Vlieg voordelig naar Iquitos

Vliegtickets Iquitos

Iquitos ligt in het noorden van Peru, middenin het regenwoud. Deze provinciehoofdstad, met meer dan 370.000 inwoners, is door zijn bijzondere ligging alleen te bereiken per boot of vliegtuig. De stad is vooral een mooi startpunt voor het verkennen van de omgeving.

Grootste regenwoud ter wereld

Het Amazoneregenwoud is het bekendste en grootste regenwoud ter wereld. Het woud trekt vanwege de 250 soorten vogels veel vogelliefhebbers aan. Maar er zijn ook vele andere dieren te spotten zoals apen, jaguars en tapirs. Het Amazonegebied kunt u, met zijn vele rivieren, het best middels een boottocht ontdekken.

Bijzondere openluchtmarkt

Bij een bezoek aan Iquitos moet u zeker even over de markt lopen. Hier worden allerlei lokale producten en geneeskrachtige planten en kruiden verkocht. Zoals de Amazone thee, bekend om zijn medicinale werking. Ook zou de thee helpen om tot spirituele inzichten te komen.

De markt ligt in de drijvende stad ‘Belen’ in de Amazonerivier. Dit gedeelte van de stad is al een attractie op zich, omdat de inwoners hier in huizen op drijvende vloten leven! Breng in Iquitos ook even een bezoek aan het Amazonemuseum en de Pilpintuwasi Butterfly Farm.

Algemene reisinformatie

  • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur in juli is ongeveer 30,9°C en in januari ongeveer 31,6°C.
  • Tijdsverschil: in de zomer is het er zeven uur vroeger dan in België en in de winter zes uur vroeger.
  • Munteenheid: de nationale munt is de Sol.
  • Taal: de officiële taal is het Spaans, maar er wordt ook Quechua gesproken.
  • Verplichte reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumcentrale of FOD Buitenlandse Zaken staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op Vacciweb, de site van de FOD Buitenlandse Zaken of het Tropisch Instituut. Ook kan je contact opnemen met je huisarts.

Vliegticket Iquitos

Het meest uitgebreide aanbod vluchten tegen lage tarieven is dag en nacht te vinden op CheapTickets.be. Vliegen naar Iquitos kan heel voordelig door een vliegticket of compleet verzorgde vakantie online te boeken op deze website. Online bestellen gaat heel eenvoudig, omdat je hier altijd het beste aanbod van verschillende aanbieders vindt. Naast vliegtickets worden er ook voordelige hotels en huurauto’s aangeboden.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Iquitos

Vertrek naar Iquitos in Peru op een goedkope manier en proef de aangename ambiance van deze Zuid-Amerikaanse stad. Op onze site kunt je rekenen op de goedkoopste vliegtickets naar tal van bestemmingen op het Zuid-Amerikaanse continent. Boek je voordelige vliegtickets en je ervaart in een oogopslag hoe eenvoudig het is.

Kijk je al lang uit naar een onvergetelijke reis naar Iquitos? Dan is nu het moment om te profiteren van onze fantastische prijzen! Ons boekingssysteem is eenvoudig en heel overzichtelijk. Probeer het snel en geniet van een droomreis naar Iquitos.