Vlieg met American Airlines voordelig naar vele bestemmingen

Vliegtickets American Airlines

American Airlines is de toonaangevende luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Staten en biedt zorgvuldig aandacht voor de kwaliteit, onderhoud van de vloot en assistentie voor de passagiers. American Airlines biedt maar liefst 6700 vluchten per dag aan naar 350 bestemmingen in 50 landen. Met dit netwerk biedt American Airlines directe, aansluitende vluchten naar bestemming in Amerika, Afrika, Azië en Europa aan.

Lees meer over:

Economy Class van American Airlines

Basic Economy

 • Entertainmentsysteem
 • Comfortabele stoel
 • Gratis handbagage

Business Class van American Airlines

 • Priority boarding
 • Meer ruimte, nog meer comfort
 • WiFi
 • Toegang tot de lounge

First Class van American Airlines

 • Priority boarding
 • Nog meer comfort en extra beenruimte
 • Toegang tot de lounge
 • Wifi

Bagage American Airlines

Wanneer je vliegt met American Airlines mag je gratis een stuk handbagage én een persoonlijk item (handtas, aktetas, laptop- of cameratas) meenemen. Voor de handbagage geldt een maximale afmeting van 56 x 36 x 23 cm. Het persoonlijke item mag maximaal 45 x 35 x 20 cm groot zijn.

Ruimbagage
Afhankelijk van je reisklasse en bestemming mag je ruimbagage meenemen. De maximale afmetingen van de ruimbagage zijn: l+b+h = max 158 cm.

Voor de Economy class geldt een limiet van 23 kg. Vlieg je Premium Economy? Dan mag je twee koffers van 23 kg meenemen. Passagiers in de Business Class mogen twee koffers van 32 kg inchecken en First Class passagiers zelfs 3 koffers.

Sparen: AAdvantage-programma

Met het AAdvantage frequent flyer programma van American Airlines spaar je miles terwijl je vliegt.
Deze miles kan je vervolgens inwisselen voor leuke upgrades, producten en meer:

 • Vluchten boeken met gespaarde miles
 • Upgrades naar First of Business Class
 • Boek hotels, huurauto's en andere producten met Miles

Deelnemen aan het frequent flyer programma van American Airlines levert je dus enorm veel leuke voordelen op. Dus ben jij een frequente vliegreiziger? Maak dan lekker gebruik van het AAdvantage programma en maak gebruik van allerlei leuke privileges.

Lees meer over het AAdvantage-programma van American Airlines.

Vliegen met American Airlines: wat je verder nog moet weten

Inchecken
Als je vliegt met American Airlines kun je snel en gemakkelijk inchecken op verschillende manieren. Zo kun je inchecken via de American Airlines incheckbalie of via de zelfservice incheckautomaten op de luchthaven. Daarnaast kun je ook online inchecken.
Online inchecken kan al vanaf 24 uur voor vertrek. Ga naar de uitgebreide pagina over inchecken.

Speciale assistentie
Heb je assistentie nodig op de luchthaven? Denk aan een rolstoel, een begeleider? Of wil je een eigen rolstoel, hulphond of medische apparatuur aanmelden? Bij American Airlines is dit mogelijk. Belangrijk is om dit zo snel mogelijk aan te vragen. Hulphonden dien je ten minste 48 uur voor vertrek aan te melden. Ga naar de speciale assistentie pagina van American Airlines.

Vliegen als je zwanger bent
Je kunt vliegen terwijl je zwanger bent. Ben je binnen vier weken van de vertrekdatum van je vlucht uitgerekend? Dan moet je bij American Airlines een doktersverklaring kunnen tonen waarin staat je uiterlijk 48 uur geleden onderzocht bent en fit genoeg om te vliegen. Voor internationale reizen dien je ook contact op te nemen met het speciale assistentie team. Wij adviseren je voor de zekerheid altijd een arts te raadplegen indien je twijfelt of het veilig genoeg is om te gaan vliegen. Bij complicaties moet je altijd een doktersverklaring kunnen tonen. Bij zwangerschap van een meerling wordt sowieso geadviseerd eerst een arts te raadplegen.

Bestemmingen

American Airlines vliegt vanuit Nederland naar veel verschillende bestemmingen. Bekijk de meest populaire bestemmingen van dit moment!

Bekijk de bestemmingen van American Airlines >>

Aanbiedingen

Vlieg met American Airlines en profiteer van voordelige vliegtickets naar vele bestemmingen. Ben jij ook nieuwsgierig naar de aanbiedingen van American Airlines? Wij hebben de beste deals van dit moment voor je op een rij gezet!

Bekijk alle aanbiedingen van American Airlines >>

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice