Aan het laden...
Een moment a.u.b.

📢Grab the deal: nu korting op ALLE vliegtickets! 🤑

Finnair

AY

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Finnair
Aanbiedingen
Bestemmingen

Vlieg met Finnair voordelig naar vele bestemmingen

Informatie over Finnair

Finland is een land dat je wellicht niet snel als vakantiebestemming zou kiezen. Toch kiezen steeds mensen ervoor om hun vakantie door te brengen in dit bijzondere land, met zijn vele meren en prachtige bosrijke omgeving. Deze nationale luchtvaartmaatschappij van Finland heeft luchthaven Helsinki-Vantaa als uitvalsbasis voor veelal Europese en binnenlandse bestemmingen.

Bagage bij Finnair

Bij Finnair mag je als Economy Class-passagier kosteloos één koffer meenemen met een maximum gewicht van 23 kg en een omvang van 158 cm. Als je niet zeker weet hoeveel bagage je mag meenemen, staat er op de website van de luchtvaartmaatschappij een handige calculator waarmee je afhankelijk van je bestemming precies kunt uitrekenen wat je mag meenemen.

Reizigers met een Economy Pro of Business Class ticket van Finnair mogen een extra stuk bagage gratis meenemen. Handbagage mag niet groter zijn dan 56 cm x 45 cm x 25 cm met een maximumgewicht van 8kg.

Geschiedenis

De luchtvaartmaatschappij heeft een lange geschiedenis. In 1923 werd de maatschappij opgericht als Aero O/Y door de diplomaat Bruno Lucander, die vanuit Estland al vluchten naar Finland had uitgevoerd. De eerste vlucht ging dan ook naar de Estse hoofdstad Tallinn, aanvankelijk nog met een watervliegtuig, totdat Finland in 1936 zijn eerste luchthaven kreeg.

In de hoogtijdagen van de commerciële luchtvaart breidde het aantal bestemmingen uit, evenals de vloot. In 1983 was Finnair de eerste luchtvaartmaatschappij die een non-stop lijnverbinding tussen West-Europa en Japan aanbood door via de Noordpool en de Beringstraat te vliegen en zo het luchtruim van de toenmalige Sovjet-Unie te omzeilen.

Vliegen met Finnair

Vandaag vliegt de Finse luchtvaartmaatschappij naar meer dan 110 bestemmingen in 37 landen in Europa, Azië en Noord-Amerika. De vloot bestaat uit 74 toestellen, waarvan 23 kleinere toestellen voor binnenlandse vluchten. In België maakt het bedrijf gebruik van Brussels Airport. De kleuren van Finnair zijn wit en koningsblauw, met een logo van een gestileerd vliegtuig waarvan de staart de letter F vormt.

Reisklassen bij Finnair

Als je met deze luchtvaartmaatschappij vliegt hoef je je niet te vervelen aan boord! De luchtvaartmaatschappij biedt een uitgebreid aanbod aan entertainment voor jong en oud, zoals films, tv-series en games. Nog even een cadeautje of een lekker geurtje scoren? Ook dan kan tijdens de vlucht. Op het gebied van eten en drinken heb je een ruime keuze. Als je Economy Class vliegt, kun je vooraf je maaltijd bestellen of een keuze maken uit het menu van de Sky Bistro op vluchten binnen Europa en naar het Midden-Oosten.

De Finse luchtvaartmaatschappij biedt twee reisklassen: Economy en Business Class. Als je een intercontinentale vlucht maakt met Economy Class, dan krijg je een stoel met een stopcontact en een USB-aansluiting voor je mobiele apparaat. Economy Comfort biedt je extra beenruimte, een koptelefoon tijdens je vlucht en een persoonlijke verzorgingset. Op intercontinentale vluchten in de Business Class heb je voldoende privacy om onderweg te werken of wat te slapen. Op kortere vluchten krijg je een gratis krant en voorrang bij het inchecken en boarden.

Finnair Plus

Als je regelmatig Finnair tickets koopt, is een lidmaatschap van Finnair Plus geen slecht idee. Met dit frequent flyer programma geniet je van exclusieve voordelen en aanbiedingen. Daarnaast kan je punten sparen die omgeruild kunnen worden in leuke extra’s, zoals een upgrade naar een hogere reisklasse of een verhoging van de bagagelimiet. Je kunt ook extra punten verdienen met het spelen van games en meedoen aan de dagelijkse loterij waarin een FinnairPlus Goldcard wordt verloot.

Inchecken bij Finnair

Om je reiservaring zo aangenaam mogelijk te maken, biedt Finnair verschillende check-in mogelijkheden aan. Naast de klassieke incheckbalie vind je in sommige luchthavens een self-service kiosk. Verder kan je gebruik maken van de (mobiele) website om je Finnair tickets in te checken. De online check-in is beschikbaar vanaf 36 uur voor vertrek.

Deze luchtvaartmaatschappij is een goede keuze voor zakelijke reizigers en voor toeristen! Bekijk alle aanbiedingen van Finnair eenvoudig online op CheapTickets.be en boek meteen!

Finland

Helsinki

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Meer info

Vliegtickets Finnair

Op CheapTickets.be vind je gegarandeerd de goedkoopste Finnair vliegtickets. Vergelijk de beschikbare vluchten, maak een keuze en koop je tickets in onze ticketshop. Deze is 24 uur per dag open. Bij ons kom je dus niet voor gesloten deuren te staan!

Vluchten Finnair

Van plan om een vliegreis met Finnair te boeken? Goedkope Finnair vluchten vind je razendsnel via CheapTickets.be. Je hoeft enkel je bestemming te kiezen en je krijgt onmiddellijk een overzicht van de beschikbare Finnair vliegtuigtickets. Maak je keuze uit de lijst van vliegtickets, reserveer je tickets en je bent meteen op weg! Finnair Tickets boeken was nog nooit zo eenvoudig!

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be