Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Frankrijk

Cote D'Azur

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Vlieg voordelig naar Cote D'Azur

Cote D'Azur

Vliegtickets Côte d'Azur

Bij de Côte d'Azur denk je waarschijnlijk aan grote jachten, luxe steden en brede boulevards langs het water. En dat beeld klopt helemaal! De Cote d'Azur is de naam voor het Franse kustgebied dat zich ruwweg uitstrekt vanaf de Italiaanse grens tot aan Marseille. Veel mensen noemen het ook wel de Franse Rivièra, maar eigenlijk is dit maar een klein stukje van de hele Côte d'Azur. Deze kuststreek is tegenwoordig één van de populairste vakantiebestemmingen in Europa. Al heeft het aangename klimaat sinds de prehistorie veel mensen getrokken.

Wat geschiedenis van de Côte d'Azur

De Grieken bouwden hier nederzettingen en later maakten de Romeinen het gebied onderdeel van hun provincie Gallia Cisalpina. Na de val van het Romeinse Rijk heeft de Côte d'Azur een aantal invasies gekend van onder andere de Visigothen, de Bourgondiërs, Vikingen en Saracenen. Het christendom heeft zich hier gevestigd in de nadagen van het Romeinse Rijk; de oudste overblijfselen van grote kerken stammen uit de vierde eeuw. In de middeleeuwen hebben een aantal Franse edellieden gestreden om controle over dit gebied te krijgen. Een van de huizen die toen grote invloed had, was het huis Grimaldi, dat momenteel de onafhankelijke stadstaat Monaco regeert. Het gebied is lange tijd relatief arm geweest, maar dat veranderde toen de Britse elite in de negentiende eeuw de Côte d'Azur in hun armen sloot.

De prachtige uitzichten, de mooie natuur en het warme middellandsezeeklimaat trokken ook de nodige kunstenaar. Veel beroemde schrijvers en schilders hebben hier geleefd en langzamerhand kreeg de Côte d'Azur zijn huidige reputatie als modaine en luxueuze kuststreek. Badplaatsen als Nice, Monaco, Antibes, Saint-Tropez en Cannes zijn over de hele wereld bekend. Je kijkt je ogen uit bij de mooie villa's die hier staan en bij de luxueuze jachten die in de havens dobberen. Ben je benieuwd naar de mooie bezienswaardigheden en spetterende evenementen van deze kuststreek? Ga op CheapTickets.be dan op zoek naar voordelige vliegtickets Côte d'Azur.

Topattracties aan de Côte d'Azur

De Côte d'Azur is niet voor niets zo populair bij schrijvers, kunstschilders en de rijken der aarde. Imposante villa's en luxueuze jachthavens worden hier afgewisseld met pittoreske vissersdorpjes en adembenemend natuurschoon. Er valt dus heel wat te zien!

Het parfummuseum in Grasse

Grasse was lange tijd de parfumhoofdstad van de wereld. Bezoek in deze mooie Provençaalse stad beslist het Internationale Museum van de Parfum, waar je kunt zien dat mensen al 5000 jaar geleden ingrediënten mengden om de meest aangename geuren te creëren. Een andere aanrader is het parfummuseum van Fragonard. Hier mag je zelfs je eigen parfum ontwerpen. Wie weet maak je wel de geur van de eeuw?

Geniet van klassiek toneel in Amfitheater Fréjus

Fréjus is een oude badplaats tussen Cannes en Saint-Tropez waar vroeger de Romeinse elite zich graag terugtrok. Het Romeinse amfitheater van Fréjus is goed bewaard gebleven en ook restanten van andere Romeinse gebouwen en het lange aquaduct zijn nog te bewonderen. In het amfitheater worden soms nog klassieke toneelvoorstellingen gehouden. Het is dan net alsof je 2000 jaar in de tijd bent teruggereisd.

Een dagje Monaco

Monaco is het toppunt van luxe en weelde. Geniet van de luxueuze jachten in de haven en neem een kijkje in het Palais Princier. Proef de sfeer van het middeleeuwse Monaco-ville en ga vervolgens naar het beroemde casino. Ook een bezoek aan de kathedraal van Monaco is een echte aanrader. Wil je misschien shoppen? Dan ben je in Monaco zeker aan het juiste adres. Al heb je wel een goed gevulde portemonnee nodig!

Cannes

De mondaine badplaats Cannes verandert elk jaar in mei tot het decor van een van de belangrijkste filmfestivals ter wereld waar de top van de internationale regisseurs en acteurs samenkomt. De winnaar krijgt de Gouden Palm en maakt ook kans op de Gouden Camera. Ga naar het Palais des Festivals et des Congrès en zie jouw favorieten op de lange rode loper.

Bezoek een aantal mooie villa's aan de Côte d'Azur

De Côte d'Azur trekt al decennialang de groten en rijken der aarde. En zij verblijven natuurlijk is de meest luxe villa's. Een van de allermooiste is Villa Ephrussi de Rothschild in het plaatsje Saint-Jean-Cap-Ferrat. Dit gebouw is tegenwoordig opengesteld voor publiek. Op het terrein vind je negen tuinen, elk met een ander thema. Binnen kun je de indrukwekkende kunstwerken en een grote porseleincollectie bewonderen.

Topevenementen aan de Côte d'Azur

In deze mondaine kuststreek worden het hele jaar door evenementen georganiseerd. Er zijn zeilregatta's, traditionele vissersfeesten en er wordt zelfs carnaval gevierd. Welk evenement je ook bezoekt, aan de Côte d'Azur weet je dat je welkom bent.

 • Zeilboten kijken tijdens Les Voiles de Saint-Tropez
  Les voiles de Saint-Tropez is een jaarlijks terugkerende zeilregatta die in oktober gehouden wordt. Naast een enerverende wedstrijd waar je kunt genieten van de meest moderne zeilschepen, meren er ook diverse oude zeiljachten aan. Zelfs als je maar weinig met boten hebt, is dit evenement leuk om te bezoeken.

 • Het Carnaval van Nice
  Carnaval wordt in veel Franse steden gevierd, maar Nice springt er echt bovenuit. Hier besteden ze namelijk bijzonder veel aandacht aan de kleurrijke praalwagens en de vele optochten, met name op zaterdag en zondag. Na enkele dagen vol feest sluit Nice zijn carnaval af met een grote vuurwerkshow. Daar moet je bij zijn!

 • Duik in de geschiedenis tijdens de Bravade van Saint-Tropez
  Volgens een lokale legende weigerde Sint Torpes afstand te doen van zijn geloof. Keizer Nero liet hem vermoorden en in een bootje gooien. Het bootje spoelde aan in de baai van Saint-Tropez, dat ook vernoemd is naar Sint Torpes. Deze gebeurtenis wordt elk jaar weer herdacht. Je ziet geüniformeerde mannen in muzikale processies en overal om je heen is de rook van musketvuur.

 • Vier het traditionele Fête de Saint-Pierre
  Het Fête de Saint-Pierre is het traditionele feest van de vissers, dat eind juni in een groot aantal kustplaatsen georganiseerd wordt. In Juan-les-Pins bij Antibes is er een parade van boten met lampionnen en overal zijn kleine lokale festiviteiten. Natuurlijk kun je ook overal van authentieke visgerechten proeven.

De Côte d'Azur heeft heel veel gezichten. Wil jij ze zien? Boek dan je vliegtickets Côte d'Azur bij CheapTickets.be.

Naar Cote D'Azur vanaf

Brussel

Amsterdam

Düsseldorf

Bekijk alle

*laagst recentelijk gevonden tarief op CheapTickets.be, excl. € 25,90 dossierkosten. Meer info

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Meer info
Andere vluchten

Vliegtickets naar Cote D'Azur

Vliegtickets boeken tegen voordelige prijzen naar Cote D'Azur? CheapTickets.be helpt je! Door ons gemakkelijke vergelijkingssysteem boek je gegarandeerd de beste vliegtickets. Door het constant actuele aanbod aan vliegtickets naar Cote D'Azur heb je altijd de laatste prijzen waarvoor je meteen kunt boeken.

Kies je vliegtickets bij CheapTickets.be.

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be