Aan het laden...
Een moment a.u.b.

📢Grab the deal: nu korting op ALLE vliegtickets! 🤑

Aerolineas Argentinas

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Algemeen
Aanbiedingen

Vlieg met Aerolineas Argentinas voordelig naar vele bestemmingen

Aerolineas Argentinas

Informatie over Aerolineas Argentinas

Aerolineas Argentinas is de nationale luchtvaartmaatschappij van Argentinië en de maatschappij van het land. De maatsschappij voorziet op binnenlandse, regionale en internationale vluchten 2 verschillende klassen aan waaruit je kunt kiezen: Economy Class en de upgrade Club Economy. Naast de standaard ticketing heb je bij Aerolineas de mogelijkheid om voor vertrek een extra stoel te boeken en speciale etenswensen kenbaar te maken. Ook biedt de maatschappij een shuttle service.

Inchecken bij Aerolinea Argentinas

Vanaf 36 uur voor vertrek kun je online inchecken via de website van Aerolineas Argentinas. Tijdens het online inchecken kun je een stoelkeuze maken. De boarding pass dien je uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven samen met een geldig reisdocument. Online inchecken is niet verplicht, het is ook mogelijk om gratis in te checken op de luchthaven.

Bagage bij Aerolinea Argentinas

Voor handbagage hanteert de maatschappij de regel dat de lineaire afmetingen (hoogte + breedte + diepte) van je bagage niet groter mogen zijn dan 115 cm. Op binnenlandse vluchten mag je in Economy Class niet meer dan 8 kilo meenemen, in Club Economy mag dat 10 kilo zijn. Op Internationale vluchten is in alle klassen 10 kilo toegestaan. Voor de bagage die je incheckt hanteert de maatschappij de regel dat in de Economy Class per reiziger een koffer mag worden meegenomen met een maximaal gewicht van 15 kilo. Als je een upgrade doet naar Club Economy mag je twee stuks bagage meenemen van ieder maximaal 23 kilo.

Service

Aerolineas Argentinas biedt assistentie op de luchthaven voor mensen die slecht ter been zijn, ouderen en zwangere vrouwen. De assistentie moet uiterlijk 24 uur voor vertrek van de vlucht zijn aangevraagd. Frequent flyers kunnen bij de maatschappij sparen in het Aerolineas Plus programma. In dit programma spaar je voor airmiles, die je kunt inwisselen voor kortingen of gratis tickets.

Geschiedenis van Aerolineas Argentinas

De geschiedenis van Aerolineas Argentinas is begonnen in 1929, In dat jaar begon de Compagnie Générale Aéropostale met het opzetten van een dienst voor luchtpost tussen Buenos Aires en Asunción. Hierbij maakte de maatschappij gebruik van Laté-25 toestellen. Later breidde de onderneming haar dienstverlening uit naar steden in Patagonië. Veel Franse pilioten, onder wie de wereldberoemde schrijver en piloot Antoine de Saint-Exupéry, vlogen in de beginjaren voor het bedrijf. Geleidelijk nam het Franse personeel afscheid van de onderneming en werd vervangen door Argentijnse werknemers. Niet veel later werd de dochtermatschappij Aeroposta Argentina opgericht. In 1949 onstaat de huidige maatschappij uit een fusie van vier bedrijven en ze begon haar eerste dienstverlening in december 1950.

In 1990 neemt een consortium onder leiding van Iberia de luchtvaartmaatschappij over, waarna de Grupo Marsans het bedrijf en zijn dochtermaatschappijen na een periode van ernstige financiële tegenslagen koopt. Het bedrijf werd sinds het eind van 2008 bestuurd door de Argentijnse overheid , nadat de staat de maatschappij had overgenomen van de Spaanse eigenaren. Sinds december 2014 is Aerolineas Argentinas volledig eigendom van de staat. Het heeft heeft zijn hoofdkwartier in Buenos Aires. Aerolineas Argentinas en de zustermaatschappij Austral Líneas Aéreas opereren vanaf twee hubs die beide in Buenos Aires liggen: Aeroparque Jorge Newbery en Ministro Pistarini International Airport. Aerolineas heeft een vloot van toestellen van het type Boeing 737-700 en -800 om dienst te doen op de binnenlandse en regionale vluchten. Op de intercontinentale vluchten wordt gebruik gemaakt van toestellen van het type Airbus A330 en A340. Eind augustus 2012 kon de maatschappij lid worden van Sky Team terwijl de vrachtafdeling lid werd van Sky Team Cargo in november 2013.

Deze luchtvaartmaatschappij is een goede keuze voor toeristen en voor zakelijke reizigers! Bekijk alle aanbiedingen van Aerolineas Argentinas eenvoudig online op CheapTickets.be of boek meteen!

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Meer info

Vliegen met Aerolíneas Argentinas

Aerolíneas Argentinas is de nationale luchtvaartmaatschappij van Argentinië. Ze is opgericht in 1950 als een fusie van FAMA, Aeroposta, ALFA en ZONDA. Op 29 november 2010 tekende Aerolíneas Argentinas een toetredingsovereenkomst om lid te worden van Sky Team. Sinds 29 augustus 2012 zijn ze officieel toegetreden tot de SkyTeam alliantie. Gezamenlijk bieden de SkyTeam-leden nu 123 dagelijkse vluchten vanuit Buenos Aires naar 53 bestemmingen wereldwijd.

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be