Aan het laden...
Een moment a.u.b.

📢Grab the deal: nu korting op ALLE vliegtickets! 🤑

Marokko

Agadir

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Je ticket naar een strand-break in Zuid-Marokko

Vliegtickets Agadir

Bij de monding van de rivier Sous, aan de voet van het indrukwekkende Atlasgebergte en gelegen aan de Atlantische Oceaan vind je de Marokkaanse stad Agadir. Deze sfeervolle badplaats belooft je nieuwe indrukken en vooral veel gezelligheid.

Een stukje Agadir geschiedenis

Er zijn aanwijzingen dat de stad al heel vroeg gesticht en bewoond is, maar echte bewijzen ontbreken. Wat wel duidelijk is, is dat de Portugezen in 1505 vlak bij het huidige Agadir hun nederzetting Santa Cruz do Cabo de Aguer oprichtten. Sherif Saâdien Mohammed ash-Sheikh wist de Portugezen uiteindelijk te verdrijven en versterkte Agadir met een indrukwekkende kasbah om toekomstige invallen te kunnen weerstaan. Later heeft de Verenigde Oostindische Compagnie de stad enige tijd in handen gehad en gebruikt als pleisterplaats voor schepen richting Nederlands-Indië. Na de Tweede Wereldoorlog ontwikkelde Agadir zich tot een internationaal vermaarde badplaats en onder ander Winston Churchill en Aristoteles Onassis hebben de plaats enige malen bezocht. In 1960 verwoestte een desastreuze aardbeving helaas grote delen van de stad, waaronder de historische Medina en delen van de eeuwenoude kasbah. Agadir heeft er alles aan gedaan om de schade zoveel mogelijk te herstellen.

Agadir in't kort

Als je in deze historische en gezellige stad rondloopt, ga je genieten van de vele traditionele soukhs, waar de kunst van het afdingen tot in de puntjes beheerst wordt. Naast de mooie stranden vind je in Agadir een aantal schaduwrijke rustpunten. Trek zeker een dag richting de binnenlanden en dan met name de grote stad Marrakech. Wil je de Marokkaanse cultuur goed ervaren, bezoek dan een van de traditionele evenementen die verband houden met de islam. Daarnaast biedt Agadir je een aantal interessante muziekfestivals. Je kunt naar Agadir voor zon en zee, maar ook voor cultuur en contact met de gastvrije bevolking.

To do's in Agadir

Agadir is vergeleken met andere Marokkaanse steden kleiner opgezet. Het voordeel is dan wel dat veel bezienswaardigheden binnen handbereik liggen. Ga naar de oude kasbah, de nieuwe Medina en bezoek mooie musea. Heb je genoeg van een dagje strand, maak dan een trip naar een van de belangrijkste steden in de buurt, Marrakech.

Geniet van de kasbah van Agadir

Een kasbah is een deel van een traditionele Arabische stad met hoge muren en een overduidelijke verdedigingsfunctie. Agadir heeft ook een kasbah die beslist een bezoek waard is. De stad werd oorspronkelijk gebouwd door de Portugezen maar ging als snel over in Marokkaanse handen. De oude vesting heeft nog meer bezetters gekend. Ook de Nederlandse VOC heeft hier een tijd de scepter gezwaaid, en later namen de Fransen het in bezit. Loop door de ruïnes, beklim de stadsmuren en laat de rijke historie op je inwerken.

Ga naar het Berbermuseum

Heb je een of twee uren vrij? Dat is genoeg om de hele collectie in het Berbermuseum te bewonderen. Het Musee du Patrimoine Amazigh mag dan wel niet zo uitgebreid zijn, maar dat zegt niets over de kwaliteit van de collectie. Hier maak je kennis met de gebruiken, kunstvoorwerpen en het leven van de oorspronkelijke bewoners van Marokko, de Berbers. Laat je begeleiden door een ervaren gids en je weet zeker dat je met een hoop extra kennis en een andere blik op de Berbercultuur het museum zult verlaten.

De nieuwe medina van Agadir

In Marokkaanse steden wordt de oude historische binnenstad met zijn kleine pittoreske steegjes vaak aangeduid met medina. De oorspronkelijk medina van Agadir is tijdens de aardbeving in 1960 voor een groot deel verwoest. Maar de Marokkaanse Siciliaan Coco Polizzi heeft veel tijd en geld gestoken in een compleet nieuwe medina die een en al rust en schoonheid uitstraalt. Neem hier echt de tijd voor, neem vooral je camera mee en geniet van de sfeer die tegelijkertijd antiek en modern aanvoelt.

Bezoek de vogelvallei

Wil je even de drukte van de stad en het strand ontvluchten? Neem dan je toevlucht tot de vogelvallei. Dit Parc des Oiseaux is een klein dierenparkje midden in de stad. Je geniet van de vele vogels, je doet je ogen dicht en komt helemaal tot rust. Je zult zien dat veel toeristen en inwoners van de stad het Parc des Oiseaux gebruiken om simpelweg bij te komen in de schaduw van de palmbomen. Dit kleine dierenpark is voor iedereen gratis toegankelijk.

Breng een bezoek aan Marrakech

Als je in Agadir bent, ga dan zeker naar Marrakech. Dit is een van de belangrijkste steden in Marokko en niet ver van jouw vakantiebestemming. Ga in elk geval naar de grote moskee Koutoubia, die niet-moslims overigens alleen van de buitenkant mogen bewonderen. Of breng een bezoek aan het Palais de la Bahia met zijn 160 kamers en acht hectare aan indrukwekkende tuinen. Voor gezelligheid ga je naar het grote centrale plein Djemaa el Fna, waar je in de avonduren terechtkunt bij een van de vele eettentjes.

Topevenementen in Agadir

Agadir is een mooie, historische stad met een aantal interessante evenementen en festivals. Bezoek bijvoorbeeld een van de traditionele festivals als je wilt ervaren hoe de plaatselijke bevolking leeft.

 • Vier het slachtfeest in Agadir
  Tijdens het traditionele slachtfeest ben je heel vaak welkom bij de lokale bevolking. Uiteraard staat schapenvlees op het menu. Dit is jouw gelegenheid om de intieme familiesfeer binnen Marokkaanse families zelf mee te maken en je te verbazen om de culinaire klasse van een onterecht minder bekende keuken.

 • Concert for Tolerance
  Het jaarlijkse Concert for Tolerance is in korte tijd uitgegroeid tot een begrip. Het vindt plaats in oktober op het noordelijke deel van het strand. Marokkaanse hiphop, raï en dance zijn de muziekstijlen die je ongetwijfeld zult horen. Geef je gewoon over aan de beats.

 • Het eind van de ramadan in Agadir
  Het Suikerfeest of id-ul-fitr is de traditionele afsluiting van de heilige vastenmaand ramadan. Als je op dat moment in Agadir bent, zul je overal getrakteerd worden op vrolijkheid, dans en muziek. En uiteraard, overal kun je genieten van het lekkerste dat de rijke Marokkaanse keuken je te bieden heeft.

 • Festival Timitar
  In de maand juli is Agadir het toneel van het Festival Timitar. Je gaat genieten van internationaal bekende dj's en artiesten. De focus van het festival ligt op traditionele muziek en zogenaamde world music. Dit is een prima gelegenheid om kennis te maken met muziek die je anders misschien nooit zult beluisteren.

Agadir heet jou van harte welkom. Leer deze mooie Marokkaanse stad kennen en boek je voordelige vliegtickets Agadir op CheapTickets.be.

Algemene reisinformatie Marokko

 • Temperatuur: het is er bijna altijd mooi weer en de temperatuur is er meestal boven de 20 graden.
 • Tijdsverschil: het is er 1 uur vroeger dan in België.
 • Munteenheid: de Dirham.
 • Taal: Arabisch & Frans.
 • Verplichte reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumcentrale of FOD Buitenlandse Zaken staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
 • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op Vacciweb, de site van de FOD Buitenlandse Zaken of het Tropisch Instituut. Ook kan je contact opnemen met je huisarts.

Boek je vakantie naar Agadir!

Voor de voordeligste tickets naar Agadir ben je bij CheapTickets.be altijd aan het juiste adres. Daarnaast kan je bij ons ook terecht voor het reserveren van een huurauto of hotelovernachting. Een aanvullende reis- of annuleringsverzekering afsluiten is al even makkelijk. Neem vandaag een kijkje op onze site en betaal nooit meer te veel voor een geslaagde vakantie!

Naar Agadir vanaf

Brussel

Amsterdam

Düsseldorf

Bekijk alle

*laagst recentelijk gevonden tarief op CheapTickets.be, excl. € 25,90 dossierkosten. Meer info

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Meer info
Andere vluchten

Goedkope vliegtickets naar Agadir

Vliegen naar Agadir in Marokko kan voor minder geld dan je misschien zou denken! Door jouw vliegtickets via CheapTickets.be te boeken profiteer je steevast van de beste deals. Hier kan je namelijk super eenvoudig alle vluchten naar Agadir vergelijken. De goedkoopste tickets heb je snel gevonden.

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be