Aanbiedingen van Aeroflot

Het hart van India: Mumbai

Reis met Aeroflot naar het hart van India: multicultureel Mumbai. Het contrast in deze stad is enorm groot. Je vindt er dromers, rijken, armen, exotische vogels, artiesten en vooral heel veel mensen. Ook is Mumbai trotse eigenaar van hun creatieve filmindustrie (Bollywood) en het grootste tropische woud in een stedelijk gebied. Het is een stad waar de moderne wereld en de traditionele Indiaanse cultuur perfect samen komt.

Top 5 bezienswaardigheden

Naast een bezoekje aan Bollywood is er nog veel meer moois te ontdekken!

Taj Mahal Palace

Één van de bekendste bezienswaardigheden in Mumbai is het Taj Mahal Palace. Het is een mix tussen de Islamitische en Renaissance stijl wat zich uit in een spectaculair paleis. Nu wordt het gebruikt als een hotel, maar helaas is een nachtje in dit hotel niet heel goedkoop. Je betaalt al gauw een paar honderd euro per nacht.

Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus

Als je het over imposante gebouwen hebt, valt dit treinstation zeker in de smaak. Het is een gebouw uit de koloniale tijd van India en is een mengsel van de Victoriaanse, Hindu en Islamitische stijlen. De details die je in dit gebouw tegen komt zijn talloos. Als je de stad Mumbai al ontdekt hebt, neem dan vanaf dit station een trein naar een andere stad.

Elephanta Island

In de haven van Mumbai vind je de tempels van Gharapuri (ook wel Elephanta Island genoemd). Deze bezienswaardigheid behoort tot UNESCO Werelderfgoed en is dus zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Het zijn één van de meest indrukwekkende tempels die in India te vinden zijn en ook erg religieus. De grootste tempel is gewijd aan Shiva die het universum creëert, beschermt en transformeert. De tempel bestaat uit grote pilaren, hallen, binnenplaatsen en heilige plekken.

Chhatrapati Shivaji Maharaj Vastu Sangrahalaya

Zo! Dat is nog eens eens een naam voor Mumbai's grootste en beste museum. Het gebouw is door George Wittet gebouwd met een mix van Islamitische, Hindu en Britse architectuur wat zich uit in eens spectaculair gebouw. Het museum toont onder andere Hindu en Buddistische sculpturen, miniatuur schilderingen en wapens.

Global Vipassana Pagoda

Deze bezienswaardigheid mag zich de grootste meditatieplek ter wereld noemen en is opgeëerd aan Buddha. Het is gebouwd met een oude steen techniek door de aanhangers van Buddha en zonder hulp van anderen. Het telt 8000 zitplekken en is 96 meter hoog. Binnenin vind je een kunst galerij met het verhaal van Buddha en zijn wijsheden. Ook vinden er elke dag meditatie lessen plaats van 20 minuten lang. Wil je toch wat langer mediteren? Dan kan je je ook aanmelden voor de 10 dagen meditatie. Helemaal tot rust komen lukt hier dus zeker!

Chhatrapati Shivaji Maharaj Terminus
Mumbai Holy Fusion Festival
Gateway of India

Vlieg met Aeroflot

Reis met Aeroflot naar het culturele Mumbai. In iets meer dan 8 uur ben je al op bestemming en ben je klaar om je ontdekkingsreis te beginnen. Naast Economy Class kun je kiezen voor het meer luxueuze en comfortabele Business Class. Op internationale toestellen van het type Boeing 777 is er nog een derde klasse gedefinieerd. Deze draagt de naam New Comfort Class en je zou het kunnen zien als een extra luxueuze Economy Class. Het loyaliteitsprogramma van deze maatschappij staat bekend onder de naam Aeroflot Bonus. Je kunt naast het sparen van airmiles profiteren van een aantal extra's. Binnen dit programma bestaan een aantal niveaus en elk bovenliggend niveau geeft je extra privileges zoals extra bagagerechten, een comfortabele wachtruimte of een snellere afhandeling.

De kleine lettertjes:

  • Genoemde tarieven zijn op basis van beschikbaarheid en gekozen reisdata.
  • Boeken van 18 november 2019 tot en met 8 december 2019
* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice