Aan het laden...
Een moment a.u.b.

📢 SUPER SALE: profiteer van korting tot €75! 🤑

Marokko

Fez

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Vlieg voordelig naar Fez

Vliegtickets Fez

Met vliegtickets Fez krijg je de kans om een van de mooiste steden van Marokko te ontdekken! Faz is het Arabische woord voor pikhouweel en volgens de overlevering is de naam van de stad hiervan afgeleid.

Waar ligt Fez?

Fez (of Fès) ligt in het noordoosten van Marokko en is de op twee na grootste stad, na Casablanca en Marrakesh. Vanaf Brussel vlieg je er naartoe met 1 overstap in Lissabon.

Wat te doen in Fez?

Heb jij je bezoek aan Fez al gepland? Dan ben je vast benieuwd wat hier allemaal te doen is. Natuurlijk mag je het fraaie Koninklijke Paleis niet missen. Maar er is één plek in Fez waar je daadwerkelijk dagen kunt doorbrengen. Via de bijzondere Moorse poort kom je namelijk in de Medina, het oude centrum van de stad. Je loopt hier langs oude gebouwen, kleine winkeltjes en ondertussen kun je genieten van de heerlijke geuren van verse kruiden en specerijen.

Fez wordt wel de cultuurhoofdstad van Marokko genoemd. Maar ook op andere gebieden valt er in deze koningsstad altijd wel wat te beleven. Misschien maak je wel mee hoe de inwoners het Suikerfeest, Troonfeest of de Onafhankelijkheidsdag vieren. Geniet van je bezoek aan deze schitterende oude stad en laat je verrassen door de gastvrijheid van de bewoners.

Karaouine moskee

De Karaouine moskee dateert van 859 en is één van de allergrootste moskeeën van het land. Vroeger was het een belangrijke Islamitische universiteit en vandaag herbergt de moskee nog één van de allergrootste bibliotheken ter wereld met een verzameling van meer dan 35.000 boeken! Zeker en vast een bezoekje waard tijdens een vliegreis naar Fez.

Medina

Wanneer je de Medina van Fez binnenstapt, lijk je wel terug te zijn in het verleden. Het is een waar doolhof, maar je vindt het vast niet erg om op deze plek te verdwalen. Er worden allerlei oude ambachten uitgevoerd, er staan prachtige gebouwen en natuurlijk zijn er knusse winkeltjes te vinden. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de bijzondere handgeknoopte tapijten. Afdingen behoort hier tot het leven van alledag. Maak daar dus zeker gebruik van als je iets moois op het oog hebt!

Ibn Danan Synagoge

Een Joods gebedshuis in het hart van een islamitische stad. De Ibn Danan Synagoge werd gebouwd in de zeventiende eeuw, toen de Joodse gemeenschap in Fez een omvang had van 22.000 man. Vanaf de Tweede Wereldoorlog raakte het gebouw ernstig in verval, maar het werd weer in ere hersteld. Tot op de dag van vandaag is het opengesteld voor de vele nieuwsgierige bezoekers die deze plaats van historie en religie willen bewonderen.

Dar el Makhzen

Het Dar el Makhzen was ooit het paleis van de sultan. Vandaag de dag is het een koninklijk paleis waar de koning van Marokko af en toe wat tijd doorbrengt, maar waar ook de regering van het land bijeenkomt. Het paleis springt meteen in het oog door de bijzondere Moorse poorten. Bovendien zijn de muren behoorlijk hoog, waardoor het gebouw een heel statige uitstraling krijgt.

Bab Bou Jeloud

Bab Bou Jeloud is de poort die naar de Medina leidt. Ook hier zie je de bijzondere Moorse stijl terug. Er zijn drie doorgangen die de vorm hebben van een paardenhoef. De voorzijde is ingelegd met blauwe stenen en dit zorgt voor een mooi contrast met de rest van de poort. Natuurlijk kun je er niet aan voorbij om hier een foto te maken. Wanneer je door de poort bent gelopen, kijk dan zeker even om. Want de achterzijde is minstens zo mooi om te zien.

Dar Batha

Het Dar Batha is een paleis uit de negentiende eeuw en is daarmee een van de meest recente bezienswaardigheden. Het gebouw is door de fraaie architectuur zeer de moeite waard. Momenteel is er een museum gevestigd met onder andere aardewerk en kostbare sieraden. Ben je uitgekeken? Ga dan nog even naar de bijzondere binnentuinen.

Topevenementen in Fez

Ben je in mei in Fez dan kun je genieten van een van de meest bijzondere festivals in Marokko. Maar ook de rest van het jaar is er altijd wel iets te beleven.

Fez Festival

Eind mei kun je in Fez genieten van een muziekfestival dat uniek is in Marokko. Traditionele en moderne artiesten treden op en vaak worden deze optredens op een bijzondere manier gecombineerd. Ontdek hoe het nieuwe en het oude naadloos in elkaar overgaan.

Suikerfeest

Na afloop van de ramadan is er het Suikerfeest, en dat zal aan geen enkele bezoeker ongemerkt voorbij gaan. In Fez draait dan even alles om lekker eten. Misschien kun je in jouw hotel of in de stad zelf ook wel genieten van de vele lekkernijen uit de Marokkaanse keuken.

Troonfeest

Op 30 juni is het Troonfeest in heel Marokko. Het is op die dag dat de huidige koning, Mohammed, zijn vader Hassan opvolgde. En dat moet natuurlijk gevierd worden. Er wordt gezongen, gedanst en er zijn kleurrijke parades. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt de dag afgesloten met een spetterend vuurwerk.

Onafhankelijkheidsdag

Na het Troonfeest is 18 november de tweede feestdag dat in Fez alles in het teken staat van dans, zang en muziek. Op deze dag wordt de onafhankelijkheid van het land op uitbundige wijze gevierd. Ook deze dag is uiteraard niet compleet zonder een prachtig spectaculair vuurwerk. Mis de ervaring niet en boek jouw vliegtickets Fez via CheapTickets.be!

Vliegen naar Fez

Ben je van plan om naar Fez te vliegen en zoek je nog goedkope vliegtickets? Voor tickets naar Fez in Marokko tegen de scherpste prijzen ben je bij CheapTickets aan het juiste adres. Gebruik onze vergelijkingstool om snel de beschikbare vluchten van alle airlines op te vragen. Vergelijk, zoek de goedkoopste vlucht naar Fez en reserveer meteen een plaatsje via onze site. Zo eenvoudig kan het zijn om op een betaalbare manier te vliegen!

Algemene reisinformatie Marokko

  • Temperatuur: de gemiddelde zomertemperatuur bedraagt 25°C en in de winter is het er gemiddeld rond de 12°C.
  • Tijdsverschil: tijdens de zomer is het er twee uur vroeger dan in België, in de winter is dat één uur.
  • Munteenheid: de nationale munt is de Dirham (DH).
  • Taal: de officiële taal is het Arabisch. Daarnaast wordt er ook Frans en Berbers gesproken.
  • Verplichte reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumcentrale of FOD Buitenlandse Zaken staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op Vacciweb, de site van de FOD Buitenlandse Zaken of het Tropisch Instituut. Ook kan je contact opnemen met je huisarts.

Naar Fez vanaf

Brussel

Amsterdam

Düsseldorf

Bekijk alle

*laagst recentelijk gevonden tarief op CheapTickets.be, excl. € 25,90 dossierkosten. Meer info

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Meer info
Andere vluchten

Vliegtickets naar Fez

Voor voordelige vliegtickets naar Fez ben je aan het juiste adres. Via onze handige zoekmachine kan je snel de beschikbare vluchten van alle maatschappijen opvragen. Zo kan je in één oogopslag alle vluchten naar Fez vergelijken. Kies de goedkoopste tickets en reserveer meteen een plaatsje via onze site. Zo eenvoudig is het!

Maar dat is nog niet alles. Om altijd de goedkoopste tickets naar Fez te vinden, kan je ons flight alert systeem gebruiken. Hiermee word je automatisch op de hoogte gebracht van nieuwe acties en promoties. Je kan dus altijd van de beste prijzen genieten.

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be