Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Groenland

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Je ticket naar gekleurde huisjes, husky's en ijsbergen

Vliegtickets Groenland

Heb je een goede winterjas en een grote fascinatie voor iglo's, eskimo's en het noorderlicht? Dan zou Groenland wel eens op jouw bucketlist kunnen horen! Groenland is het meest bekend om de grote ijsvlaktes met ijsschotsen en bergen en kent maar weinig bebouwing. Maar liefst 80% van het eiland is bedekt met een ijslaag. Toch is er een deel van de kuststrook bewoond - met een 60.000-tal mensen die vaak in kleurrijke dorpjes wonen.

Hoe lang is het vliegen?

Vanuit Amsterdam vlieg je er op ongeveer 10 uur naartoe met 2 overstappen. Vanuit Brussel duurt het behoorlijk langer met 24 uur en 1 (lange) tussenstop in IJsland. Je landt in Nuuk.

Waar ligt Groenland?

Even terug naar het begin! Groenland behoort geografisch gezien tot Noord-Amerika en ligt op de wereldkaart ten noord-oosten van Canada en ten noord-westen van IJsland. Omdat het een Deense kolonie was in 1814, heeft Groenland tot op vandaag nog banden met Denemarken. Ze zijn dan wel een autonoom land maar wel nog steeds deel van het Koninkrijk Denemarken. Je betaalt dus ook gewoon met de Deense kroon (DKK).

Welk klimaat heeft Groenland?

Dat het erg koud is in Groenland, kon je misschien al raden. Het zal je dan ook niet verbazen dat Groenland een poolklimaat heeft in het binnenland en een toendraklimaat langs de kust. Dat betekent dat het in de winter tot −50 °C kan worden in het binnenland (in de zomer −10 °C en langs de kusten 0 tot 10 graden). Gelukkig kan het kwik aan de zuidwestkust in de zomer oplopen tot 20 °C!

Welke taal spreken ze in Groenland?

Groenlands is de officiële taal in Groenland. Daarnaast wordt er Deens en Engels gesproken.

Wat te doen in Groenland?

In Groenland leven o.a. poolberen, zeehonden en walrussen die je kan spotten. Het eiland is ook bekend onder de vissers, die vissen op de veelvoorkomende zalmforellen. Daarnaast kun je in Groenland ook heel goed bergbeklimmen (ijsklimmen) en een rit maken met een sneeuwscooter of hondenslee.

Geweldig om mee te maken is de poolnacht/-dag. Dit is een natuurverschijnsel waarbij er de hele dag geen zon is (27 november tot 15 januari) of juist de gehele dag wel zon (20 mei tot 22 juli) en het dus nooit donker wordt!

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Andere vluchten

Other flights Noord Amerika

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be