Vlieg voordelig via Brussel

Vliegtickets Brussel

Als hoofdstad van België kent Brussel eigenlijk 2 gezichten. Aan de ene kant is het een eigentijdse en historische metropool. Aan de andere kant een persoonlijke en vriendelijke stad. Maar vooral is Brussel het vertrek- of eindpunt voor menig vakantieganger! Zaventem ontvangt jaarlijks meer dan 19 miljoen bezoekers.

Maatschappijen vanuit Brussel

Vanaf Brussel kun je onder andere vliegen met Brussels Airlines, Ryanair, Lufthansa, Vueling, TUI Fly, Turkish Airlines, British Airways, KLM, Easyjet, Transavia, Emirates en Etihad Airways.

Populairste vertrekluchthavens naar Brussel

Populairste bestemmingen vanaf Brussel

Cultuur in overvloed

Brussel is ook de hoofdstad van Europa. Daardoor is het een geliefde locatie voor culturele evenementen. Toneel, muziek, tentoonstellingen, dans en conferenties zijn nog maar een kleine greep uit het aanbod. Geen cultuurliefhebber? Ook dan zal je niet snel verveeld geraken, de stad kent ook een groot aantal theaters en bioscopen.

Hotspots in Brussel

Sommige bezienswaardigheden mag je in Brussel gewoon niet missen. Het atomium spreekt natuurlijk voor zich - dat gekke ding met 9 bollen. Of het beeld van ‘Manneken Pis’, dat symbool staat voor de stad. Of breng een bezoekje aan de Marollen, de bekende vlooienmarkt bij het Place de Balle. Een echte aanrader is natuurlijk de Benedenstad, het centrum van Brussel. Hier vind je alles wat de stad zo typeert: van de heerlijke wafels en de bonbons tot de fleurige bloemenmarkt en de mooie pleinen. Op de Grote Markt staat het oudste gebouw van de stad, het schitterende Stadhuis.

Honger gekregen? De Rue des bouchers is een klein, smal straatje met allemaal restaurantjes. Hier vind je ook 'Jeanneke Pis', het vriendinnetje van hierboven vermeld Manneken.

Hou je meer van shoppen? Dan zit je ook op de goede plaats. Brussel heeft ontzettend veel leuke winkels, boetiekjes en speciaalzaken. Eén dag zal niet genoeg zijn om alles gezien te hebben! Er zijn dan ook maar liefst 139 winkelgebieden. Grote winkelcentra zijn De Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen en City2.

Algemene reisinformatie

  • Temperatuur: De gemiddelde temperatuur in de zomer is 19°C en in de winter 3°C.
  • Munteenheid: In heel België betaal je met de Euro.
  • Taal: Nederlands en Frans.
  • Verplichte reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumcentrale of FOD Buitenlandse Zaken staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op Vacciweb, de site van de FOD Buitenlandse Zaken of het Tropisch Instituut. Ook kan je contact opnemen met je huisarts.

Vliegticket Brussel

Op CheapTickets.be worden de goedkoopste vluchten naar vakantiebestemmingen over de hele wereld in één overzicht getoond. Van plan naar Brussel te vliegen? Geniet dan nu van de voordeligste tarieven en boek snel je vlucht naar je favoriete bestemming.

De informatie op CheapTickets.be is altijd actueel. Reserveren kan 24 uur per dag en 7 dagen per week.

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice