Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Air Serbia

JU

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Air Serbia
Aanbiedingen
Reisklassen
Frequent Flyer

Vlieg met Air Serbia voordelig naar vele bestemmingen

Air Serbia

Informatie over Air Serbia

Air Serbia is de nationale luchtvaartmaatschappij van Servië. Het hoofdkantoor staat in Belgrado en de thuisbasis is het Internationale Nikola Tesla Airport van die stad.

Geschiedenis

De voorloper van deze luchtvaartmaatschappij was Yugoslavia Aeroput, opgericht in 1927. Later werd de naam veranderd in Jugoslovenski Aerotransport en de IATA-code JU die je op je ticket ziet staan, verwijst nog steeds naar die tijd. In 1990 viel Joegoslavië uit elkaar. Nadien had de nationale luchtvaartmaatschappij het een tijdlang moeilijk met verouderd materiaal.

De meerderheid van de aandelen wordt in handen gehouden door de Servische overheid, maar Etihad Airways verwierf een aandeel in deze vliegmaatschappij in 2013. Etihad Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Arabische Emiraten. Deze grote maatschappij heeft ook belangen in andere Europese bedrijven in deze sector, zodat er een optimale samenwerking tot stand is gekomen. Air Serbia is nu een bedrijf dat beschikt over moderne materialen en het heeft de problemen uit de tijd na het uiteenvallen van Joegoslavië achter zich gelaten.

Vliegen met Air Serbia

Inmiddels vliegt Air Serbia op 42 bestemmingen, waaronder de grote hoofdsteden in West-Europa, het Midden-Oosten en er is ook een trans-Atlantische vlucht naar New York. Onder de naam Aviolet doet de maatschappij in het zomerseizoen een aantal zonbestemmingen in Griekenland en Turkije aan. Air Serbia beschikt over een vloot van 21 vliegtuigen, waaronder straalvliegtuigen van Boeing en Airbus en turboprops van ATR voor de kortere vluchten. Het bedrijf is sinds 2014 winstgevend.

Reisklassen bij Air Serbia

Wanneer je kiest voor Economy Class kun je online inchecken en zelf je zitplaats bepalen. Bovendien kun je voldoende bagage meenemen en krijg je een snack of maaltijd gepresenteerd, afhankelijk van de lengte van je vlucht.

Bij Business Class geniet je van een luxueuze onthaal op het vliegveld, waarbij je voor de vlucht nog heerlijk uit kunt rusten in de speciale lounges. Daarnaast kun je nog meer bagage meenemen en krijg je verfijnde hapjes en drankjes geserveerd. Er zijn films beschikbaar en je kunt tv kijken. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van de Wi-Fly-service. Lees meer over de reisklassen.

De luchtvaartmaatschappij beschikt ook over een eigen frequent flyer-programma, namelijk Air Serbia Etihad Guest.

Air Serbia Experience

Premium Lounge
Reis je Business Class? En reis je via Belgrado? Profiteer dan ook van een rustige maaltijd, snelle douche en lees even de krant online op je mobiel, want in de Premium Lounge kun je gebruik maken van gratis Wi-Fi.

Wi-Fly
Met de Wi-Fly service van Air Serbia blijf je altijd in contact. Zet je Wi-Fi aan op je laptop, tablet of op je smartphone. Neem je credit card wel mee om de vergoeding voor Wi-Fly te betalen.

Inchecken bij Air Serbia

Op de luchthaven inchecken doe je op tijd! Want 45 minuten voor vertrek sluiten de check-in gates. Loop na het inchecken door naar de gates om vervolgens aan boord te stappen van het vliegtuig.

Bij Air Serbia kun je al 36 voor vertrek online inchecken. Let wel op, want 1 uur voor vertrek heb je die mogelijkheid niet meer. Ook kun je niet voor alle vluchten online inchecken. Online inchecken met Air Serbia kan wanneer je vliegt naar Belgrado, Abu Dhabi, Beirut, Bucharest, Istanbul, Londen en Praag. Vergeet niet je boarding pass uit te printen. De bagage check-in sluit 45 minuten voor vertrek van je vlucht en de gates sluiten 20 minuten voor vertrek. Wees dus op tijd.

Bagage

Staat jou een lange of korte vlucht te wachten? Weet jij aan welke voorwaarden jouw bagage moet voldoen? Check het nu en kom niet voor verrassingen te staan op de luchthaven.

Handbagage
In Economy Class neem je 8 kg aan bagage mee. In Business Class is dit net iets anders. Je hebt in Business Class recht op 12 kg. Ook mag je de aantal kilo's verdelen over 2 items. Een handtas valt niet onder de regels als handbagage. Die neem je dus kosteloos mee.

Ruimbagage
Bij Air Serbia kun je kosteloos ruimbagage meenemen. Let op: het hangt af van je reisklasse, route en het tarief dat je voor je vliegtickets hebt betaald.

Reis je in de Economy Class? Dan mag jouw ruimbagage 23 kg wegen. In de Business Class neem je twee items aan bagage mee. Je bagage mag dan samen maximaal 32 kg wegen.

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Meer info

Vliegtickets Air Serbia

Op CheapTickets.be vind je gegarandeerd de goedkoopste Air Serbia vliegtickets. Vergelijk de beschikbare vluchten, maak een keuze en koop je tickets in onze ticketshop. Deze is 24 uur per dag open. Bij ons kom je dus niet voor gesloten deuren te staan!

Vluchten Air Serbia

Van plan om een vliegreis met Air Serbia te boeken? Goedkope Air Serbia vluchten vind je razendsnel via CheapTickets.be. Je hoeft enkel je bestemming te kiezen en je krijgt onmiddellijk een overzicht van de beschikbare Air Serbia vliegtuigtickets. Maak je keuze uit de lijst van vliegtickets, reserveer je tickets en je bent meteen op weg! Air Serbia Tickets boeken was nog nooit zo eenvoudig!

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be