Onbekende parel van het Midden-Oosten

Saoedi-Arabië: de onbekende parel van het Midden-Oosten

Saudi Arabia, gelegen in het hart van het Midden-Oosten, wacht om ontdekt te worden. Dit land is de perfecte mix voor wie op zoek is naar zowel avonturen als cultuur, stad en natuur, en voor wie in het verleden wil duiken en tevens een blik in de toekomst wil werpen.

Ontdek Saoedi-Arabië

Dit deel van het Arabisch Schiereiland biedt een verbazingwekkende selectie van natuurlijke en historische schatten, zoals de bergachtige Taif resorts, de archeologische pracht van de oude graven van Nabatea, en de prachtige koraalriffen onder het water van de Rode Zee. Hoewel de meeste mensen denken dat dit een land van eindeloze zandwoestijnen is - en er zijn inderdaad enkele prachtige voorbeelden - ontdek je hier ook weelderige bergvegetatie, schilderachtige parken, meren, fonteinen en een groot aantal historische gebouwen.

Als je van plan bent om naar Saoedi-Arabië te reizen, vergeet dan niet om deze lijst met praktische informatie die nuttig is om te weten voordat je naar Saoedi-Arabië reist te bekijken!

5 dingen om te doen in Saudi Arabië

1. Probeer de Kabsa

Bij een bezoek aan Saoedi-Arabië mag je het uitproberen van Kabsa, het nationale eten van het land, niet missen. Het is een gekruid gerecht op basis van rijst met malse kip. Het wordt vaak geserveerd met Shattah, een zeer hete saus.

2. Ervaar de woestijn

De Arabische woestijn biedt een grote variëteit aan activiteiten die voor jong en oud leuk zijn. Van kameelrijden, Arabisch kamperen tot duinrijden... de woestijn zal je echt de meest authentieke en waarachtige Arabische ervaring laten beleven.

3. Bezoek moskeeën

Saudi-Arabië is letterlijk de bakermat van de islam, want zijn stichter Mohammed werd geboren in Makkah, de heiligste stad voor moslims. Aangezien sommige delen van Makkah en Medina alleen toegankelijk zijn voor moslims, kan je andere, minder drukke maar nog steeds adembenemende moskeeën bezoeken. Probeer bijvoorbeeld eens te stoppen bij de Al Rahma moskee in Jeddah, deze moskee staat bekend omdat deze op water drijft!

4. Drink een Arabische koffie

Arabische koffie ('qahwa') is één van de bekendste en meest geliefde koffiesoorten ter wereld. Het is vooral bekend om zijn rijke smaak, uiteraard gegeven door specerijen. Dit mag je absoluut niet missen tijdens een bezoek aan Saoedi-Arabië!

5. Maak een tour langs de UNESCO sites

Saudi-Arabië herbergt maar liefst 5 UNESCO Werelderfgoederen die absoluut uitzonderlijk zijn. Tijdens je rondreis door dit bijzondere land mogen deze deze fascinerende plekken niet ontbreken op de route:

  1. Al Ahsa Oase
  2. Al-Hijr Archeologische Vindplaats (Hegra)
  3. Al-Turaif District in Diriyah
  4. Historisch Jeddah
  5. Rotskunst in de Hail regio

Ben je op zoek naar onvergetelijke ervaringen tijdens jouw verblijf in Saoedi-Arabië? Lees dan meer over de meest unieke ervaringen bij een bezoek aan dit ongelooflijke land...

Bekijk de kaart van Saoedi-Arabië

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice