Luchthaven Amsterdam-Schiphol

Amsterdam Airport Schiphol (kortweg Schiphol) is de grootste luchthaven van Nederland. Ze ligt op amper 15 kilometer van de hoofdstad. Met 52,6 miljoen passagiers is het de op drie na drukst bezochte luchthaven van Europa. Vanuit Schiphol kan je vrijwel de hele wereld rondreizen. KLM, Transavia, EasyJet, Delta Airlines, Vueling … vliegen allemaal vanuit deze populaire vlieghaven.

Airlines vanaf Amsterdam

Vanaf Schiphol kun je onder andere vliegen met KLM, Lufthansa, Vueling, TUI Fly, Turkish Airlines, British Airways, Tap Air, Easyjet, Transavia, Emirates en Etihad Airways.

Populaire bestemmingen vanaf Amsterdam

Vanaf Amsterdam vlieg je voordelig naar bestemmingen zoals Bali, Curacao, New York, Dubai en Bangkok. Ontdek meer bestemmingen vanaf Amsterdam

Bereikbaarheid Schiphol

Jaarlijks kiezen duizenden Belgen voor Schiphol. Dat is geen verrassing, want de luchthaven heeft een ruime bestemmingslijst en is gemakkelijk te bereiken vanuit België. Met de trein naar Amsterdam Schiphol gaan, is een erg goede keuze. De perrons liggen namelijk vlak onder de vertrekhal. Een treinritje Antwerpen – Schiphol duurt slechts 56 minuten en vanuit Brussel is dit 1u37min.

Daarnaast is er ook nog een commerciële pendeldienst, genaamd ‘bus2airport’. Deze bus rijdt 10 keer per dag, 7 dagen per week vanuit Vlaanderen en Noord-Brabant naar Amsterdam Airport Schiphol.

Parking Schiphol

Reis je liever met de auto? Dankzij het uitstekende autosnelwegnetwerk is er een goede verbinding met onze Belgische steden. Om te parkeren zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van je behoeften en reisduur. Enkele voorbeelden:

  • Short Stop: voor het wegbrengen en ophalen van reizigers, wat tot 15 minuten gratis kan.
  • Visitor Parking: voor korte termijn (tot 5 dagen)
  • Park & Travel: voor lange termijn (langer dan 5 dagen)
  • Valet Parking: auto neerzetten voor de vertrekhal en sleutels afgeven bij de balie, voornamelijk gericht op zakelijke reizigers.

De meeste parkeerplaatsen liggen op wandelafstand van de vertrek- en aankomsthal. Voor parkings die te ver liggen is er een gratis shuttledienst voorzien.

Voorzieningen op luchthaven Amsterdam

Luchthaven Schiphol zou je wel eens kunnen verwarren met een shopping center. Er zijn immers meer dan 200 winkels en horecazaken te vinden. Daarnaast kan je belastingvrij winkelen op de Schiphol World Avenue.

Verder kunnen passagiers het Holland Casino bezoeken of kunstwerken van het Rijksmuseum Amsterdam bezichtigen. Schiphol is namelijk de enige luchthaven ter wereld met een museum in de terminal. Er is zelfs een bibliotheek, waar boeken en iPads gratis ter beschikking zijn voor reizigers.

Vluchten vanuit Amsterdam Schiphol

Graag een vlucht van Schiphol naar een stad binnen of buiten Europa boeken? Maak gebruik van onze zoekmachine om snel alle vluchtopties te vergelijken. Je krijgt niet alleen de prijzen te zien, maar ook de klantenwaardering, aantal overstappen, vluchtduur en meer! Boek je goedkope vliegtickets via CheapTickets.be!

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice