Aan het laden...
Een moment a.u.b.

📢Grab the deal: nu korting op ALLE vliegtickets! 🤑

Egyptair

MS

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Over EgyptAir
Aanbiedingen
Bestemmingen

Vlieg met EgyptAir voordelig naar vele bestemmingen

EgyptAir

Informatie over EgyptAir

EgyptAir is de nationale luchtvaartmaatschappij van Egypte. De thuisbasis is in Caïro, op het internationale vliegveld van die stad. Op de staart van de toestellen van de vliegmaatschappij zie je de naam en een gestileerde valk in donkerblauw. EgyptAir focust op binnenlandse vluchten, maar vliegt ook wereldwijd naar de grote luchthavens.

Geschiedenis

EgyptAir is een van de oudere luchtvaartmaatschappijen. In 1931 werd door de overheid aan Misr Airwork het exclusieve recht gegeven om transport door de lucht te organiseren in het land. Op dat moment had de maatschappij ook slechts 1 vliegtuig. Misr is de Egyptisch naam van het land en later werd deze naam officieel gewijzigd in de Engelse versie.

Inmiddels heeft de maatschappij nu 46 toestellen in gebruik, waarvan 16 vliegtuigen van Airbus en 30 toestellen van Boeing. De luchtvaartmaatschappij vliegt ook met de Boeing 777-300ER die ruimte biedt aan bijna 350 passagiers. Na de revolutie in Egypte van 2011 is de luchtvaartmaatschappij erin geslaagd jaarlijkse winsten te realiseren. Het bedrijf is lid van de Star Alliance, de Arabesk Airline Alliance en de Arab Air Carriers Organization.

Vliegen met EgyptAir

In totaal doet EgyptAir 75 bestemmingen aan. Naast 12 binnenlandse vliegvelden kan je met de luchtvaartmaatschappij naar 19 plaatsen in Afrika, 20 in het Midden-Oosten, 7 in Azië, 21 in Europa en zelfs naar 2 bestemmingen in de Verenigde Staten.

De luchtvaartmaatschappij is momenteel geheel eigendom van de Egyptische overheid. Ze valt onder een grote groep van maatschappijen onder de holding EgyptAir Holding Company. Hieronder zijn ook maatschappijen opgenomen voor luchttransport, bagageafhandeling of medische zaken. Ondertussen is EgyptAir uitgegroeid tot een belangrijke luchtvaartmaatschappij met jaarlijks ruim 7 miljoen passagiers.

Reisklassen bij EgyptAir

In principe kun je bij deze vliegmaatschappij kiezen uit Economy Class en Business Class. Ben je echter lid van het frequent flyer-programma, dan geniet je nog van extra voordelen. Economy Class omvat een basic vliegreis, waarbij je mag rekenen op een standaard service. Business Class is luxueuzer en je hebt hier bijvoorbeeld een zeer ruime stoel met extra beenruimte. Wil je de uitstekende service van deze luchtvaartmaatschappij zelf meemaken? Boek dan nu je vlucht bij EgyptAir!

EgyptAir Plus

Wanneer je regelmatig met de maatschappij vliegt, dan is het een goed idee om lid te worden van het frequent flyer-programma. De naam van dit programma is EgyptAir Plus en je kunt hierbij diverse statussen bereiken, namelijk Blue, Silver, Gold en Platinum. Hoe hoger je status, hoe meer voordelen je geniet. Je verdient punten door vluchten met deze maatschappij te maken en kunt deze weer inleveren voor een gratis vlucht, een upgrade of andere zaken.

Bagage bij EgyptAir

Voor de handbagage geldt dat deze nooit meer dan 8 kg per stuk mag wegen. Bij Economy Class mag je één stuk handbagage meenemen, bij de luxueuze klassen zijn dit twee stuks. Je ruimbagage mag afhankelijk van je ticket uit twee of drie stuks bestaan en een maximaal gewicht van 23 of 32 kg hebben.

Inchecken bij EgyptAir

Bij deze luchtvaartmaatschappij wordt het aangeraden om via de website of via de app* online in te checken. Het proces van drie stappen is eenvoudig en het bespaart je veel tijd. Deze functie is beschikbaar vanaf 48 uur tot 90 minuten voor het geplande vertrek. Bovendien kun je ook altijd inchecken op de luchthaven. De deadline hiervoor varieert per vlucht.

Zoek je vliegtickets

Wil je de tarieven van Egypt Air vluchten vergelijken met die van andere maatschappijen? Dat kan snel en eenvoudig op CheapTickets.be. Van zodra je een keuze hebt gemaakt, kan je in onze online ticketshop terecht om een plaatsje te reserveren. Het is supereenvoudig en neemt slecht enkele minuten in beslag. Waar wacht je nog op?

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Meer info

Vliegtickets EgyptAir

Op CheapTickets.be vind je gegarandeerd de goedkoopste EgyptAir vliegtickets. Vergelijk de beschikbare vluchten, maak een keuze en koop je tickets in onze ticketshop. Deze is 24 uur per dag open. Bij ons kom je dus niet voor gesloten deuren te staan!

Vluchten EgyptAir

Van plan om een vliegreis met EgyptAir te boeken? Goedkope EgyptAir vluchten vind je razendsnel via CheapTickets.be. Je hoeft enkel je bestemming te kiezen en je krijgt onmiddellijk een overzicht van de beschikbare EgyptAir vliegtuigtickets. Maak je keuze uit de lijst van vliegtickets, reserveer je tickets en je bent meteen op weg! EgyptAir Tickets boeken was nog nooit zo eenvoudig!

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be