Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Qantas Airways

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Vlieg met Qantas Airways voordelig naar vele bestemmingen

Qantas Airways

Informatie over Qantas Airways

Qantas is de oudste en grootste luchtvaartmaatschappij van Australië. Het bedrijf werd in 1920 opgericht en was daarmee nummer 3 in de wereld. Alleen KLM en Avianca kunnen op een nog langere historie bogen. De vliegtuigen met de rode staart en een gestileerde witte kangoeroe komen op bestemmingen over de hele wereld.

The spirit of Australia

De vloot omvat 118 moderne toestellen en het aantal bestemmingen is 85. Als slogan heeft de maatschappij gekozen voor The spirit of Australia. Die bijzondere houding blijkt misschien wel uit het feit dat de maatschappij in 2014 startte met een non-stopvlucht van Sidney naar Dallas met een Airbus 380. Op dat moment was dit de langste vlucht met passagiers, met het grootste passagiersvliegtuig.

Geschiedenis

Ook Qantas kende de problemen die de luchtvaart teisterden in het begin van de 21ste eeuw. De onderneming was enkele malen dicht bij een fusie waarbij het als kleinere partner het risico liep te worden opgeslokt. Maar mede door de Australische trots werd dit voorkomen. Momenteel lijkt de luchtvaartmaatschappij weer in staat om op eigen benen te staan en goede cijfers te scoren.

De onderneming heeft een hoofdkantoor in Sydney: het Qantas Center. De belangrijkste vliegvelden waar je de vliegtuigen van deze maatschappij vindt, zijn Sydney, Brisbane en Melbourne. Ook Adelaide en Perth zijn voor Qantas belangrijke thuishavens. De onderneming had in 2015 in totaal 29.000 werknemers en een omzet van 15,8 miljard Australische dollars.

Vliegen met Qantas

Qantas vluchten zijn bijzonder populair. Elk jaar vervoert deze luchtvaartmaatschappij ongeveer 49 miljoen passagiers naar 20 nationale en 21 internationale bestemmingen verspreid over 14 landen in Afrika, Amerika, Europa en Oceanië.

Reisklassen bij Qantas

Bij Qantas zijn er verschillende reisklassen. Op de internationale vluchten kun je kiezen voor First, Business, Premium Economy en Economy. Op de andere vluchten is er alleen de keuze uit Economy of Business. Wanneer de basisdienstverlening voor jou voldoende is, dan is Economy een prima optie. Hierbij kun je onder andere zelf je stoel uitkiezen bij het inchecken zonder dat daar extra kosten bij komen kijken. Bij Business kun je gebruikmaken van allerlei opties, zoals een transferservice en de business lounge. Daarnaast krijg je een maaltijd opgediend.

De luchtvaartmaatschappij beschikt over een eigen frequent flyer programma, The Qantas Club. Je kunt op vele manieren punten sparen, zoals bij het maken van een vlucht, bij het boeken van een hotel of een huurauto, door inkopen te doen bij bepaalde winkels of door gebruik te maken van de speciale creditcard.

Bagage bij Qantas

Bij de vluchten mag je uiteraard handbagage meenemen, de regels variëren per klasse en het hangt er eveneens vanaf of je voor een binnenlandse of voor een buitenlandse vlucht kiest. Over het algemeen is een koffer van 56 x 36 x 23 cm of een reistas van 60 x 114 x 11 cm toegestaan.

Op internationale Qantas vluchten mag elke passagier minstens 30kg bagage meenemen (in Premium Economy en Business 40kg en in First Class zelfs 50kg). Frequent flyers mogen vaak nog meer bagage inchecken. Daarnaast is er nog handbagage mogelijk. Deze is beperkt tot 1 stuk van 7kg voor Economy Class passagiers en 2 stuks van 7kg voor de overige reisklassen.

Inchecken

Bij deze Australische luchtvaartmaatschappij kun je op verschillende manieren inchecken. Dit is mogelijk via de website of door de mobiele app te downloaden en hier het proces voor het inchecken te volgen. Daarnaast kun je ook gewoon op de luchthaven inchecken bij de welbekende kiosk. Voor binnenlandse vluchten is er nog een vierde optie. Wanneer je namelijk nog niet ingecheckt bent, krijg je via de service Auto check-in een sms met de melding hiervan. Via deze sms kan je binnen enkele klikken inchecken.

Boek je vliegtickets

CheapTickets.be is een bekende online prijsvergelijker waar je alle vluchten van Qantas en andere maatschappijen naast elkaar kan leggen. Heb je een interessante vlucht gevonden? Koop dan jouw vliegtickets in onze ticketshop. Betalen kan veilig via Bancontact, PayPal of een kredietkaart en binnen de 5 minuten ontvang je een bevestiging van jouw reservatie.

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Meer info

Vliegtickets Qantas Airways

Op CheapTickets.be vind je gegarandeerd de goedkoopste Qantas Airways vliegtickets. Vergelijk de beschikbare vluchten, maak een keuze en koop je tickets in onze ticketshop. Deze is 24 uur per dag open. Bij ons kom je dus niet voor gesloten deuren te staan!

Vluchten Qantas Airways

Van plan om een vliegreis met Qantas Airways te boeken? Goedkope Qantas Airways vluchten vind je razendsnel via CheapTickets.be. Je hoeft enkel je bestemming te kiezen en je krijgt onmiddellijk een overzicht van de beschikbare Qantas Airways vliegtuigtickets. Maak je keuze uit de lijst van vliegtickets, reserveer je tickets en je bent meteen op weg! Qantas Airways Tickets boeken was nog nooit zo eenvoudig!

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be