Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Israël

Tel Aviv

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Vlieg voordelig naar Tel Aviv

Vliegtickets Tel Aviv

Tel Aviv is de tweede grootste stad van Israël. Qua sfeer en karakter is Tel Aviv compleet anders dan hoofdstad Jeruzalem. Er zijn veel moderne gebouwen, trendy bars en clubs en door de ligging aan de Middellandse Zee kun je hier heerlijk van het strand genieten. Economisch gezien is Tel Aviv zeer belangrijk voor Israël. Bijna alle hightech-bedrijven zijn gevestigd in een wijk die de inwoners Silicon Wadi noemen.

Tel Aviv is ook de perfecte uitvalsbasis voor een reis naar Jerusalem. Deze stad ligt op slechts een uur rijden van de internationale luchthaven in Tel Aviv.

Geschiedenis

Tel Aviv werd officieel in 1909 door Joodse immigranten gesticht, maar stadsdelen als Neve Tzedet waren al in 1886 gebouwd. De stad maakte in de jaren '30 een groei in het aantal inwoners door, mede door immigranten die Duitsland ontvluchtten. Onder de nieuwe immigranten bevonden zich een aantal architecten die in korte tijd gebouwen in de toen populaire Bauhaus-stijl ontwierpen. De binnenstad die toen ontstond, kreeg de naam White City. De historische gebouwen worden zoveel mogelijk behouden, zeker nadat Unesco de binnenstad van Tel Aviv op de Werelderfgoedlijst plaatste. Na de onafhankelijkheid van Israël in 1948 was Tel Aviv enige tijd de hoofdstad, totdat Jeruzalem die rol overnam.

City that never sleeps

Tel Aviv is echt een moderne stad met een multiculturele bevolking. De reputatie als een stad waar creativiteit en ondernemerschap bijzonder gewaardeerd wordt, maakt het volkomen waar. In Tel Aviv is altijd wel iets te beleven of te ervaren. Net als New York heeft het de titel City That Never Sleeps gekregen. En dat zegt veel. Als je naar een mediterrane stad wilt met een meer dan bruisend nachtleven, dan is Tel Aviv echt de plek waar je moet zijn. Dus wil je het moderne Israël leren kennen? Vliegtickets Tel Aviv zijn een heel goed idee!

To do's in Tel Aviv

Tel Aviv heeft een groot aantal musea, historische plekken en een mooi centrum met veel gebouwen in Bauhaus-stijl. Toch is Tel Aviv vooral een moderne stad waar het leven echt gevierd wordt. Wat je er ook komt doen, deze stad laat een onuitwisbare indruk op je achter.

Bezoek het Diaspora Museum

Beth Hatefutsot, het huis van de Diaspora, is een modern museum dat je gezien moet hebben als je iets wilt begrijpen van de Joodse en Israëlische mentaliteit. Je leert hier de geschiedenis van het Joodse volk kennen, en dan met name de verspreiding van joodse gemeenschappen over de hele wereld. Toen het Beth Hatefutsot werd gebouwd was het een van de eerste interactieve musea ter wereld. En dat past wel in zo'n vooruitstrevende stad als Tel Aviv.

Jaffa en de oude haven

De oude stad Jaffa is een district geworden van het veel grotere Tel Aviv. Vooral de mooie antieke haven is een bezoek meer dan waard. Volgens de verhalen hebben de koningen David en Salomo deze haven gebruikt om cederhout aan te laten voeren. Het is in ieder geval een historisch feit dat Jaffa al 5000 jaar een havenstad is. Loop langs de kades, geniet in een van de visrestaurants van heerlijke gerechten en probeer je voor te stellen hoe het hier was in de Romeinse tijd of nog meer dan duizend jaar daarvoor.

De ruïnes van Caesarea

Tegenwoordig is Caesarea een badplaats, maar duizenden jaren geleden was het een bloeiende havenstad. Het waren de Feniciërs die deze stad hebben gesticht en tijdens de Romeinse overheersing was Caesarea de tweede stad van het land. Bezoek zeker de prachtige Kruisvaarderskathedraal. Wordt er een voorstelling gegeven in het oude Romeinse amfitheater? Laat die kans niet schieten en ga erheen!

De wijken Neve Tzedek en Florentine

De meeste kunstenaars en ateliers van Tel Aviv kun je vinden in de wijken Neve Tzedek en Florentine. Vooral in Florentine zijn veel Bauhaus-gebouwen en meubelmakerijen. Ook het nachtleven is hier bruisend en gezellig. Voor goede restaurants, smalle en pittoreske straatjes en galeries kun je het best naar Neve Tzedek gaan. Ben je een kunstliefhebber? Dan ga je veel profijt hebben van je vliegtickets Tel Aviv.

Kijk je ogen uit op Carmel Market

Ongelimiteerd shoppen, je ogen uitkijken en het spel van het afdingen gezellig meespelen: dat doe je op de grote Carmel Market. Dit is de plek waar je naast een grote hoeveelheid verse groente, kruiden en andere etenswaren ook goedkope en kwalitatief goede kleding en schoenen kunt vinden. Wil je zoveel mogelijk profiteren van je shekels? Dit is dé plek om veel voordeel te halen.

Topevenementen in Tel Aviv

Soms lijkt het wel alsof het feesten in Tel Aviv is uitgevonden. Kijk maar naar de vele festivals en evenementen die de stad rijk is. Sommige evenementen zijn religieus, andere juist niet. Maar allemaal zijn ze uitbundig en worden ze vol passie gevierd.

Vier Shavuot in Tel Aviv

Shavuot is een belangrijk religieus feest in Israël. Joden herdenken het feit dat de Torah op de berg Sinaï aan Mozes werd gegeven. Tel Aviv zou Tel Aviv natuurlijk niet zijn als niet iedereen kon meevieren. Wil je een mooi religieus feest meemaken en je welkom voelen? Dan is Shavuot echt iets voor jou.

Ga naar Burning Man Israël

Het Burning Man festival in de woestijn van Nevada in de Verenigde Staten is onderhand legendarisch. Sinds een aantal jaar heeft Israël zijn eigen variant, dat bij Tel Aviv in de Negev-woestijn wordt georganiseerd. Iedereen doet mee en creëert op het Midburn Festival zijn eigen sfeer, in perfecte harmonie met de rest. Bijzonder!

Bezoek de inspirerende seizoensmarkten in Tel Aviv

Elk seizoen wordt in Tel Aviv een markt georganiseerd zoals je het nog nooit hebt gezien. Naast een normale en traditionele markt zijn het juist de kraampjes van lokale kunstenaars die je zeker gaan verrassen. Ondanks de drukte nemen ze de tijd voor je. Schilderijen, zelfgemaakte sieraden en beeldende kunst: het is er allemaal.

Tel Aviv White Night

Tel Aviv staat bekend als de stad die nooit slaapt. Dat wordt wel heel letterlijk genomen tijdens Tel Aviv White Night. Elk jaar, tegen het einde van juni, bruist de stad van de concerten en danspodia. Slapen is nu wel het laatste is waar je aan denkt. Wil je de meest bruisende stad in het beloofde land zelfs eens bezoeken? Ga dan snel naar CheapTickets om de voordeligste vliegtickets Tel Aviv te vinden.

Vliegen naar Tel Aviv

Plan je een vliegreis naar Tel Aviv? Dan kan je bij CheapTickets.be terecht voor de voordeligste vliegtuigtickets. Duid jouw bestemming aan in het zoekvenster en je krijgt onmiddellijk een overzicht van de vliegtickets van de verschillende maatschappijen. Je kan jouw vlucht naar Tel Aviv ook rechtstreeks bij ons boeken. Voor de voordeligste vliegtickets hoef je echt niet verder te zoeken!

Algemene reisinformatie

  • Temperatuur: de gemiddelde temperatuur in de zomer is 25°C en in de winter 14°C.
  • Tijdsverschil: het is er 1 uur later dan in België.
  • Munteenheid: de Israëlische Shekel.
  • Taal: de officiële talen zijn het moderne Hebreeuws en Arabisch, maar daarnaast wordt er ook Engels gesproken.
  • Verplichte reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumcentrale of FOD Buitenlandse Zaken staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
  • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op Vacciweb, de site van de FOD Buitenlandse Zaken of het Tropisch Instituut. Ook kan je contact opnemen met je huisarts.

Goedkope vluchten naar Israël

De meest voordelige vliegtuigtickets naar Tel Aviv en andere bestemmingen wereldwijd vind je gegarandeerd op CheapTickets.be. Wil je naast vliegtuigtickets ook een auto huren of een hotelovernachting boeken? Dat kan ook! Bij ons kan je 24 uur per dag en 7 dagen per week terecht. Goedkope vliegtickets boeken was nog nooit zo eenvoudig!

Naar Tel Aviv vanaf

Brussel

Amsterdam

Düsseldorf

Bekijk alle

*laagst recentelijk gevonden tarief op CheapTickets.be, excl. € 25,90 dossierkosten. Meer info

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Meer info
Andere vluchten

Vliegtickets naar Tel Aviv

Voor een onvergetelijke vliegreis naar Tel Aviv in Israël hoef je niet zo gek veel te betalen. Via CheapTickets.be kies je eenvoudig tussen de beschikbare vliegtuigtickets van alle airlines die naar Tel Aviv vliegen. Hierdoor geniet je steeds van de beste tarieven! Bovendien houden we jou geïnformeerd over de meest recente promoties voor vluchten naar Tel Aviv via ons gebruiksvriendelijke flight alert system.

De meest betrouwbare service, de voordeligste tarieven en de meest recente informatie voor vluchten naar eender welke bestemming in Azië vind je altijd via CheapTickets.be. Ontdek het vandaag nog en voor je het weet ben je vertrokken!

Other flights Israël

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be