaltic te boeken? Goedkope airBaltic vluchten vind je razendsnel via CheapTickets.be. Je hoeft enkel je bestemming te kiezen en je krijgt onmiddellijk een overzicht van de beschikbare airBaltic vliegtuigtickets. Maak je keuze uit de lijst van vliegtickets, reserveer je tickets en je bent meteen op weg! airBaltic Tickets boeken was nog nooit zo eenvoudig!