Aan het laden...
Een moment a.u.b.

📢Grab the deal: nu korting op ALLE vliegtickets! 🤑

Olympic Air

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Vlieg met Olympic Air voordelig naar vele bestemmingen

Olympic Air

Informatie over Olympic Air

Olympic Air S.A. is een regionale luchtvaartmaatschappij en dochtermaatschappij van de Griekse maatschappij Aegan Airlines. De maatschappij werd in eerste instantie gevormd na de privatisering van de Griekse nationale luchtvaartmaatschappij Olympic Airways, die van 1957 tot het begin van de 21ste eeuw vloog onder deze naam.

Geschiedenis

Olympic Air begon op 29 september 2009 met een beperkt aantal vluchten, nadat Olympic Airlines was opgehouden met haar dienstverlening. Twee dagen later al, op 1 oktober 2009, werd de officiële start van de luchtvaartmaatschappij gevierd, waarna meteen een volledige dienstregeling werd aangeboden. De thuisbasis van Olympic Air is Athene International Airport, met daarnaast een tweede hub op Rhodos International Airport. Het hoofdkwartier van de luchtvaartmaatschappij is gevestigd op Athene International Airport in Spata. De officiële IATA-code van de maatschappij is OA, die werd overgenomen van Olympic Airways.

Aegean

Op 22 februari 2010 kondigden Olympic Air en haar belangrijkste concurrent Aegean Airlines aan dat ze overeenstemming hadden bereikt om hun activiteiten samen te voegen. Dit ging gepaard met het langzaam uitfaseren van de merknaam Aegean. Na een onderzoek van de Europese mededingingsautoriteit, werd de fusie in eerste instantie tegengehouden vanwege zorgen over eerlijke concurrentie in de branche.

Op 10 oktober 2013 werd de verkoop aan Aegean Airlines uiteindelijk toch toegestaan door de EU mededingingsautoriteit en werd de maatschappij officieel een dochter van deze vervoerder. Op dit moment wordt gevlogen met 12 Bombardier Dash 8 vliegtuigen en twee toestellen van het type ATR 42. De oude vloot, die bestond uit Airbus A320 en A319 vliegtuigen is gedurende de fusiebesprekingen verkocht aan andere maatschappijen.

Reisklassen bij Olympic Air

In de Economy Class kun je bij Olympic Air kiezen uit twee varianten, GoLight en Flex Fare. GoLight biedt je de goedkoopste tarieven, terwijl je met Flex Fare meer flexibiliteit hebt om bijvoorbeeld zo vaak als je wilt om te boeken, zonder daar een fee voor te hoeven betalen.

Voor zakelijke reizigers en mensen die onderweg van meer luxe en comfort willen genieten, biedt de maatschappij de mogelijkheid om een Business Class te boeken op de langere vluchten. Tickets die in deze klasse zijn geboekt bieden je bovendien ook de mogelijkheid om kosteloos te annuleren en onbeperkt om te boeken.

Het frequent flyer-programma van Olympic heeft de naam Miles + Bonus en biedt reizigers aantrekkelijke kortingen en speciale privileges. Heb jij je ticket al geboekt?

Bagage bij Olympic Air

De regels voor handbagage zijn bij deze maatschappij als volgt:

  • De bagage mag niet groter zijn dan 55 cm x 40 cm x 23 cm
  • De bagage mag niet meer dan 8 kilo wegen
  • Bagage moet in de 'baggage sizer' passen
  • De tas of koffer moet door de passagier in het compartiment getild kunnen worden

Voor de bagage in het ruim geldt dat in de GoLight klasse niet kosteloos een koffer mag worden meegenomen. Boek je een Flex Fare, dan mag je maximaal één stuk bagage meenemen met een maximum gewicht van 23 kilo. In de Business Class kun je twee stuks bagage meenemen met een maximum gewicht van 32 kilo per stuk. Inchecken doe je op het vliegveld of online.

Besloten om te vliegen met Olympic? Boek je tickets nu eenvoudig online bij CheapTickets.be!

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be