Volg je hart en vlieg naar topbestemmingen vanaf Brussels Airport

Vliegen vanaf Brussels Airport

Brussels Airport is de nationale luchthaven van België. Jaarlijks nemen ongeveer 19 miljoen passagiers hier een vlucht naar meer dan 180 verschillende bestemmingen waaronder populaire steden zoals Barcelona, Alicante, Lissabon en Boedapest. Maar ook steden buiten Europa, zoals New York en Bangkok zijn gemakkelijk te bereiken via de luchthaven van Brussel.

Dankzij het grote aanbod is deze luchthaven interessant voor elk type vliegreis. Van zonvakantie en citytrip tot verre rondreis, Brussels Airport is het ideale startpunt voor jouw trip!

Bestemmingen Brussels Airport
Bereikbaarheid Brussels Airport
Faciliteiten Brussels Airport

Bestemmingen Brussels Airport

Bereikbaarheid Brussels Airport

Met de auto naar Brussels Airport

Dankzij de centrale ligging is Brussels Airport makkelijk te bereiken vanuit heel België. Vanaf de Brusselse Ring kan je simpelweg de verkeersborden ‘Brussels Airport’ volgen of je kan het kruispunt A201/Vilvoordelaan te 1930 Zaventem in je GSP invoeren.

Zorg er wel voor dat je op tijd van huis vertrekt, aangezien je zeker tijdens de spitsuren veel verkeersdrukte rond de Brusselse Ring kunt verwachten. Houd dus altijd rekening met extra reistijd.

Kom je iemand afzetten? Dat kan vlak voor de ingang van de vertrekhal in de gratis Kiss & Fly zone. Houd er wel rekening mee dat je hier niet te lang mag blijven stilstaan.

Adres Brussels Airport

Kruispunt A201/Vilvoordelaan, 1930 Zaventem

Openbaar vervoer naar Brussels Airport

Geen zin om de auto te nemen? Maak dan gebruik van het openbaar vervoer. Onder de aankomsthal ligt immers een busstation met verbindingen naar o.a. Antwerpen, Mechelen, Leuven, Vilvoorde, Merchtem, Jette, Diegem, Haacht en Groenendaal. Met de Brussels Airport Express reis je vanuit Antwerpen van en naar Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid.

Sinds 23 juni 2022 is de shuttlebus van Flibco.com ook een goede optie. Flibco.com biedt nu rechtstreekse verbindingen aan tussen Brugge, Gent, Rijsel en Brussels Airport. Het shuttlebusaanbod wordt aangevuld met een innovatieve Door2Gate-oplossing die het grootste deel van Brabant dekt, waaronder Leuven, Brussel en Namen.

Ook de trein is een interessante optie, dankzij de halte in de kelderverdieping. Zes keer per uur rijdt er een trein van en naar Brussel. Er zijn tevens rechtstreekse verbindingen naar alle windhoeken van België. Daarnaast zijn er ook goede treinverbindingen met Nederland.

Parkeren bij Brussels Airport

Parkeren op wandelafstand van de terminal

Met P1, P2 en P3 zijn er maar liefst 10.000 parkeerplaatsen op minder dan 5 minuten wandelen van de terminal.
Je kan zonder reservatie binnenrijden. Wil je zeker zijn van je parkeerplaats? Reserveer je plek vooraf.
Op alle parkings zijn bagagetrolleys aanwezig. Zo hoef je niet met je koffers en tassen te zeulen.

Parkeerplaatsen voor mensen met een handicap vind je dichtbij de uitgang van de parkings. Alleen gebruiken als je een gehandicaptenparkeerkaart hebt, natuurlijk.

E-car opladen? Dat kan op de parkeerplaatsen met laadpalen. Die vind je op verschillende plaatsen in de parkings P1, P2 en P3.

Faciliteiten Brussels Airport

Shops, Restaurants en Bars

De luchthaven van Brussel doet er alles aan om het passagiers zo aangenaam mogelijk te maken. Daarom zijn er in de Airport Terminal, Pier A en Pier B verschillende winkeltjes, bars en restaurants te vinden. Het is nu ook mogelijk om van te voren online te shoppen en de bestelling later in de winkel op te halen. Met zoveel mogelijkheden hou je best de tijd in het oog, anders mis je jouw vlucht nog!

Extra service

Wil je jouw reis nog makkelijker beginnen? Bekijk dan de mogelijkheden voor de Fast Lane bij de security check. Daarnaast kun je ook een plek in de Diamond lounge boeken zodat je extra comfortabel op de luchthaven kan wachten.

Airlines vanaf Brussel

Vanaf Brussel kun je vliegen met 60 verschillende airlines. Populaire airlines zijn Brussels Airlines, Air Belgium, Ryanair, Lufthansa, Vueling, TUI Fly, Turkish Airlines, British Airways, KLM, Easyjet, Emirates en Etihad Airways.

Vluchten vanaf Brussels Airport

Wordt Brussels Airport in Zaventem de vertrekplaats van jouw droomvakantie? Dan neem je best een kijkje op CheapTickets.be. Wij verzamelen de informatie van alle vluchten vanuit Brussels Airport in onze database, zodat je direct alle opties kan vergelijken. Op deze manier vind je direct de meest interessante vliegtuigtickets. Handig, niet?

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice