Charleroi Airport

Brussels South Charleroi Airport (kortweg Charleroi Airport) ligt in Gosselies, een deelgemeente van Charleroi. Er zijn verschillende low-cost maatschappijen te vinden, zoals Ryanair en Wizz Air. Dat maakt de luchthaven in Charleroi erg geliefd bij reizigers die op een budgetvriendelijke manier willen vliegen. Het is dus geen verrassing dat jaarlijks bijna 7 miljoen mensen voor deze luchthaven kiezen.

Bestemmingen vanaf Charleroi

Wil je vertrekken vanuit Charleroi Airport? Slim! Want dan is je vliegticket een stuk goedkoper. Vlieg je naar Boedapest, Barcelona of Alicante? Ontdek alle bestemmingen vanaf Charleroi!

Airlines vanaf Charleroi

Vanaf Charleroi kun je onder andere vliegen met Ryanair, Wizz Air, TUI Fly, Pegasus Airlines en Belavia. Deze airlines vliegen vanaf Charleroi naar verschillende bestemmingen in Europa.

Adres luchthaven Charleroi

Rue d'Heppignies, 6043 Ransart.

Rijden naar luchthaven Charleroi

De luchthaven van Charleroi ligt niet ver van de snelweg E42. Ze is makkelijk te bereiken vanuit heel wat Belgische steden. In de meeste navigatietoestellen is Charleroi Airport een POI, maar als alternatief kan je het Charleroi airport adres gebruiken.

Parking Charleroi Airport

Je wagen parkeren kan op een van de 5 parkeerplaatsen. Kort- of lang parkeren kan op parking P1, P2 of P3. P1 kan tevens online gereserveerd worden. Verder is er ook een extra veilige Lockpark beschikbaar. Om iemand weg te brengen of op te halen kies je best voor de Express Parking, waar je voordelig voor minder dan 1u kan staan.

Openbaar vervoer naar luchthaven Charleroi

Charleroi Airport bevindt zich niet ver van Brussel. Daarom rijdt er twee maal per uur een pendelbus van de luchthaven naar het station Brussel-Zuid. Hier is gegarandeerd een verbinding naar alle grote Belgische steden te vinden. Daarnaast kan je ook de trein naar Charleroi nemen. Daar vind je een rechtstreekse bus (bus A) die je in 20 minuten naar de luchthaventerminal brengt.

Winkels, bars en restaurants

De voorbije jaren werd het winkelaanbod van Brussels South Charleroi Airport sterk uitgebreid. Er is niet alleen een boekenhandel, maar ook een grote Sky Shop, chocoladewinkel en supermarkt. In de publieke zone en vertrekhal zijn tevens bars en restaurants te vinden. Een snelle hap of een uitgebreid ontbijt? De keuze is aan jou!

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice