Aan het laden...
Een moment a.u.b.

📢 SUPER SALE: profiteer van korting tot €75! 🤑

Japan Airlines (JAL)

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Japan Airlines
Bestemmingen

Vlieg met JAL voordelig naar vele bestemmingen

Japan Airlines

Informatie over JAL

Na All Nippon Airways is JAL de grootste luchtvaartmaatschappij van Japan. De naam is in feite een afkorting voor Japan Airlines Ltd. en beide namen worden zowel door luchtvaartprofessionals als passagiers in ongeveer dezelfde mate gebruikt.

Geschiedenis

JAL is dé nationale luchtvaartmaatschappij en zag het levenslicht in 1950 met de exploitatie van een aantal binnenlandse en regionale vliegroutes. Momenteel zijn de kleine binnenlandse vluchten ondergebracht bij dochterondermeningen, die voornamelijk lijnvluchten uitvoeren tussen een aantal van de vele Japanse eilanden.

Toen in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw de Japanse economie een grote vlucht nam en Japan naast een belangrijk handelsland ook steeds meer een toeristische bestemming begon te worden, nam de vraag naar internationale vluchten op Japan enorm toe. Japan Airlines was een van de eerste luchtvaartmaatschappijen die hier succesvol op insprong.

Vliegen met Japan Airlines

Momenteel heeft JAL twee belangrijke transferpunten (of airline hubs) in de twee grote vliegvelden van Tokio en de twee grote vliegvelden van Osaka. Tot nu vloog deze maatschappij voornamelijk met toestellen van Boeing, maar van de 43 toestellen die nu in bestelling staan, zijn er maar liefst 31 besteld bij grote concurrent Airbus, bij wie ze bovendien een optie op nog eens 25 hebben lopen.

De grote internationale vluchten vinden nu bijna allemaal plaats met de Boeing 737-800 die achthonderd passagiers kan vervoeren. De Airbus-toestellen die nu in aanbouw zijn, kunnen echter 900 of 1000 passagiers meenemen. Dit is wellicht een indicatie voor het vertrouwen dat deze maatschappij in de toekomst heeft.

Reisklassen bij JAL

Vlieg je in Economy Class, dan kun je ervoor kiezen om een iets hogere klasse te nemen, met de naam Economy Premium Class. Je hebt dan het voordeel dat je voordat je vertrekt toegang hebt tot een luxueuze loungeruimte en dat je eerder dan Economy-passagiers mag instappen en ook sneller je bagage ontvangt als je geland bent. Een prima optie als tijd een belangrijke factor is.

Wil je meer comfort, kies dan voor Business Class of First Class. De stoelen in beide klassen zijn zeer ruim en comfortabel en mocht je willen liggen, dan kan dat, zelfs geheel afgeschermd van medepassagiers.

Het loyaliteitsprogramma van Japan Airlines draagt de naam Mileage Bank en de naam zegt eigenlijk alles. Je spaart inderdaad airmiles die je kunt inwisselen voor gratis tickets of een upgrade als je jezelf op luxe wilt trakteren.

Inchecken bij Japan Airlines

Deze maatschappij denkt aan je gemak en zorgt voor efficiënte procedures. Je mag 72 uur tot 1 uur van tevoren online inchecken en over je boarding pass hoef je je geen zorgen te maken. Die ontvang je 24 uur voor vertrek in je mailbox. Ook kan je jouw bagage eerder afgeven.

Bagage bij Japan Airlines

Wil je weten hoeveel bagage je gratis mee mag nemen? Elke passagier in Economy heeft recht op twee stuks ruimbagage van 23 kg maximaal. Vlieg je First Class of Business Class, dan mag je zelfs tweemaal 32 kg inchecken zonder extra bijbetaling.

Japan is een prachtig en bruisend land en zeker een bezoek waard. Als je gaat, boek dan je tickets bij hun nationale luchtvaartmaatschappij!

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Meer info

Vliegtickets Japan Airlines

Op CheapTickets.be vind je gegarandeerd de goedkoopste Japan Airlines vliegtickets. Vergelijk de beschikbare vluchten, maak een keuze en koop je tickets in onze ticketshop. Deze is 24 uur per dag open. Bij ons kom je dus niet voor gesloten deuren te staan!

Vluchten Japan Airlines

Van plan om een vliegreis met Japan Airlines te boeken? Goedkope JAL vluchten vind je razendsnel via CheapTickets.be. Je hoeft enkel je bestemming te kiezen en je krijgt onmiddellijk een overzicht van de beschikbare Japan Airlines vliegtuigtickets. Maak je keuze uit de lijst van vliegtickets, reserveer je tickets en je bent meteen op weg! Japan Airlines Tickets boeken was nog nooit zo eenvoudig!

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be