Vlieg voordelig naar Mashad

Vliegtickets Mashad

Mashad ligt in het noordoosten van Iran en heeft ongeveer drie miljoen inwoners. Het is de heiligste stad in Iran. Eén van de grootste trekpleisters is de graftombe van de 8e kleinzoon van profeet Mohammed. Deze wordt jaarlijks door miljoenen Shiitische pelgrims bezocht.

Graftombe

Om een goed beeld te krijgen van de religieuze geschiedenis van Mashad kan je een bezoek brengen aan het Mashad-Imam-Reza complex. Het enorme complex bestaat uit schitterende moskeeën en de graftombe van Imam Reza, de kleinzoon van profeet Mohammed. Niet alles mag echter door niet-moslims worden betreden en vrouwen dienen een chador te dragen.

Loop in het complex ook even het Museum van Mashad binnen. Naast informatie over het sjiisme en imam Reza vind je er een unieke historische collectie met onder andere belangrijke manuscripten en schilderijen.

Bezienswaardigheden in Mashad

Andere bezienswaardigheden die je tijdens een vliegreis in Mashad moet gedaan hebben, zijn de vele bazaars en de graftombe van Nadir Shah. Leuk voor het hele gezin is het Kooh Sangi Park, met daarin allerlei familieattracties. Of maak een uitstapje naar het nabijgelegen historische plaatsje Tus. Hier vind je de graftombe van Ferdowsi, één van de belangrijkste Perzische dichters.

Vliegen naar Mashad

Ben je nog op zoek naar vliegtickets naar Mashad? Dan ben je aan het juiste adres. Wij hebben namelijk een handige vergelijkingstool ontwikkeld, waarmee je in één oogopslag alle vluchten naar Mashad kan vergelijken. Zo kan je makkelijk de goedkoopste optie vinden. Bovendien kan je via onze site meteen een plaatsje reserveren. Een vliegreis naar Mashad plannen was nog nooit zo eenvoudig!

Algemene reisinformatie

  • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur in juli is 34°C en in januari gemiddeld 7°C.
  • Tijdsverschil: het is er 2,5 uur later dan in België. Van 22 tot 26 maart: 3,5 uur later en van 22 september tot 29 oktober: 1,5 uur later dan in België.
  • Munteenheid: de nationale munt is de Iranese Rial.
  • Taal: de officiële taal is het Perzisch. Ook wordt er Koerdisch, Turkmeens en Arabisch gesproken.
  • Verplichte reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumcentrale of FOD Buitenlandse Zaken staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op Vacciweb, de site van de FOD Buitenlandse Zaken of het Tropisch Instituut. Ook kan je contact opnemen met je huisarts.

Boek je vakantie naar Mashad

Bij CheapTickets vind je alles voor een onvergetelijke vliegreis naar Mashad. Een vakantie boeken wordt dus erg makkelijk. Naast vliegtickets naar Mashad vind je bij ons ook hotelkamers en huurwagens. En heb je al aan een reis- of annuleringsverzekering gedacht? Ook deze extra’s zijn tegen interessante tarieven bij CheapTickets te vinden. Neem vandaag nog een kijkje naar ons uitgebreide aanbod en voor je het weet ben je vertrokken!

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Mashad

Goed nieuws voor iedereen die op zoek is naar vliegtickets naar Mashad! Dankzij CheapTickets vind je altijd de beste tarieven van alle maatschappijen. Wij verzamelen namelijk alle vluchtinformatie op één pagina zodat je makkelijk een keuze kan maken. Het goedkoopste ticket naar Mashad kan je bovendien meteen online boeken. Zo simpel is het!

De meest betrouwbare service, de scherpste tarieven, en de meest actuele informatie voor vluchten naar Mashad of eender welke bestemming in Iran vind je gegarandeerd bij CheapTickets.be. Ontdek het vandaag nog en geniet van een fantastische reis!

Other flights Iran