Vlieg voordelig naar Berlijn

Wat te doen in Berlijn?

De grote stad Berlijn kent een rijke geschiedenis. Vele gebouwen hebben hun eigen verhaal en er zijn ontzettend veel musea. Bekijk hier een aantal dingen die je eigenlijk wel gezien/gedaan moet hebben bij je bezoek aan Berlijn.

Berliner Mauerweg

De Berliner Mauerweg is een route van 160 km door de stad waar vroeger een deel van de Berlijnse Muur liep. Je kunt uiteraard ook delen doen van deze route; al wandelend of met de fiets. Dit geeft een goed beeld van hoe de stad vroeger werd gescheiden door de muur.

Kulturforum Berlin

Dit is een cultureel centrum achter de Potsdamer Platz in de Berlin-Tiergarten buurt, waar veel musea zitten. Bijvoorbeeld:

 • Neue Nationalgalerie
  Een museum voor kunst van de 20ste eeuw.
 • Gemäldegalerie
  Dit museum heeft voornamelijk oudere kunst, uit de 13e tot 18e eeuw.
 • Kupferstischkabinett
  Hier zijn heel veel prenten, tekeningen, etsen en gravures te zien.
 • Musikinstrumenten Museum
  Muziekliefhebber? Dan haal je je hart hier op. In dit museum staat een grote collectie van oude en nieuwe muziekinstrumenten.

Berliner Dom

De Berliner Dom is de bekendste kerk van Berlijn. De kerk heeft een neobarokke stijl en is na de Tweede Wereldoorlog voor een groot deel herbouwd. Hier zijn ook de sarcofagen van de Pruisische koningen terug te vinden en bekijk je het bekende Sauerorgel.

Holocaust monument

Het Holocaust monument is een heel belangrijk monument. Hier wordt stilgestaan bij alle joden die zijn omgekomen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het plein bestaat uit allemaal betonblokken van verschillende formaten. Van boven zie je een golvende beweging. Dit staat symbool voor de angst en onwetendheid van de slachtoffers volgens de ontwerper Peter Eisenman.

Brandenburger Tor

De Brandenburger Tor was in de 18de eeuw de statige toegangspoort van de stad. Overdag is hij al mooi, ’s avonds is ie prachtig verlicht en lijkt hij nog groter.

Rijksdaggebouw

Het Rijksdaggebouw is het parlementsgebouw van Berlijn. Dit gebouw is na de oorlog flink gerestaurareerd en een must see als je Berlijn bezoekt.

Checkpoint Charlie

Checkpoint Charlie was de grensovergang bij de Berlijnse Muur. Hier vlakbij zit ook een museum waar je alle informatie over deze tijd vindt, in het Mauermuseum.

Park Tempelhof

Park Tempelhof is een oude luchthaven, waar je nu zonder gevaar voor eigen leven in het gras kunt liggen of over de landingsbaan kunt lopen.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Berlijn

Zoek je goedkope vliegtickets naar Berlijn in Duitsland? Op CheapTickets.be vind je die ene goede ticketdeal altijd. Thuis, op je werk of in de kroeg: onze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet én smartphone. Zo boek je jouw tickets meteen, waar je op dat moment ook bent. Wist je dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Of dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal naar Berlijn.