Vlieg voordelig naar Berlijn

Praktische info

In Duitsland zijn een aantal etiquettes waar waarde aan wordt gehecht. Lees ze hieronder en bereid je een beetje voor als je naar Berlijn gaat!

  • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur in de zomer is 19˚C en in de winter -3˚C.
  • Tijdsverschil: er is geen sprake van een tijdsverschil met België.
  • Munteenheid: in heel Duitsland kun je met de Euro betalen.
  • Taal: de officiële taal is Duits, maar de meeste jonge mensen spreken ook Engels.
  • Verplichte reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumcentrale of FOD Buitenlandse Zaken staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op Vacciweb, de site van de FOD Buitenlandse Zaken of het Tropisch Instituut. Ook kan je contact opnemen met je huisarts.

Eten & Drinken

De prijzen van het eten en drinken zijn over het algemeen hetzelfde in België. Duitse specialiteiten zijn onder andere sauerkraut met worst (zuurkool met worst), de Berlijnse bol, Bockwurst en Bretzel.

Fooi

Er wordt verwacht dat je fooi geeft in Duitsland, 5% tot 10% van de bon is een goede maatstaf.

Electronica opladen

Je kan je gsm, smartphone en andere electronica overal opladen. Je hebt geen wereldstekker nodig als je naar Duitsland gaat.

Hello & goodbye

We veronderstellen dat de meeste Belgen wel gedag kunnen zeggen in het Duits. De Duitsers waarderen het ook echt als je ze groet. Zeg dus: ‘Guten Tag’ als je binnenkomt en ‘Tschüss’ als je ergens weer weggaat.

Kom op tijd

Hou er rekening mee dat Duitsers het belangrijk vinden dat je op tijd komt. Als je een afspraak niet haalt, laat dit dan zo snel mogelijk weten.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Berlijn

Zoek je goedkope vliegtickets naar Berlijn in Duitsland? Op CheapTickets.be vind je die ene goede ticketdeal altijd. Thuis, op je werk of in de kroeg: onze website is gebruiksvriendelijk op desktop, tablet én smartphone. Zo boek je jouw tickets meteen, waar je op dat moment ook bent. Wist je dat vliegen vanaf andere luchthavens veel geld kan schelen? Of dat je kunt besparen door op andere dagen te reizen? Gebruik onze filters tijdens het zoekproces en vind jouw beste deal naar Berlijn.