Aan het laden...
Een moment a.u.b.

Je ticket naar

ontdekkingstochten door de jungle

Vliegtickets

Vlucht & Hotel

Hotels

Autoverhuur

Transfers

Dichterbij de natuur dan ooit...

Ontdekkingstochten door de jungle

Voor de avonturiers: Welkom in de jungle

Zit je op dit moment thuis te dromen over je volgende reis? Dan kun je misschien nog wel wat extra inspiratie gebruiken! Wat dacht je van een avontuurlijke ontdekkingstocht door de jungle? Op deze pagina nemen we je mee naar de mooiste tropische regenwouden en geven we je de beste tips voor een jungle trekking.

Jungle tip: Ciudad Perdida

Net als Indiana Jones op zoek naar een verloren stad? Dat kan! In Colombia ligt diep in de bergen op zo’n 1200 meter hoogte Ciudad Perdida (verloren stad). Deze verloren stad, door de inheemse bevolking Teyuna genoemd, werd pas in 1970 opnieuw ontdekt. De stad is alleen te voet te bereiken met een 4 of 5-daagse hike van ongeveer 45 kilometer. Tijdens deze tocht geniet je van spectaculaire uitzichten en kom je langs verschillende inheemse dorpen. Ciudad Perdida wordt door sommige ook wel het kleine Machu Picchu genoemd.

De Amazone:

De Amazone is waarschijnlijk het bekendste regenwoud ter wereld. Niet zo gek want het is met een oppervlakte van bijna 7 miljoen vierkante kilometer het grootste regenwoud op aarde. Het gebied omvat negen verschillende landen waaronder Brazilië en Peru. Ontdek dit prachtige regenwoud met een boottocht over de Amazone rivier of slaap een nacht in een jungle lodge!

Het Hart Van Borneo:

Het eiland Borneo omvat drie verschillende landen namelijk: Maleisië, Indonesië en Brunei. Het regenwoud, het Hart van Borneo, is één van de grootste tropische regenwouden ter wereld. Een bezoek aan dit adembenemende gebied mag je echt niet overslaan. Ga op jungle expeditie en wordt wakker met het unieke geluid van de gibbons of spot de orang-oetan in het wild.

Madagaskar:

Madagaskar heeft zijn eigen unieke ecosystemen sinds het land is afgesplitst van het Afrikaanse continent. De regenwouden op dit eiland zijn de natuurlijke habitat van dieren die alleen op Madagaskar voorkomen. De lemur is één van deze unieke dieren en op het eiland leven meerdere soorten. Bezoek de nationale parken en geniet van het unieke wildlife!

India: Kanha National Park

Het Kanha National Park is één van de prachtige natuurgebieden die India rijk is. Dit nationale park diende als inspiratie voor Rudyard Kipling, schrijver van het wereldberoemde Jungle Boek. Het gebied heeft een grote tijgerpopulatie en de kans dat je deze machtige dieren hier in het wild kan zien is dan ook groot. Ga met een gids op pad en kijk je ogen uit!

Jungle tip: Bergorilla's spotten in Uganda

Voor veel reizigers is het een ervaring om nooit meer te vergeten: het spotten van berggorilla’s in het tropische regenwoud van Uganda. Bij deze tocht trek je echt door de dichtbegroeide jungle waar de gidsen soms zelfs machetes moeten gebruiken om een doorgang te vinden.
De tocht kan behoorlijk pittig zijn maar als je dan eenmaal in de verte de eerste berggorilla in de struiken ziet is dat het allemaal meer dan waard!

Jungle tip: Khao Sok National Park

Met hoge, smalle bergtoppen en een overdaad aan groen is Khao Sok een van de oudste regenwouden ter wereld. Ondanks het toerisme is het vanwege de schoonheid eigenlijk niet over te slaan als je in Thailand bent. Van kalksteenrotsen, watervallen en grotten tot wilde dieren en bijzondere flora. We raden je aan een begeleide wandeling te boeken door het park, waar de nachtsafari veruit de meest bijzondere is: 's nachts komen de meeste dieren uit hun grotten. Dit park staat garant voor de mooiste foto's en een onvergetelijke jungle-ervaring!

Extra tips!

Krijg je er nog geen genoeg van? Deze 4 bestemmingen zijn ook perfect voor de ultieme jungle-ervaring!

Loop over de skybridges in het Monteverde Cloud Forest Reserve van Costa Rica of ga in Panama naar het prachtige Darién National Park. Bezoek het Yala National Park en fotografeer luipaarden in het zuid-oosten van Sri lanka of hike langs het uitdagende Kokoda trail in Papua Nieuw Guinea.

* vanafprijzen per persoon in euro per (retour)vlucht incl. vooraf betaalbare luchthaventaksen, excl. € 25,90 dossierkosten. Prijzen onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Klantenservice
CheapTickets.be
Internationale sites
Volg CheapTickets.be