Vlieg voordelig naar Barcelona

Praktische info

Spanjaarden hebben een aantal etiquettes. Check ze hieronder en bereid je een beetje voor als je naar Barcelona gaat!

  • Temperatuur: tijdens de zomer bedraagt de gemiddelde temperatuur 29°C. De gemiddelde wintertemperatuur is er 13°C of meer.
  • Tijdsverschil: geen tijdsverschil met België.
  • Munteenheid: de Euro.
  • Taal: Spaans en Catalaans. In de toeristische gebieden spreekt men ook vaak Engels en Duits.
  • Verplichte reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumcentrale of FOD Buitenlandse Zaken staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op Vacciweb, de site van de FOD Buitenlandse Zaken of het Tropisch Instituut. Ook kan je contact opnemen met je huisarts

Eten & Drinken

Spanjaarden eten pas rond 21.00 uur. Heb je als Belgische Bourgondiër om 17u al zin om aan je diner te beginnen, word je zeker wat raar aangekeken. Bovendien zit er niemand anders in het restaurant, dus het is erg ongezellig. Drink alvast op dat tijdstip jouw aperitief met tapas en geniet nadien van een uitgebreide Spaanse schotel. In Spanje kun je daarnaast beter geen water uit de kraan drinken. Zorg dus dat je genoeg water op voorraad hebt.

Fooi

Je hoeft niet per sé een fooi te geven in Spanje. Wil je wel graag wat geven? Geef dan 5% tot 10% van de rekening.

Electronica opladen

Je kunt gewoon je telefoon etc. opladen met je oplader. Dus geen wereldstekker nodig als je naar Spanje gaat.

Tijd

Accepteer dat Spanjaarden veel relaxter zijn met de tijd. Ze kunnen gerust een half uur later aankomen. Dus laat het gewoon los... Je bent immers op vakantie.

Kleding

Hou er rekening mee dat Spanjaarden korte broeken niet op prijs stellen in een museum of kerk. Vooral in de kerken moet je er rekening mee houden.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Barcelona

Zoek je goedkope vliegtickets naar Barcelona in Spanje? Op CheapTickets.be vind je steeds de goedkoopste vliegtickets. Thuis, op je werk of op café: onze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet én mobiel. Zo boek je jouw tickets meteen, waar je op dat moment ook bent. Wist je dat wanneer je vliegt vanaf andere luchthavens je veel geld kan besparen? Of dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal naar Barcelona.