Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Wereldwijd zijn systemen momenteel getroffen door een storing. Hierdoor kunnen boekingen, het inchecken en enkele vluchten worden verstoord. Geraakte klanten worden momenteel door de airlines geinformeerd. Onze excuses voor het ongemak. We waarderen je geduld.

XiamenAir

MF

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Xiamen Air
Bestemmingen

Vlieg met Xiamen Air voordelig naar vele bestemmingen

Xiamen Air

Informatie over XiamenAir

XiamenAir werd op 25 juli 1984 opgericht onder de naam Xiamen Airlines. Het was daarmee de eerste luchtvaartmaatschappij in China die werd opgericht in het kader van het vrijere ondernemingsklimaat dat het startschot vormde voor een moderner China. De thuisbasis van XiamenAir is Xiamen in de provincie Fujian. Van daaruit verzorgt de maatschappij lijndiensten voor passagiers vanaf Xiamen Gaoqi International Airport en in mindere mate van de twee andere hubs op Fuzhou Changle International Airport en Hangzhou Xiaoshan International Airport.

Geschiedenis

De maatschappij is voor 55% eigendom van China Southern Airlines, voor 34% van de Xiamen Construction and Development Group en voor 11% van de Fujian Investment & Development Group. XiamenAir heeft bovendien een 99% aandeel in de luchtvaartmaatschappij Hebei Airlines. Begin 2014 heeft de maatschappij vestigingen opgezet in Fuzhou, Nanchang, Hangzhou, Tianjin, Changsha, en Beijing.

Vliegen met XiamenAir

Klanttevredenheid staat bij de maatschappij hoog in het vaandel. Zo is de maatschappij al 19 opeenvolgende kwartalen de eer te beurt gevallen om bekroond te worden met de titel The Best Airline In Mainland China, in de Airlines Service Survey die wordt opgesteld door carnoc.com. Het onderzoek bestaat uit een uitvoerige vragenlijst die door reizigers wordt ingevuld en door experts wordt geanalyseerd.

In 2015 heeft de Chinese luchtvaartmaatschappij 22,77 miljoen passagiers vervoerd en een winst geboekt van 1800 miljoen Chinese Yuan. 2015 tekende het 28e opeenvolgende jaar dat de maatschappij met zwarte cijfers afsloot. Begin 2016 verzorgde de maatschappij 230 binnenlandse verbindingen en vloog ze op totaal 60 internationale trajecten, waaronder de trajecten Hong Kong, Macau en Taiwan.

Reisklassen bij XiamenAir

Afhankelijk van het type vliegtuig waarvoor je een stoel wilt boeken, heb je de keuze uit een drietal klassen. Uiteraard is er de voordelige Economy Class die uitstekend comfort en op langere vluchten een prima maaltijd. Ook kun je in deze klasse al aan boord genieten van een fris biertje of een glas wijn.

In de Business Class geniet je behalve van meer ruimte en comfort van een uitgebreider aanbod in drankjes en maaltijden. In de First Class is het servicecomfort nog hoger en beschik je standaard over een stoel met zeer veel privacy en meer dan uitstekende zit- en ligcomfort.

Frequent flyers kunnen bij XiamenAir sparen in de Egret Club. Deelnemers kunnen punten inwisselen voor kortingen en genieten van extra service en comfort op vliegvelden.

Bagage bij XiamenAir

In de Economy Class en in de Business Class mag je een stuk handbagage meenemen met maximale afmetingen van 55 cm x 35 cm x 25 cm. Het gewicht mag niet meer dan 5 kilo bedragen. Vlieg je First Class dan mag je twee stuks handbagage meenemen. Je koffer in het ruim mag van een Economy Class passagier niet meer dan 23 kilo wegen.

In de Business Class mag je twee koffers inchecken van maximaal 32 kilo per stuk. In de First Class mag je zelfs drie koffers van 32 kilo per stuk meenemen. Inchecken doe je online, met je mobiel middels een handige QR-code of bij de check-in balie.

Overtuigd van deze maatschappij? Bekijk dan alle aanbiedingen van XiamenAir eenvoudig online op CheapTickets.be en boek vandaag nog!

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be