Vlieg met Air Europa voordelig naar vele bestemmingen

Informatie over Air Europa

Als er een expert is op het vlak van Europese vluchten, is het Air Europa wel. Maar ook voor vluchten naar Afrika, Azië en Amerika zijn de vliegtickets van Air Europa het overwegen waard. Deze luchtvaartmaatschappij werd in 1986 opgericht en vliegt onder de Spaanse vlag. Ze is de derde grootste luchtvaartmaatschappij van Spanje, na Iberia en Vueling.

Air Europa bestemmingen

Air Europa vliegt naar een groot aantal Europese bestemmingen, zoals Madrid, Parijs en Rome. Ook luchthavens in Azië, Amerika en Afrika behoren tot de bestemmingslijst. In totaal organiseert Air Europa vluchten naar 70 bestemmingen in meer dan 30 verschillende landen. Jaarlijks maken ongeveer 9 miljoen reizigers gebruik van een Air Europa vlucht.

Bagage

Bij het inpakken van je koffers houd je best rekening met de bagagebeperkingen die op Air Europa vluchten gelden. De hoeveelheid bagage dat je mag meenemen hangt af van de vluchtduur.

Op korte en middellange vluchten van Air Europa mag je een stuk ruimbagage van 23kg inchecken dat max. 158 cm (som som van de lengte, breedte en diepte) mag zijn. Daarbovenop mag je 10kg handbagage meenemen. Voor business class passagiers is dit tweemaal 23kg en handbagage met een maximumgewicht van 14kg. Reiziger met een business class vliegticket van Air Europa mogen op lange vluchten een extra koffer meenemen (3 maal 23 kg). Daarnaast mogen ze met max. twee stuks handbagage van 18kg reizen.

Flying Blue

Als je regelmatig een Air Europa vliegticket boekt, moet je zeker eens een kijkje nemen naar het Flying Blue programma. Met dit frequent flyer programma, waar ook Air France en KLM lid van zijn, kan je airmiles sparen en omruilen in leuke extra’s. Gratis vliegtickets, service upgrades, extra bagage en toegang tot de lounges zijn slechts enkele voorbeelden van de beloningen die je in dit frequent flyer programma vindt.

Business club

Reizigers die wat meer comfort willen tijdens hun vlucht, kunnen hun vliegticket upgraden naar een business club ticket. Met deze Air Europa tickets krijg je ergonomische zetels, een aparte check-in, hogere bagagelimieten, exclusieve maaltijden en veel meer. Kortom; alles om je reiservaring naar een hoger niveau te tillen.

Online check-in

Wist je dat het mogelijk is om Air Europe tickets online in te checken? Zo kan je heel wat tijd besparen, vooral als je enkel met handbagage reist. Ruimbagage kan je simpelweg aan de incheckbalie afgeven. De online check-in is beschikbaar op alle Europese vluchten van Air Europa van 48 tot 2 uur voor vertrek.

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice