Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Vietnam Airlines

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Vlieg met Vietnam Airlines voordelig naar vele bestemmingen

Vietnam Airlines

Informatie over Vietnam Airlines

Vietnam Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Vietnam. De maatschappij werd in 1956 opgericht onder de naam Vietnam Civil Aviation. In 1989 werd de maatschappij eigendom van de staat. Het hoofdkwartier van de maatschappij bevindt zich in het Long Bien District van Hanoi en ze heeft hubs op Noi Bai International Airport en Tan Son Nhat International Airport. Op dit moment vliegt de maatschappij op 52 bestemmingen in 17 landen.

Geschiedenis

Van de oprichting tot het begin van de jaren 90 was Vietnam Airlines een kleine maatschappij in de luchtvaartindustrie. De reden hiervoor was ze last had van verscheidene factoren, zoals de socio-economische en politieke situatie in het land. Nadat de betrekkingen met de Verenigde Staten werden genormaliseerd, kon de maatschappij uitbreiden, haar verouderde vloot moderniseren en het dienstenpakket aanzienlijk uitbreiden. In 1996 besloot de Vietnamese regering 20 (toeleverings)bedrijven samen te voegen met de maatschappij, om zo Vietnam Airlines Corporation te vormen.

In 2010 werd het bedrijf geherstructureerd tot een besloten vennootschap en kreeg het de huidige naam. Een bestuur met zeven leden, benoemd door de Vietnamese overheid, houdt toezicht op het bedrijf. De maatschappij werd in juni 2010 lid van SkyTeam en was daarmee de eerste Zuidoost-Aziatische luchtvaartmaatschappij die zich aansloot bij dat verbond. De langetermijndoelstelling van de luchtvaartmaatschappij is het uitbreiden van haar vloot, het verbeteren van diensten en producten en, last but not least, een uitbreiding van het aantal bestemmingen. De maatschappij heeft de ambitie om voor 2020 de een na grootste full-service luchtvaartmaatschappij van Zuidoost-Azie te worden, zowel op het gebied van passagiersvluchten als van vrachtvluchten.

Reisklassen bij Vietnam Airlines

Met uitzondering van de binnenlandse vluchten, biedt Vietnam Airlines je 3 klassen aan waarin je een stoel kunt reserveren. Uiteraard is er de standaard Economy Class, die je altijd de voordeligste tarieven zal bieden. Een upgrade van deze klasse is de Premium Economy Class. In deze klasse kun je gebruik maken van priority check-in, luxueuzere en comfortabelere stoelen en betere dienstverlening aan boord.

Business Class overlaadt je als passagier met een overdaad aan luxe, zoals stoelen die je helemaal plat kunt leggen, werkruimte voor je laptop en een geweldig culinair aanbod tijdens de vlucht. Frequent flyers sparen bij de maatschappij met zogenaamde Lotusmiles.

Bagage bij Vietnam Airlines

De handbagage die je aan boord brengt mag niet zwaarder zijn dan 7 kilo en de lineaire lengte (hoogte + breedte + diepte) mag niet meer zijn dan 115 cm. In zowel de Economy Class als de Business Class mag je, naast je handbagage, ook nog een handtas of laptop meenemen. Voor de ingecheckte bagage geldt dat de lineaire lengte niet groter mag zijn dan 203 cm.

Voor zowel Economy Class- als Business Class-passagiers mag de bagage niet meer wegen dan 32 kilo. Ben je lid van het Lotusmiles-programma, dan kun je vaak meer bagage meenemen. Inchecken doe je heel eenvoudig online of bij een van de balies van de maatschappij.

Bekijk nu alle aanbiedingen van Vietnam Airlines overzichtelijk bij CheapTickets.be. Vlieg je binnenkort mee?

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be