Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Griekenland

Rhodos

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Je ticket naar leven als een Griekse god

Vliegtickets naar Rhodos

Met vliegtickets Rhodos reis je rechtstreeks naar de zon. Dankzij de warme zomers en vele zonuren is dit Griekse eiland een populaire bestemming voor toeristen. Dus pak je badpak of zwembroek maar vast in. Ben je niet zo'n zonaanbidder? Geen probleem, want door de milde winters is het eiland eigenlijk het hele jaar door een gewilde bestemming. Rhodos behoort tot de meest oostelijke eilanden van Griekenland en ligt dicht bij Turkije. Er zijn goede verbindingen met de overige eilanden en het Griekse vasteland. Ideaal voor een dagtrip!

De geschiedenis van Rhodos

Rhodos is een eiland met een lange historie. Tijdens het hoogtepunt van de Griekse beschaving was Rhodos een centrum van Helleense cultuur. Toen het onderdeel werd van het Romeinse Rijk werd die rol beperkter. Na de val van Rome werd het eiland veroverd door Perzen, Arabieren en kruisvaarders. In de 16e eeuw namen de Turken het eiland over en die overheersing duurde tot het in 1912 bij Italië werd gevoegd. Pas in 1948 werd het eiland weer Grieks.

Het Rhodos van nu

Al die verschillende overheersers hebben hun sporen achtergelaten op het eiland. Zo vind je op Rhodos nog resten van oude tempels, amfitheaters en paleizen. Maar je kunt ook kennismaken met de verbluffend mooie natuur, bijvoorbeeld bij de Zeven Bronnen en in het Vlinderdal. Toe aan een dagje strand? Bezoek dan Tsambika eens. De Grieken zijn een vrij gelovig volk. Dat merk je wel aan de vele Christelijke feestdagen die op Rhodos gevierd worden. Toch zijn er ook genoeg andere festivals waar zowel eilandbewoners als toeristen graag naartoe gaan. Het rockfestival Lindos en het Medieval Rose Festival zijn bijvoorbeeld de ideale plekken om feest te vieren met de plaatselijke bevolking. En ondertussen geniet je van de typisch Griekse gastvrijheid. Boek je vliegtickets Rhodos op CheapTickets.be en ontdek dit warme eiland vol historie!

Wat te doen op Rhodos

Rhodos is een van de grootste Griekse eilanden en er is van alles te zien. Hier geniet je niet alleen van de uitbundig schijnende zon, maar er zijn ook eeuwenoude plaatsen te bewonderen die bijzonder goed bewaard zijn gebleven. Deze vijf bezienswaardigheden moeten gewoon op je to-dolijstje staan.

Bezichtig de opgravingen van Kamiros

De Hellenistische opgravingen van Kamiro geven een bijzonder kijkje in het verleden. In 226 voor Christus werd de stad bijna volledig verwoest door een aardbeving. Doordat vrijwel alle fundamenten bewaard zijn gebleven, loop je vandaag de dag door een soort plattegrond van een oude stad. Het is aan te raden om het oude Kamiros vroeg op de dag te bezoeken, omdat het er dan vaak nog rustig is en de temperatuur aangenaam is.

Waan je in het verleden in Rhodos-stad

De hoofdstad van Rhodos werd al in de 5e eeuw voor Christus gesticht. Geen wonder dat hier nog steeds veel historie te vinden is. Denk aan het bijzondere Grootmeesterspaleis, het hoofdkwartier van de Orde van Malta. Of bewandel het pad rond de vestingmuren en waan je weer even in het verleden. Wanneer je een kijkje in het centrum neemt, kom je meteen prachtige Byzantijnse kerken tegen. Natuurlijk kun je ook even afdwalen naar de belangrijke Mandraki-haven of naar het moderne Aquarium van de stad.

Vlinders spotten in de Vlindervallei

Wie van vlinders houdt, moet in de zomer naar de Vlindervallei komen. Vooral in de maanden juli en augustus is het hier genieten. Kijk goed rond en misschien ontdek je zelfs de gestippelde harlekijn. Deze bijzondere vlinder brengt de zomermaanden namelijk graag door in de Vlindervallei. Het park zelf is trouwens adembenemend, met vele bruggetjes, beken en watervallen. Het park wordt ook wel Petaloudes genoemd, wat in het Grieks vlinder betekent.

Geniet van de natuur in Epta Piges

Epta Piges, oftewel de Zeven Bronnen, is een van de mooiste natuurgebieden van Rhodos. Je vindt hier de bekende zeven bronnen en beekjes die zelfs in de zomer blijven stromen. Uiteindelijk komen de stroompjes bij elkaar in een groot meer dat vroeger werd gebruikt voor de drinkwatervoorziening. Vandaag de dag is Epta Piges een verrassend gebied dat jij als avontuurlijke reiziger absoluut moet gaan ontdekken!

Breng een bezoek aan Tsambika

Bij Tsambika vind je niet alleen een mooi strand, maar ook een indrukwekkend klooster. Beklim de ruim 300 treden en stap in de wereld van de Byzantijnen. Het klooster werd in de 16e eeuw gebouwd en pas als je hier staat, kun je je voorstellen hoe zwaar het in die tijd geweest zijn om alle materialen boven op de rots te krijgen. Anno nu komen nog steeds veel vrouwen naar het klooster om te bidden om vruchtbaarheid. Deze bijzondere plek mag je tijdens je vakantie op Rhodos dus niet overslaan.

De beste evenementen en festivals

Wil je terug in de tijd? Zorg dan dat je in mei op Rhodos bent. Wil je liever twee weken lang genieten van rockmuziek? Met vliegtickets Rhodos voor de maand juni kan het! Maar eigenlijk is er altijd wel wat te doen op dit bruisende eiland.

 • Medieval Rose Festival
  In mei staat de hoofdstad Rhodos in het teken van de middeleeuwen. De straten stromen vol met bewoners die middeleeuwse kostuums dragen, en overal zijn voorstellingen met middeleeuwse muziek en dans. Natuurlijk kun je ook lekker eten en drinken tijdens dit bijzondere feest. Ga even terug in de tijd en vergeet de stress van vandaag.

 • Klank- en lichtshow
  In de zomermaanden kun je in de oude hoofdstad een klank- en lichtshow bijwonen. Deze show vertelt het verhaal van de vele eeuwen Turkse bezetting. De inwoners hebben zich hier altijd tegen verzet, en daar zijn ze nog steeds trots op. Het verhaal wordt in 6 talen verteld, dus als toerist kun je gewoon meegenieten.

 • Heilige Week
  Pasen is het belangrijkste religieuze feest op Rhodos. Tijdens de Heilige Week vinden overal op het eiland processies plaats. De toeschouwers langs de kant werpen bloemen en houden brandende kaarsjes vast. Na afloop is het tijd voor een lekkere maaltijd die traditioneel uit zeevruchten dient te bestaan. Dat is nog eens een bijzondere manier om Pasen te vieren.

 • Rockfestival Lindos
  In Lindos kun je twee weken lang de beste rocknummers horen die worden gespeeld door tribute- en coverbands. Dit festival is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste op dit gebied. Geniet van de klanken van onvergetelijke rockballades of zing gewoon luidkeels mee!

Algemene reisinformatie

 • Temperatuur: de gemiddelde zomertemperatuur bedraagt 29°C en tijdens de winter is het er gemiddeld 13 °C.
 • Tijdsverschil: in Rhodos is het 1 uur later dan in België.
 • Munteenheid: de Euro.
 • Taal: Grieks.
 • Verplichte reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumcentrale of FOD Buitenlandse Zaken staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
 • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op Vacciweb, de site van de FOD Buitenlandse Zaken of het Tropisch Instituut. Ook kan je contact opnemen met je huisarts.

Naar Rhodos vanaf

Brussel

Amsterdam

Düsseldorf

Bekijk alle

*laagst recentelijk gevonden tarief op CheapTickets.be, excl. € 25,90 dossierkosten. Meer info

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Meer info
Andere vluchten

Vliegtickets naar Rhodos

Voor een geweldige vakantie naar Rhodos in Griekenland aan de beste tarieven zit je goed bij CheapTickets.be! Hier krijg je immers een overzichtelijke lijst van de interessantste vliegtuigtickets aangeboden door de verschillende airlines. Jij hoeft ze alleen nog maar te vergelijken.

Reis goedkoop naar Rhodos of een andere stad in Europa en blijf up-to-date van de laatste aanbiedingen via ons flight alert system. Ontdek hoe simpel het is om goedkope vliegtuigtickets te bestellen via CheapTickets.be en betaal nooit meer te veel!

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be