Vlieg met Thai Airways voordelig naar vele bestemmingen

Informatie over Thai Airways

Als je van plan bent om een rondreis door Azië te maken, dan is Thailand een mooi startpunt. In België check je in via Brussels Airport en in hartje Azië stap je uit. Thai Airways biedt deze en tal van andere lijndiensten aan. Deze nationale luchtvaartmaatschappij van Thailand heeft de Internationale Luchthaven Suvarnabhumi als uitvalsbasis en biedt vooral lijndiensten aan tussen Europa en Thailand.

Geschiedenis

De Thaise luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1959 als een joint venture tussen Thai Airways Company en Scandinavian Airlines. Hiervoor opereerde de luchtvaartmaatschappij als Siamese Airways vooral in de regio en op binnenlandse vluchten. In 1988 slokte Thai Siam Airways weer op. In 2012 richtte het de regionale luchtvaartmaatschappij Thai Smile op, dat de regionale en binnenlandse vluchten verzorgt.

Vliegen met Thai Airways

Door middel van codesharing kan de Thaise luchtvaartmaatschappij vluchten naar bestemmingen over de hele wereld aanbieden. Zelf beschikt de Thaise luchtvaartmaatschappij over een vloot van 76 toestellen. Voor het implementeren van luchtfilters die normaliter in ziekenhuizen worden gebruikt, wordt tijdens en na elke vlucht de lucht in de cabine gezuiverd en voor 99,99 procent ontdaan van stofdeeltjes en micro-organismen. Dit leverde Thai in 2004 een onderscheiding op van de Wereld Gezondheidsorganisatie.

Thai Airways bestemmingen

Met meer dan 70 bestemmingen verspreid over 35 landen heeft Thai Airways een uitgestrekt netwerk. Ze is actief op verschillende luchthavens in Azië, Europa, Oceanië en Amerika. Belgische vluchten van Thai Airways maken gebruik van Brussels Airport.

Jaarlijks kiezen ongeveer 20 miljoen reizigers voor een Thai Airways vlucht. Om al deze mensen tijdig op hun bestemming te krijgen, ontwikkelde het bedrijf een vloot van 96 toestellen. Deze vloot is een mix van Boeing en Airbus met een capaciteit tussen 150 en 500 passagiers.

Reisklassen bij Thai Airways

Als je vliegt met Thai Airways, dan mag je rekenen op de warme gastvrijheid van het cabinepersoneel, dat bij internationale vluchten aan boord de paarse uniformen verruilt voor traditionele Thaise kleding. Aan boord heb je de beschikking over een uitgebreid entertainmentprogramma en kun je alvast van heerlijke Thaise gerechten proeven.

Je hebt de keuze tussen de vliegklassen Economy, Royal Silk Class en Royal First Class, waarbij die dienstverlening in de Royal Silk Class overeenkomt met die in de reguliere Business Class. Met dit ticket van Thai Airways vlieg je in alle luxe. Een persoonlijke service, welkomstdrankje, gastronomische maaltijden, toegang tot de lounges en een stoel die volledig plat kan, zijn in deze reisklasse standaard.

Royal Orchid Plus

Het logo van Thai Airways is een orchidee. Dit is ook de naam van het frequent flyer-programma Royal Orchid Plus waarmee je miles kunt sparen op zowel internationale als binnenlandse vluchten, ook van Thai Smile en andere luchtverbindingen van Star Alliance waarbij de luchtvaartmaatschappij is aangesloten, zoals hotels. Onder de noemer Royal Orchid Holidays kun je gebruikmaken van vele vakantiearrangementen in Thailand en in de omringende landen, waarmee je uiteraard extra miles kunt verdienen. Op de website van Thai vind je het actuele aanbod.

Bagage bij Thai Airways

Afhankelijk van je reisklasse mag je 30 kg (Economy), 40 kg (Premium Economy en Royal Silk Class) of 50 kg (Royal First Class) aan bagage meenemen, met een maximale omvang van 158 cm. Voor binnenlandse vluchten gelden andere regels, deze kun je vinden op de website. Je handbagage mag een formaat hebben van maximaal 56 x 46 x 25 cm en een gewicht van maximaal 7 kg.

Inchecken bij Thai Airways

Als je incheckt op het vliegveld, dan kun je dat tot 40 minuten voor vertrek doen op internationale vluchten. Voor binnenlandse vluchten kun je inchecken tot een halfuur voor vertrek. Op een aantal vliegvelden kun je ook gebruikmaken van de kiosk en als je een e-ticket hebt, kun je ook inchecken met de app voor je smartphone.

Ben jij klaar voor je reis naar het avontuurlijke Thailand? Boek dan snel je Thai Airways-ticket!

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets Thai Airways

Op CheapTickets.be vind je gegarandeerd de goedkoopste Thai Airways vliegtickets. Vergelijk de beschikbare vluchten, maak een keuze en koop je tickets in onze ticketshop. Deze is 24 uur per dag open. Bij ons kom je dus niet voor gesloten deuren te staan!

Vluchten Thai Airways

Van plan om een vliegreis met Thai Airways te boeken? Goedkope Thai Airways vluchten vind je razendsnel via CheapTickets.be. Je hoeft enkel je bestemming te kiezen en je krijgt onmiddellijk een overzicht van de beschikbare Thai Airways vliegtuigtickets. Maak je keuze uit de lijst van vliegtickets, reserveer je tickets en je bent meteen op weg! Thai Airways Tickets boeken was nog nooit zo eenvoudig!