Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Roemenië

Boekarest

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Je ticket naar op bezoek bij Dracula

Vliegtickets Boekarest

Met vliegtickets Boekarest kun je genieten van een verrassend mooie stad in Oost-Europa. De hoofdstad van Roemenië is nog niet ontdekt door de grote stroom toeristen, en eigenlijk is dat onterecht. Toch is dit voor jou natuurlijk een extra reden om Boekarest juist wel te gaan bezoeken! Voor Europese begrippen is de stad niet erg oud. De eerste vermelding stamt uit 1459, maar daarna ging de ontwikkeling snel. In 1862 werd Boekarest zelfs de hoofdstad van het toen onafhankelijke Roemenië.

De Tweede Wereldoorlog, een aardbeving in 1977 en tientallen jaren communistische vernietigingsdrang hebben helaas een groot deel van dat mooie centrum verwoest. Al zijn de overgebleven stadsdelen ook vandaag de dag zeker nog te moeite waard. Een trip naar de Roemeense hoofdstad geeft je de kans om de vergeten glorie van Boekarest te ontdekken. Het oude centrum is levendig en er zijn talloze gezellige restaurants te vinden.

Neem vooral de tijd om rustig door de middeleeuwse straat Lipscani struinen. Of kijk eens naar de vele schitterende gebouwen die in het centrum te vinden zijn. De imposante gevels maken, zeker wanneer de zon erop schijnt, veel indruk. In de binnenstad zijn zelfs kerkjes te vinden die van binnen volledig met de hand beschilderd zijn. Je kijkt je ogen uit!

Maar er is meer. Want wil je Nieuwjaar vieren in februari? En ben je helemaal enthousiast over fotografie of wil je een echt groot internationaal filmfestival bezoeken? In Boekarest kan het allemaal. Als je naar deze mooie stad komt, ben je ongetwijfeld verrast door de veelzijdigheid van het aanbod.

De beste bezienswaardigheden van Boekarest

Wie zich echt eens wil laten verrassen, maakt met Boekarest een goede keuze. Deze bijzondere stad heeft van alles te bieden. In het centrum kom je bijzondere kerken met mooie wandschilderingen, een enorm paleis, schitterende parken en nog veel meer tegen.

Parlementspaleis

Het imposante Parlementspaleis van Boekarest is gebouwd in opdracht van Ceausescu. Bij de Roemenen is dit bouwwerk ook wel bekend als Huis van het Volk. Deze naam is misschien ietwat ironisch als je je bedenkt dat een volledige woonwijk moest worden afgebroken. Ceausescu wilde hier simpelweg niet op uitkijken. Het Parlementspaleis is een van de grootste gebouwen ter wereld, met 270 bij 240 meter. Bovendien is het maar liefst 86 meter hoog en 92 meter diep. Momenteel zetelt hier het parlement van Roemenië, maar het gebouw is eveneens geopend voor bezoekers. Een aanrader!

Stavropoleos Monastery

De Stavropoleos Monastery werd gebouwd in 1724 en is van Oosters-orthodoxe oorsprong. De kerk is maar klein, maar maakt veel indruk door de serene sfeer die er hangt. Alle schilderingen zijn met de hand aangebracht en dit wordt ook regelmatig bijgehouden om de diepe tinten van de kleuren te behouden. Op de galerij bij de kerk is een kleine ruimte waar kaarsjes gebrand kunnen worden. Voor wie steek jij een kaarsje op?

Ateneul Roman

Het Ateneul Roman, oftewel het Roemeense Atheneum, is het oude concertgebouw van de stad. Dit is de thuisbasis van het filharmonisch orkest, dat de naam draagt van de beroemde Roemeense componist George Enescu. Het Ateneul Roman is al gebouwd in 1888 en valt vooral op door de neoklassieke bouwstijl. Binnen is de entree met de diverse zuilen indrukwekkend, maar ook de zaal zelf met de ronde koepel is schitterend.

Muzeul Național al Satului

Het Muzeul Național al Satului is het nationale openluchtmuseum van Roemenië. In het Dorpsmuseum kun je zien hoe de mensen door de eeuwen heen in het land woonden en leefden. Het oudste huisje dateert al uit de 17e eeuw. In het park lopen mensen rond in klederdracht zodat het echt voelt alsof de tijd hier heeft stilgestaan.

Lipscani

De middeleeuwse straat Lipscani vind je in het oude centrum van Boekarest. De buurt is lange tijd in verval geweest, maar tegenwoordig bruist Lipscani van leven. Vooral 's avonds is dit the place to go. Er zijn allerlei gezellige restaurants en bars. Om de hoek vind je het meest beroemde traditionele restaurant van de stad: Caru' cu Bere. Ben je er overdag? Neem dan een kijkje bij het oude hof van Boekarest, Curtea Veche.

Topevenementen in de Roemeense hoofdstad

Valt jouw reis naar Boekarest in een periode dat een van de onderstaande bijzondere evenementen plaatsvinden? Dan is dit jouw kans om er een onvergetelijke vakantie van te maken!

 • Chinees Nieuwjaar in Boekarest
  Er is een grote Chinese gemeenschap in Boekarest. Niet gek dus dat het Chinees Nieuwjaar in februari uitbundig gevierd wordt. Ben jij in die tijd in de stad dan is het zeker aan te raden om het Nichita Stanescu-park te bezoeken. Hier gebeurt het allemaal. Er zijn optredens, vuurwerk, lekker eten en drinken en natuurlijk veel lampions. Je waant je echt even in China.

 • Art Photo Image Festival
  In de maanden mei en juni staat Boekarest in het teken van de fotografie. In de hele stad kun je dan tentoonstellingen gaan bekijken. Daarnaast zijn er voordrachten van beroemde fotografen, vaak in het Engels of met een Engelse tolk. Bijzonder is dat er dan ook veilingen zijn van werken van de grote fotografen. Breng daarvoor wel een goed gevulde portemonnee mee.

 • Europafest
  In mei vindt het grootste muziekfestival van Roemenië plaats in Boekarest. Er treden blues-, jazz- en rockbands op uit meer dan 50 verschillende landen. Maar ook de liefhebbers van klassieke muziek worden op hun wenken bediend. Het festival duurt een heel weekend en het gebeurt allemaal in het voormalig koninklijk paleis.

 • DaKINO internationaal filmfestival
  In het postcommunistische Roemenië is film erg belangrijk. In november is er het DaKINO filmfestival om de Roemeense film ook bekend te maken bij het internationale publiek. Dus boek je vliegtickets Boekarest en geniet!

Algemene reisinformatie

 • Temperatuur: Tijdens de zomer is het er gemiddeld 23°C en in de winter is dat -2°C.
 • Tijdsverschil: het is er één uur later dan in België.
 • Munteenheid: de Leu.
 • Taal: de officiële taal is het Roemeens. Daarnaast wordt er Romani en Hongaars gesproken.
 • Verplichte reisdocumenten: regels voor reisdocumenten en visa wijzigen regelmatig en er kunnen afwijkende voorwaarden gelden. Op de site van de visumcentrale of FOD Buitenlandse Zaken staat per bestemming de benodigde en actuele informatie.
 • Gezondheid: gegevens over (verplichte) vaccinaties veranderen voortdurend. Actuele informatie hierover is te vinden op Vacciweb, de site van de FOD Buitenlandse Zaken of het Tropisch Instituut. Ook kan je contact opnemen met je huisarts.

Vliegtuigtickets naar Boekarest en meer!

Op CheapTickets.be vind je de voordeligste vliegtuigtickets naar Boekarest en andere bestemmingen over de hele wereld. Boek jouw tickets online, 7 dagen op 7, 24 uur per dag. Daarnaast kan je ook een hotelkamer zoeken op onze website of een huurwagen reserveren. En heb je al een reis- en annuleringsverzekering? Je vindt alles aan de beste tarieven op CheapTickets.be!

Naar Boekarest vanaf

Brussel

Amsterdam

Düsseldorf

Bekijk alle

*laagst recentelijk gevonden tarief op CheapTickets.be, excl. € 25,90 dossierkosten. Meer info

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Meer info
Andere vluchten

Vliegtickets naar Boekarest

Vliegtickets boeken tegen voordelige prijzen naar Boekarest? CheapTickets.be helpt je! Door ons gemakkelijke vergelijkingssysteem boek je gegarandeerd de beste vliegtickets. Door het constant actuele aanbod aan vliegtickets naar Boekarest heb je altijd de laatste prijzen waarvoor je meteen kunt boeken.

Kies je vliegtickets bij CheapTickets.be.

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be