Aan het laden...
Een moment a.u.b.

📢Grab the deal: nu korting op ALLE vliegtickets! 🤑

Czech Airlines

OK

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Czech Airlines
Wedstrijd
Bestemmingen

Vlieg met Czech Airlines voordelig naar vele bestemmingen

Czech Airlines

Vliegen met Czech Airlines

Czech Airlines, of zoals de maatschappij in het Tsjechisch heet České Aerolinie, is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Tsjechische republiek. De maatschappij heeft haar hoofdkwartier in Praag. De thuisbasis van de maatschappij is op Václav Havel Airport in Praag, maar de maatschappij heeft ook nog hubs in de Tsjechische stad Karlovy Vary en in de Slowaakse steden Bratislava en Koice. Tegenwoordig verzorgt de luchtvaartmaatschappij zowel lijndiensten als charter- en vrachtvluchten.

Bestemmingen van Czech Airlines

In het zomerseizoen vliegt ČSA op 50 bestemmingen in Azië en Europa. De maatschappij vervoerde in 2016 2,26 miljoen passagiers op hun vluchten, wat een groei van 13% betekende ten opzichte van 2015. Czech Airlines is de vijfde oudste maatschappij in de wereld; alleen KLM, Colombia Avianca, Qantas en Aeroflot zijn ouder. Ze was de tweede maatschappij die succesvol met jetvliegtuigen begon te vliegen, in 1957.

Czech Airlines organiseert vluchten naar 48 verschillende landen. De bestemmingslijst is erg divers; populaire steden zoals Praag, Barcelona, Wenen en Rome behoren tot het vluchtschema. Maar ook minder voor de hand liggende steden worden door Czech Airlines vluchten bedient. De Belgische vluchten van Czech Airlines vertrekken vanuit Brussels Airport in Zaventem.

Reisklassen bij Czech Airlines

Vliegen met de Tsjechische maatschappij kun je als passagier in 2 verschillende klassen. Uiteraard is er de voordelige Economy Class. Deze klasse kent drie varianten om in te vliegen, namelijk de Lite, Plus en Flex upgrades en downgrades. In de Lite klasse kun je alleen handbagage meenemen.

Voor de zakelijke reizigers en voor mensen die meer comfort willen op hun vluchten, biedt de maatschappij de Business Class aan. In deze klasse geniet je als reiziger behalve van meer beenruimte, ook van comfortabele stoelen waar je prima in kunt slapen en van een catering van een bovengemiddeld niveau.

OK Plus

Het frequent flyer-programma van de maatschappij heet OK plus, wat refereert aan zowel de IATA toewijzing als aan de algemene term voor goedkeuring. OK was op de voormalige rompen van de vliegtuigen ook prominent aanwezig en het zijn de eerste twee letters van alle registratienummers van vliegtuigen in de Tsjechische Republiek. De maatschappij is lid van de SkyTeam Alliance. Met dit programma kan je airmiles sparen met alle vluchten van Czech Airlines en haar partners. Deze airmiles kan je omruilen voor gratis vliegtickets, toegang tot de luchthavenlounge, een huurauto, enz. Ondernemingen kunnen gebruik maken van OK Plus Corporate, een frequent flyer programma dat speciaal ontwikkeld werd voor bedrijven.

Bagage bij Czech Airlines

In alle klassen mag de handbagage die je meeneemt aan boord niet groter zijn dan 55 cm x 45 cm x 25 cm en mag de tas of koffer niet meer wegen dan acht kilo. In de Economy Class mag je één stuk meenemen, in de Business Class zijn dit twee stuks bagage.

Voor de ingecheckte bagage geldt, dat je in Economy vanaf gradatie Economy Plus maximaal een koffer met een maximumgewicht van 23 kilo mee mag nemen. In de Business Class kun je twee stuks bagage inchecken, van ieder maximaal 32 kilo. Leden van het OK Plus programma kunnen kosteloos extra bagage meenemen als ze voldoende punten hebben.

Inchecken bij Czech Airlines

Via de website kan je zelf je Czech Airlines ticket inchecken. Deze dienst is beschikbaar op bepaalde luchthavens (waaronder Brussels Airport) van 30 tot 1 uur voor vertrek. Daarnaast kan je ook voor een mobiele check-in kiezen. Tenslotte kan je op de luchthaven gebruik maken van de incheck-balie of self-service kiosk om jouw boarding pass ontvangen.

Tsjechië

Praag

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Meer info

Over Czech

De drie belangrijkste aandeelhouders van České Aerolinie zijn Korean Air met 44% van de aandelen, Travel Service met 34% en het Tsjechische staatsbedrijf Prisko met 20% van de aandelen. De afdeling Technics is verantwoordelijk voor het onderhoud van de vliegtuigen en de afdeling Handling doet de afhandeling van passagiers en de vliegtuigen.

Vliegtickets Czech Airlines

Op CheapTickets.be vind je gegarandeerd de goedkoopste Czech Airlines vliegtickets. Vergelijk de beschikbare vluchten, maak een keuze en koop je tickets in onze ticketshop. Deze is 24 uur per dag open. Bij ons kom je dus niet voor gesloten deuren te staan!

Vluchten Czech Airlines

Van plan om een vliegreis met Czech Airlines te boeken? Goedkope Czech Airlines vluchten vind je razendsnel via CheapTickets.be. Je hoeft enkel je bestemming te kiezen en je krijgt onmiddellijk een overzicht van de beschikbare Czech Airlines vliegtuigtickets. Maak je keuze uit de lijst van vliegtickets, reserveer je tickets en je bent meteen op weg! Czech Airlines Tickets boeken was nog nooit zo eenvoudig!

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be