Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Air Asia

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Algemeen
Aanbiedingen

Vlieg met Air Asia voordelig naar vele bestemmingen

Air Asia

Informatie over Air Asia

Air Asia is een grote lowcost-luchtvaartmaatschappij uit Maleisië. Het is ook de maatschappij die nu al 8 jarar op een rij is onderscheiden als beste lowcost-maatschappij ter wereld! Op het gebied van kosten per eenheid, de tijd die het gereedmaken van het vliegtuig voor vertrek kost en het gemiddeld aantal uren dat een vliegtuig per dag wordt gebruikt, is Air Asia een voorbeeld voor alle andere bedrijven in deze sector.

De vliegmaatschappij werd in 1993 opgericht als een overheidsbedrijf en begon haar vluchten in 1996. Het logo is een rode cirkel met daarin de naam van de maatschappij. Het slogan verwijst naar het lage kosten-karakter van het bedrijf: Now Everyone Can Fly. De thuisbasis is het vliegveld Kuala Lumpur International en het hoofdkantoor is bij die stad gevestigd.

Vliegen met Air Asia

De totale vloot van Air Asia bestaat uit vliegtuigen van Airbus, namelijk de 320. Er is al een order gedaan om deze meer dan 100 toestellen weer te vervangen door nieuwere modellen van hetzelfde type. De vliegmaatschappij vliegt op 72 bestemmingen die vooral in het Azië en het Midden-Oosten liggen. Er zijn twee bestemmingen in Europa: Londen en Parijs. Alle andere intercontintale vluchten worden gedaan door een dochtermaatschappij met de naam Air Asia X.

Air Asia is een van de grootste werkgevers in het land met bijna 17.000 personeelsleden. Vanaf november 2016 vliegt de maatschappij ook vanaf het nieuwe vliegveld in Maleisië: klia2. Dit is een van de modernste vliegvelden in Azië en de luchtvaartmaatschappij zal naar verwachting het hoofdkantoor binnenkort verleggen naar deze luchthaven.

Reisklassen bij Air Asia

De vliegmaatschappij heeft geen reisklassen beschikbaar, maar wel speciale stoelen. De Standard Seats zijn van leer en daardoor bijzonder comfortabel. Wil je wat meer beenruimte en als eerste aan boord? Kies dan voor de Hot Seats. De meest luxueuze optie is het Premium Flatbed, wat je helemaal vlak kunt instellen en waar je heerlijk ontspannen kunt slapen.

Reis je met iemand anders en wil je bij elkaar zitten, kies dan voor de Twin Seats. Voor extra rust heeft deze maatschappij een speciaal deel van het vliegtuig gereserveerd, namelijk de Quiet Zone. Welke stoel is jouw favoriet? Boek snel je vlucht en ontdek de service van Air Asia.
Vlieg je regelmatig met deze maatschappij? Word dan lid van het frequent flyer-programma BIG.

Inchecken bij Air Asia

Via de website of de app van Air Asia dien je jezelf in te checken voor jouw vlucht. Inchecken is mogelijk vanaf 14 dagen voor vertrek tot 4 uur voor de geplande vertrektijd. De incheckbalies op het vliegveld zijn meestal vanaf 2 uur tot 45 minuten voor het vertrek geopend. Op verschillende vliegvelden kun je ook gebruikmaken van de selfservice-apparaten.

Bagage bij Air Asia

Als handbagage mag je één koffer meenemen met de maximale afmetingen van 56 x 36 x 23 cm. Daarnaast mag je nog een klein persoonlijk item bij je hebben van maximaal 40 x 30 x 10 cm. Het totale gewicht van deze twee tassen mag niet hoger zijn dan 7 kg.

De maximum toegestane hoeveelheid ruimbagage verschilt per ticket. Tijdens het boekingsproces wordt vermeld of ruimbagage bij de ticketprijs is inbegrepen. Indien mogelijk kun je de bagage via onze website bijboeken.

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Meer info

Vliegen met Air Asia

Air Asia is een Maleisische luchtvaartmaatschappij met als thuisbasis Kuala Lumpur. Air Asia heeft nationale, internationale en intercontinentale vluchten vanuit Azië. Air Asia is de eerste luchtvaartmaatschappij met het lowcost-principe in Azië.

Vliegtickets Air Asia

Op CheapTickets.be vind je gegarandeerd de goedkoopste Air Asia vliegtickets. Vergelijk de beschikbare vluchten, maak een keuze en koop je tickets in onze ticketshop. Deze is 24 uur per dag open. Bij ons kom je dus niet voor gesloten deuren te staan!

Vluchten Air Asia

Van plan om een vliegreis met Air Asia te boeken? Goedkope Air Asia vluchten vind je razendsnel via CheapTickets.be. Je hoeft enkel je bestemming te kiezen en je krijgt onmiddellijk een overzicht van de beschikbare Air Asia vliegtuigtickets. Maak je keuze uit de lijst van vliegtickets, reserveer je tickets en je bent meteen op weg! Air Asia Tickets boeken was nog nooit zo eenvoudig!

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be