Vlieg voordelig naar Londen

Oudejaarsavond in Londen

Elk jaar wordt in Londen het nieuwe jaar op grootse wijze verwelkomt met een schitterend vuurwerk spektakel boven de rivier de Thames en vanaf het 130 meter hoge reuzenrad London Eye. Ieder jaar zijn vele tienduizenden mensen getuige van de schitterende vuurwerkshow in Londen die samen met de shows in Sydney en Dubai in de top drie van beste oud en nieuw vuurwerkshows ter wereld staat.

De viering van oud en nieuw in de Britse hoofdstad begint traditiegetrouw met het aftellen naar twaalf uur bij de wereldberoemde Big Ben. Als de Big Ben om 12 uur zijn bekende klokken luidt barst het vuurwerk spektakel boven de Thames los en is de lucht van Londen gedurende een kwartier lang verlicht door de felle flitsen van het vuurwerk. Sinds een paar jaar word het vuurwerk niet zomaar de lucht in geschoten, maar gaat alles precies op de klanken van de speciaal samengestelde compilatie van muziek. Indrukwekkend!

Tickets voor de vuurwerkshow

Wie getuige wil zijn van de schitterende vuurwerkshow bij de London Eye en daarvoor op de beste plekken wilt staan, moet een kaartje kopen. De tickets voor de vuurwerkshow kosten 10 pond per persoon en kunnen aangeschaft worden via o.a. de website van de stad London en Seetickets. Let op, je kunt maximaal 4 tickets per persoon bestellen.

Londen is in 2014 begonnen met de ticketverkoop voor de vuurwerkshow vanwege de veiligheid. Voorheen was het evenement gratis te bezoeken waardoor het enorm druk werd. Een ander voordeel van het ticketsysteem, is dat je niet meer uren van te voren in de kou hoeft zitten te wachten voor de beste plekken.

Het gebied rondom de London Eye is tijdens de vuurwerkshow opgedeeld in vijf gebieden. Je koopt een ticket voor één van deze vier gebieden, het is niet mogelijk om met een ticket in een ander gebied te gaan staan.

Wie geen zin heeft om te betalen voor een ticket kan ook een plekje langs de Thames zoeken wat verder van de London Eye af ligt. Vanaf hier heb je misschien een iets minder goed beeld van de vuurwerkshow en hoor je het geluid wat bij de show hoort niet, maar je bent wel getuige van de schitterende vuurwerkshow. Let er wel op dat grote delen van het centrum van Londen, en dan met name rondom de London Eye afgezet zijn en alleen toegankelijk zijn voor mensen met een geldig ticket.

Openbaar vervoer tijdens oud en nieuw

Tijdens oud en nieuw kun je gratis reizen met de metro op 31 december tussen 23:45 uur en 1 januari tot 04:30 uur. Ook geldt er een aangepaste dienstregeling. Let op, de exacte tijden dat het openbaar vervoer gratis is kunnen gewijzigd zijn, kijk daarom altijd ter plekke naar de actuele informatie over de tijden dat het openbaar vervoer gratis is.

Na de vuurwerkshow

De vuurwerkshow duurt ongeveer een kwartier en tot +/- 2 uur is er entertainment op deze locatie. Na afloop van het vuurwerk stromen de gebieden rondom de London Eye langzaam leeg en feest met verder in de cafe’s, bars en discotheken. Veel van de uitgaansgelegenheden werken met tickets dus het is verstandig om van te voren al te bedenken waar je heen wilt gaan en kaarten te kopen. Anders is de kans groot dat je nergens naar binnen kunt.

Mis geen enkele promotie

Veilig, vertrouwd én voordelig boeken

Altijd de
beste deal

Binnen 5 minuten
je tickets per email

Alle airlines,
alle bestemmingen

Nederlandstalige
klantenservice

Vliegtickets naar Londen

Droom je al lang van een onvergetelijke vliegreis naar Londen? Zoek je enkel nog een goedkope vlucht? Dan ben je aan het juiste adres. Via onze handige zoekfunctie vind je super snel de goedkoopste vluchten naar Londen. Kies een vertrekdatum en we tonen je in eenn handig overzicht alle beschikbare vliegtickets, zodat je meteen ziet welke de goedkoopste zijn. Je hoeft enkel nog te kiezen en te boeken.

Dankzij deze goedkope tickets naar Londen kan je heel wat geld uitsparen. Je hebt dus een extra portie zakgeld voor je vakantie.