Vlieg voordelig naar Madrid

Vliegtickets Madrid

De hoofdstad van Spanje is een sfeervolle plek met een ruim aanbod aan culturele attracties. Maar je kunt er ook talrijke restaurants, cafés, discotheken en bioscopen ontdekken. Het is een stad die nooit verveelt met voor elk wat wils.

Wist je trouwens dat Madrid de op 2 na grootste stad van de Europese Unie is? Enkel Londen en Berlijn gaan hier nog voor.

Welke luchthavens heeft Madrid

Madrid heeft drie vliegvelden. De eerste, en tevens de grootste, is Barajas Airport. De twee andere zijn Cuatro Vientos en Torrejon. Drie belangrijke luchtvaartmaatschappijen die op Madrid vliegen zijn Iberia, TAP Portugal en British Airways.

Hoe lang vliegen tot Madrid

Dichterbij dan je denkt! Op amper 2,5 uur vlieg je van Brussel Zaventem én Charleroi naar Madrid!

Kunst & cultuur

Voor kunst- en cultuurliefhebbers is Madrid een uitstekende reisbestemming. De stad heeft een ongelooflijk aanbod. Je vindt er kerken, pleinen, kloosters, paleizen en nog veel meer.
Alles begint natuurlijk bij Plaza Mayor, het centrale plein van Madrid. Hier kan je zelfs gratis tours door de stad krijgen!

Het Palacio Real ligt in het westelijke deel van de stad en is de officiële residentie van de Spaanse koninklijke familie. Daartegenover vind je de katholieke *Almudena-kathedraal.

Het Plaza de Cibeles dat omringt wordt door prachtige gebouwen is ook een bezoek waard. Daarnaast vind je in de stad ook talrijke musea zoals het wereldberoemde Museo del Prado, dat één van de mooiste kunstcollecties in Europa herbergt. Maar daar stopt het niet hoor!

Uitgaan in Madrid

De Calle Huertas en de Plaza de Santa Ana zijn de bekendste maar niet de enige uitgaansplaatsen van de stad. Je ontdekt er tal van moderne gelegenheden met terrasjes. Ook op muziekgebied is er een uitgebreid aanbod. Joy Eslava en Palacio Gaviria zijn twee van de bekendste discotheken.

En natuurlijk: shoppen!

In Madrid is veel gelegenheid om te winkelen. Rondom Puerta del Sol, Calle Princesa, Calle Goya en de Paseo de la Castellana zijn de winkelcentra en in de buitenwijken zijn de grote warenhuizen gevestigd.

Calle Gran Vía in Gran Via is een grote en bekende hoofdstraat van Madrid. Er zijn winkels van voornamelijk grote winkelketens zoals Zara, Nike Madrid en Springfield. Dicht bij de Calle Gran Vía ligt Calle de Fuencarral en Calle Preciados, die ligt tussen de wijken Chueca en Malasaña in. Daarnaast zijn er ook kleine, onbekende winkels vooral voor kleding.

In de wijk Sol zijn winkelstraten. In Sol is de Calle del Arenal te vinden, een autovrije winkelstraat met voornamelijk Spaanse winkels.

De wijk Salamanca is wat chiquer, hier is de Calle de Jose Artega , een brede en lange weg waar merken als Cartier, Dolce & Gabbana en Louis Vuitton gevestigd zijn.

Vluchten naar Madrid

Op CheapTickets.be vind je een ruim aanbod aan goedkope vliegtickets naar Madrid. Duid de gewenste reisperiode aan in het zoekvenster en je krijgt meteen een duidelijk overzicht van de beschikbare tickets. Heb je je keuze gemaakt? Dan kan je direct je vliegtickets boeken op CheapTickets.be.

Algemene reisinformatie Spanje

  • Temperatuur: tijdens de zomer is de gemiddelde temperatuur 30°C. Vanaf april blijft het aangenaam met ongeveer 20°C.
  • Tijdsverschil: er is geen tijdsverschil met België.
  • Munteenheid: de Euro.
  • Taal: Spaans en in de toeristische gebieden spreekt men ook vaak Frans, Engels en Duits.
  • Verplichte reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumcentrale of FOD Buitenlandse Zaken staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op Vacciweb, de site van de FOD Buitenlandse Zaken of het Tropisch Instituut. Ook kan je contact opnemen met je huisarts.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Goedkope vliegtickets naar Madrid

Ben je van plan om een vliegreis naar Spanje te boeken? Goedkope vluchten vind je snel via CheapTickets.be. Je moet enkel je bestemming te kiezen en je krijgt onmiddellijk een overzicht van de beschikbare vliegtuigtickets van alle airlines. Maak je keuze uit de lijst van vliegtickets, reserveer je tickets en je bent meteen op weg! Vliegtickets boeken was nog nooit zo eenvoudig!