Vlieg met Aeroflot voordelig naar vele bestemmingen

Informatie over Aeroflot

Aeroflot is de nationale luchtvaartmaatschappij van Rusland en bovendien een van de oudste luchtvaartmaatschappijen ter wereld! Het bedrijf werd opgericht in 1923. Ondertussen is Aeroflot geen kleine nationale luchtvaartmaatschappij meer, maar een wereldspeler in de luchtvaartsector. Ontdek aanbiedingen en populaire bestemmingen van Aeroflot!

Internationaal netwerk

Door de jaren heen heeft deze luchtvaartmaatschappij een uitgebreid netwerk aan bestemmingen opgebouwd. In totaal bedienen de vluchten van Aeroflot 116 luchthavens in 52 verschillende landen. Om meer dan 18 miljoen reizigers per jaar te vervoeren, ontwikkelde het bedrijf een vloot van 136 toestellen die voornamelijk uit Airbus bestaat. Belgische Aeroflot vluchten maken gebruik van Brussels Airport in Zaventem.

Aeroflot reisklassen

Deze luchtvaartmaatschappij heeft 2 klassen in de meeste van zijn vliegtuigen. Naast Economy Class kun je kiezen voor het meer luxueuze en comfortabele Business Class. Op internationale toestellen van het type Boeing 777 is er nog een derde klasse gedefinieerd. Deze draagt de naam New Comfort Class ofwel een extra luxueuze Economy Class. Wellicht wordt deze klasse ook ingevoerd bij de nieuwe Airbus-toestellen die nu nog in bestelling zijn. Ontdek meer info over reisklassen bij Aeroflot.

Aeroflot Bonus

Het loyaliteitsprogramma van Aeroflot staat bekend onder de naam Aeroflot Bonus en je kunt naast het sparen van airmiles profiteren van een aantal extra's. Binnen dit programma bestaan een aantal niveaus en elk bovenliggend niveau geeft je extra privileges zoals extra bagagerechten, een comfortabele wachtruimte of een snellere afhandeling. Een goed overzicht is hier te vinden.

Online inchecken bij Aeroflot

Aeroflot biedt je de mogelijkheid om online in te checken. Je kan vanaf 24 uur tot 1 uur voor vertrek inchecken, je boarding pass afprinten en een zitplaats reserveren. Je moet een geprinte versie van je boarding pass kunnen laten zien! Als je thuis niet over een printer beschikt, kun je je boarding pass afprinten aan de Self-Service check-in kiosk. Lees alle informatie duidelijk op een rijtje.

Bagage bij Aeroflot

Hou er rekening mee dat bepaalde bagagelimieten gelden op alle Aeroflot vluchten. Neem dus niet teveel bagage mee want dan worden er extra kosten in rekening gebracht. De hoeveelheid gratis bagage hangt af van het soort Aeroflot vliegticket dat je geboekt hebt.

Vlieg je Economy Class, dan mag je gratis één stuk handbagage tot 10 kg en één stuk ruimbagage tot 23 kg meenemen. Vlieg je Comfort Class, dan geldt hetzelfde voor handbagage, maar je mag wel 2 stuks ruimbagage van elk 23 kg meenemen. Passagiers in Business Class hebben recht op één stuk handbagage van 15 kg en twee stuks ruimbagage van elk 32 kg. Lees alle bagageregels op Aeroflot.com.

Geschiedenis van Aeroflot

Sinds de oprichting van de maatschappij in 1923, was Aeroflot de luchtvaartmaatschappij van de Sovjet-Unie. En hoewel in het Sovjet-tijdperk deze maatschappij ook al internationaal vloog en in feite de grootste maatschappij ter wereld was, is het netwerk aan internationale bestemmingen pas echt toegenomen na de val van het communisme. Dit had ook zijn weerslag op de toestellen waarmee deze maatschappij zijn passagiers bedient. Vele decennia vloog het alleen met toestellen van Sovjet-makelij, zoals de bij vliegtuigkenners bekende namen Tupolev, Ilyushin en Antonov. Toen de Sovjet-Unie uiteenviel in verschillende deelrepublieken bleef de naam en de organisatie van de luchtvaartmaatschappij verbonden met Rusland, hoewel het wel een aantal vliegtuigen moest afstaan aan nieuwe luchtvaartmaatschappijen die in de nieuwe republieken werden opgericht.

De maatschappij heeft veel geïnvesteerd in modernisering van zowel procedures als materieel. Wat vliegtuigen betreft werden de oudere Sovjet-modellen geleidelijk vervangen door westerse toestellen. Voor de middellange afstand koos de maatschappij voor de Airbus A319 en de Airbus A320 en voor de lange en intercontinentale vluchten kregen Boeing en Airbus de bestellingen. Boeing leverde de modellen 777 en 737 en van Airbus vliegen er nu 22 A330-toestellen rond, met nog een bestelling voor 15 toestellen van het type A350, waar per toestel plaats is voor 900 passagiers. Deze nationale Russische luchtvaartmaatschappij kan de concurrentie met grote westerse maatschappijen inmiddels goed volhouden.

Vlieg je binnenkort naar Rusland of wil je Russische gastvrijheid ervaren? Boek dan hier je tickets voor hun nationale luchtvaartmaatschappij!

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets Aeroflot

Op CheapTickets.be vind je gegarandeerd de goedkoopste Aeroflot vliegtickets. Vergelijk de beschikbare vluchten, maak een keuze en koop je tickets in onze ticketshop. Deze is 24 uur per dag open. Bij ons kom je dus niet voor gesloten deuren te staan!

Vluchten Aeroflot

Van plan om een vliegreis met Aeroflot te boeken? Goedkope Aeroflot vluchten vind je razendsnel via CheapTickets.be. Je hoeft enkel je bestemming te kiezen en je krijgt onmiddellijk een overzicht van de beschikbare Aeroflot vliegtuigtickets. Maak je keuze uit de lijst van vliegtickets, reserveer je tickets en je bent meteen op weg! Aeroflot Tickets boeken was nog nooit zo eenvoudig!