Vliegen vanaf Brussels Airport

Brussels Airport is de nationale luchthaven van België. Jaarlijks nemen ongeveer 19 miljoen passagiers hier een vlucht naar meer dan 180 verschillende bestemmingen waaronder populaire steden zoals Barcelona, Alicante, Lissabon en Boedapest. Maar ook steden buiten de Europese Unie, zoals New York en Bangkok zitten in het netwerk van de luchthaven van Brussel.

Dankzij het grote aanbod is deze luchthaven interessant voor elk type vliegreis. Ontdek de topbestemmingen vanaf Brussel!

Coronamaatregelen Brussels Airport

Zaventem neemt op dit moment verschillende coronamaatregelen om mensen veilig te laten reizen. Maatregelen zoals het houden van afstand en dragen van een mondmasker zijn op de gehele luchthaven doorgevoerd. Daarnaast zijn er op Brussels Airport twee COVID-19 teststraten voor vertrekkende en aankomende passagiers. Op de luchthaven kan je een PCR en Antigeen test doen.

Lees alle informatie over de coronamaatregelen van Zaventem Airport.

Airlines vanaf Brussel

Vanaf Brussel kun je vliegen met 50 verschillende airlines. Populaire airlines zijn Brussels Airlines, Ryanair, Lufthansa, Vueling, TUI Fly, Turkish Airlines, British Airways, KLM, Easyjet, Emirates en Etihad Airways.

Adres Brussels Airport

Kruispunt A201/Vilvoordelaan, 1930 Zaventem

Met de auto naar Brussels Airport

Dankzij de centrale ligging is Brussels Airport makkelijk te bereiken vanuit heel België. Vanaf de Brusselse Ring kan je simpelweg de verkeersborden ‘Brussels Airport’ volgen of je kan het kruispunt A201/Vilvoordelaan te 1930 Zaventem in je GSP invoeren.

Kom je iemand afzetten? Dat kan vlak voor de ingang van de vertrekhal in de gratis Kiss & Fly zone. Houd er wel rekening mee dat je hier niet te lang mag blijven stilstaan.

Openbaar vervoer naar Brussels Airport

Geen zin om de auto te nemen? Maak dan gebruik van het openbaar vervoer. Onder de aankomsthal ligt immers een busstation met verbindingen naar o.a. Antwerpen, Mechelen, Leuven, Vilvoorde, Merchtem, Jette, Diegem, Haacht en Groenendaal. Met de Brussels Airport Express reis je vanuit Antwerpen van en naar Brussel-Noord, Brussel-Centraal en Brussel-Zuid.

Ook de trein is een interessante optie, dankzij de halte in de kelderverdieping. Zes keer per uur rijdt er een trein van en naar Brussel. Er zijn tevens rechtstreekse verbindingen naar alle windhoeken van België. Daarnaast zijn er ook goede treinverbindingen met Nederland.

Parkeren bij Brussels Airport

Bij Brussels Airport zijn er verschillende parkeermogelijkheden onderverdeeld in verschillende formules. De Parking Express is de meest voordelige optie. Deze bevindt zich vlak voor de terminal en wordt voornamelijk gebruikt om mensen op te pikken, omdat de parkeertijd beperkt is tot max. 3 uur. Blijf je niet langer dan een week weg? Zet de auto dan op P2 Economy Parking. Deze parkings ligt op zo’n 4 minuten wandelen van de vertrekhal.

Voor langere parkeermomenten is er de P3 Holiday Parking voorzien. Hier kan je op voorhand online een plaatsje reserveren. In de zomer van 2021 kan dat extra voordelig. Voor nog meer veiligheid is er de Lock Parking, waar je wagen tevens verzekerd is tegen diefstel en brand.

Tenslotte zijn er nog drie parkings op afstand: Discount Parking, Car Hotel en Quick parking. Deze openluchtparkings liggen op enkele kilometers afstand van Brussels Airport en zijn meestal net iets goedkoper. Er is wel een gratis shuttledienst voorzien.

Reserveer hier alvast je parking zodat je zorgeloos kan vertrekken.

Shops, Resto’s en Bars

De luchthaven van Brussel doet er alles aan om het passagiers zo aangenaam mogelijk te maken. Daarom zijn er in de Airport Terminal, Pier A en Pier B verschillende winkeltjes, bars en restaurants te vinden. Het is nu ook mogelijk om van te voren online te shoppen en de bestelling later in de winkel op te halen. Met zoveel mogelijkheden hou je best de tijd in het oog, anders mis je jouw vlucht nog!

Extra service

Wil je jouw reis nog makkelijker beginnen? Bekijk dan de mogelijkheden voor de Fast Lane bij de security check. Daarnaast kun je ook een plek in de Diamond lounge boeken zodat je extra comfortabel op de luchthaven kan wachten.

Vluchten vanaf Brussels Airport

Wordt Brussels Airport in Zaventem de vertrekplaats van jouw droomvakantie? Dan neem je best een kijkje op CheapTickets.be. Wij verzamelen de informatie van alle vluchten vanuit Brussels Airport in onze database, zodat je direct alle opties kan vergelijken. Op deze manier vind je direct de meest interessante vliegtuigtickets. Handig, niet?

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice