Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Spanje

Marbella

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Vlieg voordelig naar Marbella

Marbella

Vliegtickets Marbella

In de Spaanse regio Andalusië bevindt zich de wereldberoemde badplaats Marbella. Deze plek wordt niet alleen door reguliere toeristen veel bezocht, maar ook zeker door de internationale jetset. In het verleden kwamen hier al beroemdheden als Audrey Hepburn en Grace Kelly. Tegenwoordig kun je hier zomaar George Clooney of David Beckham tegen het lijf lopen.

Ontdek Marbella

De stad biedt iedereen die het bezoekt een enorme variatie aan uitgaansmogelijkheden, winkels en uiteraard een prachtig klimaat met zonovergoten stranden. Marbella is echt een bruisende badplaats met allure geworden. Je vindt er een bijzonder indrukwekkende jachthaven, veel nachtclubs waar je tot in de kleinste uurtjes kunt feesten, lange zandstranden en een zee die bijna het hele jaar een aangename temperatuur heeft. Er is zelfs een groot park aan de zee waar je voor jezelf een rustmoment kunt creëren. Ga ook zeker naar de overblijfselen van de jarenlange Moorse aanwezigheid, zoals het wereldberoemde Alhambra. Feesten kun je in Marbella vooral 's nachts, maar de traditionele en religieuze festivals worden juist overdag gevierd. Hier ga je beslist van genieten en ze zullen je verblijf in Marbella een mooie extra dimensie geven. Plan je reis en zoek hier naar goedkope vliegtickets Marbella.

To do's in Marbella

Marbella is meer dan alleen een zeer luxueuze badplaats. Naast de vele golfbanen, een jachthaven met de mooiste schepen en veel grote nachtclubs zijn er genoeg rustgevende parken en historische plekken waar je veel kunt leren over de geschiedenis van Andalusië.

Het bruisende nachtleven van Marbella

Het nachtleven in Marbella is terecht wereldberoemd. In een aantal nachtclubs is de kans groot dat je beroemdheden uit de film- en muziekwereld tegenkomt. Voor elk budget is er wel een geschikte nachtclub te vinden. Absolute aanraders zijn Nikki Beach Club, Olivia Valere, of Ocean Club Marbella. Wil je uit je dak gaan bovenop een dak? Dan moet je echt naar Pangea. Deze club bevindt zich in de haven Puerto Banus en wordt graag bezocht door de jetset. Trek hier echt je beste kleren aan en feest mee.

Geniet van de mooiste boten in Puerto Banus

Wil je een mooie jachthaven zien waar je de allermooiste en duurste jachten van de wereld tegenkomt? Dan is Puerto Banus de plek om te wezen. Als je geluk hebt, zie je er zelfs het indrukwekkende jacht van de koning van Saoedi-Arabië. Maar ook de schepen van andere beroemdheden doen deze haven graag aan. Dit is een plek om echt te ervaren hoeveel luxe en schoonheid de topjachten van de wereld uitstralen.

Kom tot rust in de Parque de la Alameda

Het Parque de la Alameda ligt slechts een paar minuten lopen vanaf het strand. Zowel toeristen als de plaatselijke bevolking ervaren het als een plek waar je echt tot rust kunt komen. Je vindt hier prachtig aangelegde tropische tuinen en veel natuurschoon, terwijl je op een van de vele bankjes even tot jezelf komt. Met een beetje geluk loop je hier rond als er een kleine markt wordt gehouden. De kraampjes in Parque de la Alameda hebben vaak verrassende kunstvoorwerpen van plaatselijke kunstenaars.

Golfen op een van de mooie golfbanen

Golfen is een zeer populaire sport bij de bezoekers aan Marbella. Je vindt er dan ook veel golfbanen die zowel geschikt zijn voor beginners als voor gevorderden. Een van de uitdagendste banen is Valderrama, waar in 1997 de strijd om de Ryder Cup werd gehouden. Een andere aanrader is La Quinta, met drie banen van elk negen holes. Voor elke baan en hole heb je een andere techniek nodig. Heb jij ze allemaal onder de knie?

Ga naar Granada en bezoek het Alhambra

In Granada, een stad die een dagtrip vanuit Marbella beslist waard is, vind je het wereldberoemde Alhambra. Het Alhambra is een combinatie van een paleis en een fort en werd rond het jaar 900 gebouwd door de Moren. Je kunt er duidelijk de klassieke islamitische bouwstijl zien en genieten van historische pracht en praal. Het bouwwerk heeft zelfs een tijd dienst gedaan als paleis voor het koningspaar Ferdinand en Isabella. Hier, op deze plek, kreeg Columbus van hen de zegen om zijn historische tocht naar het westen te maken.

Topevenementen in Marbella

Naast een indrukwekkend nachtleven kun je in Marbella ook genieten van een aantal traditionele festivals die te maken hebben met de geschiedenis en met de verering van katholieke heiligen. Dit moet je echt eens hebben meegemaakt.

De Fiesta de San Bernabé

In de week rond 11 juni wordt San Bernabé, de beschermheilige van Marbella, vereerd. Tegelijkertijd wordt de overwinning van de katholieke koningen op de Moren in 1485 gevierd. Vooral in het oude centrum en rond park Alameda vind je talloze kraampjes, veel muziek en dans.

Vier met de vissers het feest van Virgen del Carmen

Op 16 juli vieren de vissers het feest van Virgen del Carmen. Zij is de beschermheilige van de vissers en deze viering is een eeuwenoude traditie. Een beeltenis van Virgen del Carmen wordt naar haar speciale onderwatergrot aan Playa El Cable gebracht. Dit gebeurt niet in een optocht over land, maar in speciaal versierde bootjes op zee. Een bijzonder gezicht!

Geniet van Dia del Pescaito

Op Dia del Pescaito staat heel Marbella in het teken van vis. Dit is de perfecte dag om kennis te maken met Andalusische culinaire tradities. Dus laat je verrassen en proef volop van alle heerlijke visgerechten die hier al vele eeuwen worden gemaakt.

Doe mee met de Romeria de San Bernabé

Op de dag dat de pelgrimage naar het heiligdom van San Bernabé wordt gehouden, verzamelt iedereen zich in de ochtenduren bij het Broederschapshuis en geniet van het vuurwerk. Te voet, te paard of op ossenwagens trekken de pelgrims vervolgens naar het San Bernabé Hermitage. Dit is niet alleen een dag van bezinning, maar ook van muziek, goed eten en veel traditionele dansen.

Meer dan alleen vluchten

CheapTickets.be heeft speciaal voor jou een overzicht van de goedkoopste vliegtickets naar Marbella gemaakt. Kijk op de site en profiteer direct van de nieuwste aanbiedingen door jouw vliegticket online te boeken. Vliegen wordt nog leuker, want CheapTickets.be heeft niet alleen de meest voordelige vluchten naar Marbella, maar ook de beste deals voor het huren van een auto of het reserveren van een hotelovernachting!

Naar Marbella vanaf

Brussel

Amsterdam

Düsseldorf

Bekijk alle

*laagst recentelijk gevonden tarief op CheapTickets.be, excl. € 25,90 dossierkosten. Meer info

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Meer info
Andere vluchten

Vliegtickets naar Marbella

Zin in een onvergetelijke vliegreis naar Marbella in Spanje? Kijk dan op CheapTickets.be! Je kan er razendsnel de prijzen van zo goed als alle luchtvaartmaatschappijen met elkaar vergelijken. Je ontdekt er de meest actuele kortingen en de interessantste tickets naar Marbella en vele bestemmingen over de hele wereld.

Geschiedenis

Marbella ligt mooi beschut aan de voet van de bergen van de Sierra Blanca. Uit de vroege steentijd en bronstijd zijn voorwerpen aangetroffen, die aangeven dat deze streek al vele duizenden jaren bewoond is. Het waren hoogstwaarschijnlijk de Feniciërs die in de zevende eeuw voor onze jaartelling hier echt een nederzetting stichtten. Sporen van deze eerste nederzetting ontbreken, maar de latere Carthagers en Romeinen hebben wel hun ruïnes nagelaten. Onder het kalifaat van Córdoba werd de kustlijn met vuurtorens en muren versterkt en kreeg Marbella zijn huidige naam.

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be