Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Icelandair

FI

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over Icelandair
Aanbiedingen
Bestemmingen

Vlieg met Icelandair voordelig naar vele bestemmingen

Icelandair

Informatie over Icelandair

Icelandair is de belangrijkste luchtvaartmaatschappij op IJsland en heeft de thuisbasis op het internationale vliegveld van Reykjavik. Een secundaire basis is gevestigd op Keflavik. De vliegtuigen van Icelandair zijn herkenbaar aan de blauwe staart met het gele logo. De voorloper van de maatschappij werd in 1937 opgericht. Met uitsluitend een watervliegtuig ter beschikking moesten de diensten worden gestopt, toen het toestel in 1938 kapseisde.

Vliegen met Icelandair

Inmiddels beschikt de onderneming over 30 moderne toestellen die niet meer op water hoeven te landen. Door de speciale ligging van het eiland kunnen ook trans-Atlantische vluchten non-stop worden gemaakt met kleinere straalvliegtuigen. De bestemmingen waarop Icelandair vliegt, liggen dan ook vooral aan de kusten van de Atlantische Oceaan. Deze luchtvaartmaatschappij maakt uitsluitend gebruik van toestellen van Boeing, wat bijzonder is voor een Europees land. Airbus heeft in IJsland nog geen voet aan de grond gekregen.

Aanbiedingen

Vlieg met Icelandair en profiteer van voordelige vliegtickets naar Amerika! Bekijk alle aanbiedingen >>

Inchecken bij Icelandair

Online inchecken is mogelijk vanaf 36 uur voor het vertrek van de vlucht tot 1,5 uur voor de geplande vertrektijd. Online inchecken voor vluchten naar de USA is mogelijk vanaf 24 uur voor vertrek. Tijdens het inchecken kun je een stoelvoorkeur opgeven. Na het inchecken ontvang je de boardingpass welke je dient uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven. Daarnaast is het mogelijk om op de luchthaven in te checken. Dit kan tot een halfuur voor vertrek.

Bagage bij Icelandair

Tijdens jouw vlucht mag je één stuk handbagage meenemen. De totale omvang van jouw handbagage mag niet groter zijn dan 55 x 20 x 40 cm. Daarnaast mag je nog één klein persoonlijk item meenemen. Het maximale gewicht is 10 kilo. Ruimbagage kun je doorgaans tot twee uur voor vertrek afgeven.

Ruimbagage

Icelandair heeft per bestemming een bagageregeling. Voor meer informatie betreft ruimbagage verwijzen we je naar icelandair.nl. Ook de overbagagetarieven kun je hier terugvinden.

Service bij Icelandair

Het is mogelijk om stoelen in te reserveren in de Economy Comfort class. Economy comfort is een klasse met veel flexibiliteit en comfort. Op icelandair.nl kun je meer informatie terugvinden over deze reisklasse.

Op lange vluchten wordt er een maaltijd geserveerd. Geef eventuele bijzondere maaltijdwensen door bij het boeken van jouw vlucht.

Icelandair biedt assistentie op de luchthaven voor mensen die slecht ter been zijn, ouderen en zwangere vrouwen. De assistentie dien je direct aan te vragen bij jouw boeking.

Geschiedenis

Icelandair heeft moeilijke jaren achter de rug. De financiële crisis van 2008 was vooral in dit kleine land voelbaar, omdat alle banken genationaliseerd moesten worden. Een paar jaar later was het de uitbarsting van de Eyjafjallajökull die een grote storing opleverde voor het vliegverkeer in de omgeving van IJsland. Door enorme inzet en het verschuiven van activiteiten naar het kleine vliegveld van Keflavik wist Icelanair haar dienstverlening op peil te houden. Deze inspanning werd door de IJslandse overheid later als voorbeeld en inspiratie gebruikt voor andere ondernemers. Op deze manier en met deze inzet kon het hele land uit het diepe financiële dal worden gehaald waarin het terecht was gekomen. Icelandair is wellicht ook de luchtvaartmaatschappij die het meest bewonderd wordt door de eilandbewoners in haar thuisland.

Reisklassen bij Icelandair

Bij het boeken van je ticket kun je kiezen voor Economy Class. Dit draait vooral om een laag budget en goede kwaliteit. Je profiteert van ongeveer 81 cm beenruimte en er is een in-flight entertainmentsysteem beschikbaar. Dekens en kussens liggen op Noord-Amerikaanse vluchten standaard op elke stoel. Frisdrank, koffie en thee zijn geheel gratis. Alcoholische dranken en snacks zijn verkrijgbaar tegen betaling.

Ga je voor rust en ruimte onderweg? Dan is de Saga Class een aanrader. Bij de check-in krijg je voorrang en je hebt ook toegang tot de luxe lounge. De beenruimte bedraagt ongeveer 101 cm. Er is een universeel elektrisch stopcontact en alle maaltijden en drankjes zijn gratis. Boek je vlucht en ontdek wat deze maatschappij onder comfort verstaat. Redenen genoeg om een vlucht met deze maatschappij te boeken!

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Meer info

Vliegtickets Icelandair

Op CheapTickets.be vind je gegarandeerd de goedkoopste Icelandair vliegtickets. Vergelijk de beschikbare vluchten, maak een keuze en koop je tickets in onze ticketshop. Deze is 24 uur per dag open. Bij ons kom je dus niet voor gesloten deuren te staan!

Vluchten Icelandair

Van plan om een vliegreis met Icelandair te boeken? Goedkope Icelandair vluchten vind je razendsnel via CheapTickets.be. Je hoeft enkel je bestemming te kiezen en je krijgt onmiddellijk een overzicht van de beschikbare Icelandair vliegtuigtickets. Maak je keuze uit de lijst van vliegtickets, reserveer je tickets en je bent meteen op weg! Icelandair Tickets boeken was nog nooit zo eenvoudig!

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be