Vlieg met Egyptair voordelig naar vele bestemmingen

Informatie over Egyptair

Zoals de naam al doet vermoeden, is Egypt Air de nationale luchtvaartmaatschappij van Egypte. Ze heeft haar hoofdkwartier op de internationale luchthaven van Cairo. Van hieruit bouwde het bedrijf een netwerk uit van meer dan 80 bestemmingen in het Midden-Oosten, Europa, Azië, Afrika en Amerika.

Over de jaren heen heeft Egypt Air verschillende namen gehad. De maatschappij zag het levenslicht in 1933 als Misr Airwork. In 1957, door de oprichting van de Verenigde Arabische Republiek, werd ze omgedoopt tot United Arab Airlines. Pas in 1971 kreeg Egypt Air haar huidige naam. Ondertussen is Egypt Air uitgegroeid tot een belangrijke luchtvaartmaatschappij met jaarlijks ruim 7 miljoen passagiers.

Soorten tickets

Bij de reservatie van een Egypt Air vlucht moet je een reisklasse kiezen. Er zijn twee mogelijkheden: Economy of Business. De voordelen van een Business Class ticket zijn de priority check-in en boarding, toegang tot de lounges en flexibelere omboekingen.

Voor vertrek

Heb je een Egypt Air vlucht geboekt en ben je jouw koffers aan het pakken? Houd er dan rekening mee dat je maximum 2 stuks van 23 kg mag inchecken. In de Business Class is dit tweemaal 32 kg. Daarbovenop mogen Economy Class reizigers 1 stuk handbagage van 8 kg aan boord nemen, terwijl een Business Class ticket van Egypt Air recht geeft op 2 stuks van 8 kg.

Web check-in

Om wachtrijen in de luchthaven te vermijden is het een goed idee om van de web check-in gebruik te maken. Deze dienst is beschikbaar van 48 uur tot 90 minuten voor vertrek. Helaas is de web check-in voor Egypt Air vliegtuigtickets niet in elke luchthaven mogelijk.

Egyptair Plus

Maak optimaal gebruik van jouw Egypt Air vliegtickets en vraag een Egyptair Plus kaart aan. Met deze lidkaart ontvang je punten telkens je een ticket bij Egyptair of andere Star Alliance airlines koopt. Deze kan je later omwisselen voor gratis bagage upgrades, hotelovernachtingen en veel meer.

Ontdek de mogelijkheden

Wil je de tarieven van Egypt Air vluchten vergelijken met die van andere maatschappijen? Dat kan snel en eenvoudig op CheapTickets.be. Van zodra je een keuze hebt gemaakt, kan je in onze online ticketshop terecht om een plaatsje te reserveren. Het is supereenvoudig en neemt slecht enkele minuten in beslag. Waar wacht je nog op?

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice